Ga naar de inhoud

3x een hapje met mozzarella

We kennen allemaal de caprese spiesjes van mozzarella met tomaat en basilicum. Maar met mozarella en fruit kun je ook aan de gang! Lees het hier.

3x een hapje met mozzarella

Hapje met mozzarella

.. zonder tomaat. De caprese spiesjes van mozzarella met tomaat en basilicum kennen we allemaal denk ik. (zo niet, neem dan even hier een kijkje) Ze zijn zo op zijn tijd super lekker, maar misschien wel een beetje standaard?

Daarom deel ik vandaag drie nieuwe hapjesĀ met mozzarella. Zonder tomaat.

Een spiesje met ham en meloen, een spiesje met gegrilde ananas en een spiesje met gemarineerde aardbeien. Drie toppertjes die op een mooie zomerdag nóg lekkerder smaken.

Welke van de drie is jouw favoriet? Ga je voor de ananas, meloen of die lekkere aardbeien?

Spiesje met mozzarella en ananas

Spiesje vanĀ Ā gegrilde ananas met mozzarella en serranoham

Ingrediƫnten voor 10 spiesjes: 1/3 verse ananas, 10 mini bolletjes mozzarella, 4 plakjes serranoham.
Extra benodigd: 10 prikkertjes

Bereiding: Snijd het stuk verse ananas in blokjes en grill dit op een grillpan (of in een koekenpan) even aan. Scheur de plakjes serranoham in 2 of 3 stukjes en rol dit op. Rijg aan blokje ananas aan een prikkertje gevolgd door een bolletje mozzarella en een rolletje serranoham.

Spiesje vanĀ meloen met mozzarella en serranoham

Ingrediƫnten voor 10 spiesjes: 1/3 meloen, 10 mini bolletjes mozzarella, 4 plakjes serranoham.
Extra benodigd: 10 prikkertjes

Bereiding: Schep met een meloenlepel bolletjes uit de meloen (je kunt het ook in blokjes snijden). Scheur de plakjes serranoham in 2 of 3 stukjes en rol dit op.
Rijg de serranoham aan een prikkertje, gevolgd door een bolletje mozzarella en een bolletje meloen.

Spiesje van gemarineerde aardbeien met mozzarella

Ingrediƫnten voor 10 spiesjes: 20 kleine aardbeien, 10 mini bolletjes mozzarella, 2 eetlepels balsamicoazijn
Extra benodigd: 10 prikkertjes

Bereiding: Snijd de kroontjes van de aardbeien en spoel ze schoon. Laat de aardbeien in een kommetje marineren in de balsamicoazijn. (ongeveer 15 minuten, schep regelmatig om).
Rijg een aardbei aan een prikkertje gevolgd door een bolletje mozzarella en nog een aardbei.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Orzo caprese salade
Gevuld stokbrood met gehakt
Aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op