Ga naar de inhoud

Caprese spiesjes

Op feestjes is het leuk om zo nu en dan eens een ander hapje te serveren. Al zijn deze spiesjes inmiddels bijna een klassieker. Ze komen steeds vaker op feestjes voorbij. Maar hierdoor zijn ze niet minder lekker, ze vallen altijd goed in de smaak. Je kunt de spiesjes goed voorbereiden, afgedekt in de koelkast
Delen op

Caprese spiesjes

Caprese hapjes 2 txt

Op feestjes is het leuk om zo nu en dan eens een ander hapje te serveren. Al zijn deze spiesjes inmiddels bijna een klassieker. Ze komen steeds vaker op feestjes voorbij. Maar hierdoor zijn ze niet minder lekker, ze vallen altijd goed in de smaak.
Je kunt de spiesjes goed voorbereiden, afgedekt in de koelkast kun je ze zeker een dag bewaren. Voor het serveren bestrooi je ze met peper en zout en een beetje vinaigrette. Als je geen basilicumvinaigrette of pestovinaigrette voor handen hebt kun je ook zelf een beetje groene pesto mengen met olijfolie.

Leuk om hiervoor kleine bolletjes mozzarella te gebruiken deze zijn in steeds meer supermarkten verkrijgbaar. Als je geen kleine bolletjes voor handen hebt kun je natuurlijk ook een bol mozzarella in stukjes snijden.

Caprese hapjes 1

Caprese spiesjes

Ingrediënten voor  15 hapjes:

  • 15 kleine bolletjes mozzarella
  • 15 Cherry tomaten
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • basilicum- of pesto-vinaigrette
  • peper en zout

Extra benodigd: prikkertjes

Bereiding:

Halveer de Cherry tomaatjes. Prik een half tomaatje aan een stokje. Rijg hier een blaadje basilicum op, gevolgd door een bolletje mozzarella. Sluit af met een half tomaatje.
Bestrooi de spiesjes met peper, zout en vinaigrette.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Caprese pastasalade
Parelcouscous met gegrilde groenten
Mango kwarktaart
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes

10 reacties

Pim

Jooooo Brenda maak ff 300 spiesjes voor me (is voor schoolfeest) je mag wel komen als je wilt nou Joe

Laat een bericht achter

Martin Vos

Hallo, Mijn naam is Martin Vos 46 jaar en ik woon in Zwolle. Sinds gisteravond ben ik bezig geweest samen met nog iemand om een gezonde snack op tafel te zetten voor bij de borrel. Dit sloeg erg aan, dat wij hebben besloten om vanavond weer een gezonde snack op tafel gaan zetten ook weer voor bij de borrel. Dit ga ik 1 weekend in de maand doen, zodat ik ook mee kan doen, want ik moet namelijk veel afvallen i.v.m. overgewicht. Ik vond de snack van gisteren ook heel erg lekker. Wij gaan elke maand 2 gezonde hapjes voor bij de borrel uitproberen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een goed idee, succes. En geniet van de gezonde hapjes :)

Miranda

Even een vraagje...als je ze van te voren maakt, zijn de basilicumblaadjes dan nog wel lekker?

Laat een bericht achter

Aya

Hallo Brenda, Heb je ook het recept voor de basilicum of pesto vinaigrette? En zo ja, zou ik die dan mogen krijgen? Of kun je deze vinaigrettes ook kant en klaar in de winkel kopen? Gr, Aya

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Aya, deze vinaigrettes zijn bij o.a. delicatessenwinkels verkrijgbaar. En bijvoorbeeld ook vaak op de markt. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook zelf maken door een pesto verdunnen door een goede olijfolie toe te voegen.

Priscilla

Mmmmm, lekker! Dit maak ik vaak met verjaardagen.

Laat een bericht achter

Simone

Inderdaad, het ideale partyfood! Ziet er leuk uit, is snel en lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zo is het :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op