Ga naar de inhoud

Hartige taart van broccoli en pompoen

Tijd voor een lekker recept die het goed doet bij de lunch of als makkelijke maaltijd. Een hartige taart van broccoli en pompoen. Altijd goed! Hartige taart van broccoli en pompoen Hartige taarten heb ik vooral deze zomer regelmatig gegeten. Maar natuurlijk kun je er ook een herfst-tintje geven. Lekker...
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

-10 punten
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Kook de broccoli en pompoenroosjes beetgaar in ruim water. Giet hierna af en laat goed uitlekken.
3
Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met melk. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de ¾ van de kaas toe. Roer goed door voor je de broccoli roosjes en pompoen toevoegt.
5
Stap 5
Giet de vulling in de vorm en bestrooi met de overige kaas.
6
Stap 6
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Hartige taart van broccoli en pompoen

Tijd voor een lekker recept die het goed doet bij de lunch of als makkelijke maaltijd. Een hartige taart van broccoli en pompoen. Altijd goed!

Hartige taart van broccoli en pompoen

Hartige taarten heb ik vooral deze zomer regelmatig gegeten. Maar natuurlijk kun je er ook een herfst-tintje geven. Lekker met in dit geval pompoen en broccoli.

Als je niet zoveel tijd hebt gebruik je de hartige taart-deeg uit de diepvries of het koelvak van de supermarkt. Maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om het deeg zelf te maken? Het kost alleen wat extra tijd. Lees dit artikel waarbij ik het recept deel.

Hartige taart van broccoli met pompoen

Hartige taart van broccoli met pompoen

Bekijk ook andere recepten
Gevulde courgette met kip pesto
Rijstbowl met zoete aardappel en pindadressing
curry met kip en spinazie
Gevulde kippensoep met groenten en champignons

2 reacties

Ria Verschure

ik wil zo graag hartige taart maken, heb het op verschillende manieren geprobeerd, hij smaakte dan goed maar de bodem blijft altijd "zompig" . Daardoor kan ik niet goed mooie punten snijden, het valt uit elkaar. De vulling laat ik altijd goed uitlekken en ook heb ik de bodem wel eens met paneermeel bestrooid voordat de vulling er op ging. Wat doe ik fout ?

Laat een bericht achter

Tanjs

pompoenroosjes ? Lekker! Die gaat op mijn lijstje om uit te proberen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op