3x een hapje met mozzarella
.. zonder tomaat. De caprese spiesjes van mozzarella met tomaat en basilicum kennen we allemaal denk ik. (zo niet, neem dan even hier een kijkje) Ze zijn zo op zijn tijd super lekker, maar misschien wel een beetje standaard? Daarom deel ik vandaag drie nieuwe hapjes met mozzarella. Zonder tomaat. Een spiesje met ham en meloen,3x een hapje met mozzarella
Bewaren
.. zonder tomaat. De caprese spiesjes van mozzarella met tomaat en basilicum kennen we allemaal denk ik. (zo niet, neem dan even hier een kijkje) Ze zijn zo op zijn tijd super lekker, maar misschien wel een beetje standaard?
Daarom deel ik vandaag drie nieuwe hapjes met mozzarella. Zonder tomaat.
Een spiesje met ham en meloen, een spiesje met gegrilde ananas en een spiesje met gemarineerde aardbeien. Drie toppertjes die op een mooie zomerdag nóg lekkerder smaken.
Welke van de drie is jouw favoriet? Ga je voor de ananas, meloen of die lekkere aardbeien?
Spiesje van gegrilde ananas met mozzarella en serranoham
Ingrediënten voor 10 spiesjes: 1/3 verse ananas, 10 mini bolletjes mozzarella, 4 plakjes serranoham.
Extra benodigd: 10 prikkertjes
Bereiding: Snijd het stuk verse ananas in blokjes en grill dit op een grillpan (of in een koekenpan) even aan. Scheur de plakjes serranoham in 2 of 3 stukjes en rol dit op. Rijg aan blokje ananas aan een prikkertje gevolgd door een bolletje mozzarella en een rolletje serranoham.
Spiesje van meloen met mozzarella en serranoham
Ingrediënten voor 10 spiesjes: 1/3 meloen, 10 mini bolletjes mozzarella, 4 plakjes serranoham.
Extra benodigd: 10 prikkertjes
Bereiding: Schep met een meloenlepel bolletjes uit de meloen (je kunt het ook in blokjes snijden). Scheur de plakjes serranoham in 2 of 3 stukjes en rol dit op.
Rijg de serranoham aan een prikkertje, gevolgd door een bolletje mozzarella en een bolletje meloen.
Spiesje van gemarineerde aardbeien met mozzarella
Ingrediënten voor 10 spiesjes: 20 kleine aardbeien, 10 mini bolletjes mozzarella, 2 eetlepels balsamicoazijn
Extra benodigd: 10 prikkertjes
Bereiding: Snijd de kroontjes van de aardbeien en spoel ze schoon. Laat de aardbeien in een kommetje marineren in de balsamicoazijn. (ongeveer 15 minuten, schep regelmatig om).
Rijg een aardbei aan een prikkertje gevolgd door een bolletje mozzarella en nog een aardbei.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.