Hapje: Geitenkaasballetjes
Soms komt het voor dat recepten even blijven liggen voordat ik ze op het blog plaats. Zo heb ik dit hapje gemaakt voor mijn verjaardag, dat was in november. Waarom het zo lang heeft geduurd voor ik dit hapje plaats weet ik niet want dit hapje is heerlijk en ook nog eens best verantwoord. EerstHapje: Geitenkaasballetjes
Bewaren
Soms komt het voor dat recepten even blijven liggen voordat ik ze op het blog plaats. Zo heb ik dit hapje gemaakt voor mijn verjaardag, dat was in november. Waarom het zo lang heeft geduurd voor ik dit hapje plaats weet ik niet want dit hapje is heerlijk en ook nog eens best verantwoord.
Eerst schoof ik dit hapje op omdat het geen december-gerecht was en daarna was het blijkbaar ook geen januari- of februari-gerecht. Maar laten we er een maart-gerecht van maken die in november dus ook heel goed smaakte. Maak deze lekkere geitenkaasballetjes!
De ingrediënten liggen er klaar voor, klaar om te transformeren tot lekkere geitenkaasballetjes.
Om het nóg lekkerder te maken heb ik drie variaties van de geitenkaasballetjes gemaakt. Let’s go!
Nummer 1: Geitenkaasballetjes met pijnboompitjes!
Numero 2: Geitenkaasballetjes met bacon
En last but not least: Geitenkaasballetjes met bieslook en zongedroogde tomaat!
Op naar ‘het’ recept!
Geitenkaasballetjes
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 20-25 balletjes
- 150 gram geitenkaas
- 1,5 eetlepel crème fraîche
- peper
- variatie 1: geroosterde pijnboompitjes, honing en tijm
- variatie 2: bacon en bieslook
- variatie 3: zongedroogde tomaat en bieslook
Bereiding:
Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng het op smaak met peper. De volgende stap is afhankelijk van welke variatie je wilt maken:
Variatie 1: Maal (of stamp) de geroosterde pijnboompitjes fijn Meng ongeveer 1,5 eetlepel honing en een beetje tijm door de geitenkaas. Draai balletjes van de geitenkaas. Rol de balletjes door de pijnboompitjes.
Variatie 2: Bak de bacon krokant en maal dit fijn in een keukenmachine of met een staaf mixer. Knip de bieslook fijn en roer dit door het baconmengsel. Rol balletjes van de geitenkaas en rol de balletjes vervolgens door het baconkruim.
Variatie 3: Snijd de zongedroogde tomaatjes en bieslook fijn. Meng de zongedroogde tomaatjes door de geitenkaas en draai hier balletjes van. Rol de geitenkaasballetjes vervolgens door het bieslook kruim.
Bewaar de geitenkaasballetjes tot het serveren in de koelkast en serveer ze met een cocktailprikkertje.
Tip: als het geitenkaasmengsel erg slap is doordat het warm is geworden tijdens het mengen laat het dan even opstijven in de koelkast.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Gerrie Ament
Recept geitenballetjes. Hoeveel pijnboompitjes en hoeveel bacon heb je nodig? Groet Gerrie
Emily
Gebruik je hiervoor gewone geitenkaas (lijkt mij zo vloeibaar) of geitenkaasrolletjes?
Brenda Kookt
Ik gebruik geen vloeibare geitenkaas, maar geitenaas vanuit een bol. Dit kun je kneden als het wat warmer wordt.
Vanity
Hoi Brenda, ziet er lekker uit. Kun je de geitenkaas ook vervangen voor een andere kaas?
Chris
Dat zou ik ook wel eens willen maken voor een feestje! Kun je dit b.v. een dag van tevoren maken? De dag zelf is meestal al zo druk.
Brenda Kookt
Deze hapjes kun je heel goed van te voren maken. Bewaar ze in een afgedekt bakje in de koelkast.
Eefke
Hoi Brenda, ziet er vrolijk uit! Doet me een beetje aan sushi denken :-)
Brenda Kookt
In dat geval zou ik wel een stevige kaas nemen. Gewone roomkaas wordt misschien niet 'hard' genoeg, maar je kunt het eens proberen.