Ga naar de inhoud

Haver-kruimelkoeken met aardbei

Een heerlijke koek die ook nog eens voedzaam is. Het zijn haver-kruimelkoeken met aardbei. Dat wordt smullen!
45 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Haver-kruimelkoeken met aardbei

Haver-kruimelkoeken met aardbei

Heb je zin om iets lekkers te bakken? Ga voor deze heerlijke haver-kruimelkoeken met aardbei. Deze koeken zijn simpel om te maken, voedzaam én heel erg lekker!

Haver-kruimelkoeken met aardbei

Gezonde koeken

Soms heb je zin om koekjes te bakken, maar wil je het ook een beetje snel. En voedzaam. Dan zijn deze kruimelkoeken ideaal.

Je bakt ze in een grote schaal, zoals een brownievorm, na het bakken snijd je de koeken in repen. En in deze koeken gebruiken we havermout, hierdoor zijn ze extra voedzaam. Havermout zorgt niet alleen voor een lekkere structuur, maar zit ook boordevol vezels. En die zijn dan weer goed voor je spijsvertering en om je langer een verzadigd gevoel geven. Als dat je niet overhaalt om een lekker koekje te eten…

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van de haver-kruimelkoeken.

Haver-kruimelkoeken met aardbei

Haver-kruimelkoeken met aardbei

Het is simpel om deze haver-kruimelkoeken met aardbei te maken. We beginnen met de bodem. Hiervoor mixen we boter los samen met poedersuiker. Hierbij gaat vanille, zout, bloem en de havervlokken. Dit kneden we tot een samenhangend deeg.

Het deeg verdeel je over de bodem van de bakvorm, zet in de koelkast en bak hierna af in de oven.

Als de bodem is gebakken verdelen we er aardbeienjam overheen. Maar natuurlijk kun je hier ook mee variëren en een andere jam gebruiken. Hieroverheen verdelen we de kruimeldopping van bloem met haverblokken, bruine suiker, zout en boter. Bak de koek 20-25 minuten af in de oven.

Laat de koek na het bakken even afkoelen en snijd het hierna in stukken.

Haver-kruimelkoeken met aardbei

Koeken bewaren

Deze koeken zijn heerlijk als tussendoortje, maar ook perfect als snel ontbijt. Perfect om mee te nemen naar school of werk. Bewaar ze in een luchtdichte trommel, dan blijven ze een paar dagen lekker knapperig! Wil je ze langer bewaren? Verpak ze dan per stuk in vershoudfolie en vries ze in. Zo kun je ze tot wel 3 maanden bewaren. Superhandig en heel lekker.

Ingrediënten

stuks

Voor de bodem

Voor de tussenlaag

Voor de kruimeltopping

Extra benodigd

  • Brownievorm van 21 x 21 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze haver-kruimelkoeken met aardbei

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Voor de bodem

1
Stap 1
Mix de boter los met poedersuiker. Doe hierna de vanille extract erbij. Voeg hierna het zout en bloem met havervlokken toe en kneed tot een samenhangend deeg.
2
Stap 2
Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm. Druk het goed aan. Zet dit hierna 30 minuten weg in de koelkast.
3
Stap 3
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
4
Stap 4
Bak de bodem 30 minuten in de oven. Laat het hierna afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de kruimeltopping

1
Stap 1
Maak de kruimeltopping door de bloem en havervlokken samen met de bruine suiker, zout en boter door elkaar te kneden. Meng tot het net aan elkaar begint te klonten.
2
Stap 2
Verdeel de aardbeienjam over de gebakken bodem. Maak af door de kruimeltopping eroverheen te strooien. Bak de kruimelkoeken hierna 20 tot 25 minuten in de oven.
3
Stap 3
Laat de kruimelkoeken hierna afkoelen en snijd het daarna in stukken. En geniet….

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Appelkoeken met karamel
Reese’s chococups met pindakaas
Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt
Knapperige perentaart met karamel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op