Hartige banketletter – pizzaletter
Bewaren
Een hartige banketletter is een welkome afwisseling tussen alle Sinterklaas-zoetigheden. Deze pizzaletter is een heerlijke snack of onderdeel van de maaltijd op pakjesavond. Bij ons thuis viel hij bij groot en klein zeer in de smaak!
Leuk hapje voor sinterklaas, gebaseerd op de hartige banketletter met gehakt van mijn website.
Hartige banketstaaf
Deze pizzaletter is geïnspireerd op de hartige banketletter met gehakt van mijn website, maar heeft een leuke twist voor pizzaliefhebbers. Denk aan een vulling van tomatensaus, mozzarella, salami en kruiden zoals oregano en basilicum – alles wat je aan een pizza doet denken, verpakt in krokant bladerdeeg. Een pizzaletter, dus!
Hartige banketletter – pizzaletter
Je kunt deze letter serveren bij de borrel, als hapje tijdens pakjesavond of zelfs als hoofdgerecht met een frisse salade erbij. En het leukste? Je kunt de vulling helemaal aanpassen aan wat jij lekker vindt. Vegetarisch, met extra groenten of juist met vis – alles kan.
In dit geval kies ik voor salami, cherrytomaatjes, tomatensaus, mozzarella en nog wat extra gesmolten kaas. Dat is zo lekker!
Hartige banketletter maken
De hartige banketletter is perfect om de zoete pepernoten en chocoladeletters even af te wisselen met iets hartigs. Extra fijn: het is helemaal niet lastig om deze lekkernij op tafel te toveren.
Eerst rol je het bladerdeeg uit over het bakpapier en verdeel je in het midden over de lengte een laagje tomatensaus. Die saus breng je op smaak met een snufje zout, peper en Italiaanse kruiden.
Strooi hierover een handje geraspte kaas en verdeel vervolgens de blokjes salami, tomaat en stukjes mozzarella over de saus. Bestrooi dit nogmaals met wat geraspte kaas voor een extra kazige vulling.
Rol het bladerdeeg voorzichtig op tot een mooie rol en snijd eventueel overtollig deeg weg. Vouw de rol in de vorm van een letter ‘S’ (of een andere letter, natuurlijk!) en plaats deze op de bakplaat. Strooi de rest van de geraspte kaas en een beetje Italiaanse kruiden over de bovenkant voor een extra smaakvolle topping. Bak de pizzaletter 35 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is.
Pizza van bladerdeeg
De pizza van bladerdeeg serveer je vervolgens bij de borrelplank of als onderdeel van de maaltijd op Pakjesavond. Zo lekker!
Extra fijn: je kan de pizzaletter van tevoren al klaarmaken. Rol het bladerdeeg met de vulling alvast op, vorm de letter en bewaar hem in de koelkast tot het moment dat je hem wilt bakken. Ideaal als je tijdens Pakjesavond niet in de keuken wilt staan en gewoon wilt genieten van het feest. Even de oven in, en je hebt in no-time een heerlijke hartige traktatie op tafel staan.
Perfect om de zoete traktaties even af te wisselen – en wedden dat hij snel op is?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze hartige banketletter – pizzaletter
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Rol het bladerdeeg voor je uit over het bakpaier. Verdeel over de lengte van het bladerdeeg in een ‘streep’ de tomatensaus. Breng dit op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Verdeel hierover een handje geraspte kaas en verdeel daarop de blokjes salami, blokjes tomaat en stukjes mozzarella. Bestrooi dit met wat extra geraspte kaas.Stap 3
Rol het bladerdeeg op tot een mooie rol. Snijd overtollig deeg eventueel weg.Stap 4
Vouw de letter 'S' van de rol gehaktdeeg en plaats het op het bakpapier. Bestrooi met overige geraspte kaas en Italiaanse kruiden.Stap 5
Bak de hartige banketletter 35 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is geworden.Stap 6
Serveer de pizzaletter bij de borrel als hapje of als onderdeel van de maaltijd.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze hartige banketletter – pizzaletter
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Rol het bladerdeeg voor je uit over het bakpaier. Verdeel over de lengte van het bladerdeeg in een ‘streep’ de tomatensaus. Breng dit op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Verdeel hierover een handje geraspte kaas en verdeel daarop de blokjes salami, blokjes tomaat en stukjes mozzarella. Bestrooi dit met wat extra geraspte kaas.Stap 3
Rol het bladerdeeg op tot een mooie rol. Snijd overtollig deeg eventueel weg.Stap 4
Vouw de letter 'S' van de rol gehaktdeeg en plaats het op het bakpapier. Bestrooi met overige geraspte kaas en Italiaanse kruiden.Stap 5
Bak de hartige banketletter 35 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is geworden.Stap 6
Serveer de pizzaletter bij de borrel als hapje of als onderdeel van de maaltijd.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.