Ga naar de inhoud

Herfst ontbijt smoothie van Rens Kroes

Nu het herfst is denk je in eerste instantie misschien niet direct aan een smoothie. Tot je deze herfst smoothie van Rens Kroes ziet. Deze smoothie is gemaakt van pompoen en eet (of drink) je warm. Toen ik Powerfood 2 van Rens Kroes doorbladerde (klik hier voor mijn review van dit boek) viel één recept me meteen op:
Delen op

Herfst ontbijt smoothie van Rens Kroes

Herfst smoothie met pompoen

Nu het herfst is denk je in eerste instantie misschien niet direct aan een smoothie. Tot je deze herfst smoothie van Rens Kroes ziet. Deze smoothie is gemaakt van pompoen en eet (of drink) je warm.

Toen ik Powerfood 2 van Rens Kroes doorbladerde (klik hier voor mijn review van dit boek) viel één recept me meteen op: de Autumn smoothie. Een smoothie met pompoen die je drinkt als ontbijt, die moest ik maken deze herfst! Inmiddels heb ik een paar keer ontbeten met (mijn versie van) de smoothie en ik moet zeggen, ik ben fan. Nu het herfst is vind ik het heerlijk om iets warms te eten en zeg je herfst dan zeg je pompoen.

‘s Morgens heb je niet altijd tijd om een pompoen 45 minuten te roosteren in de oven. Daarom is het super handig dat je deze smoothie heel goed van te voren kunt maken. Bewaar het in de koelkast en warm het ‘s morgens voor je gaat ontbijten even op in een pannetje of magnetron.

Het recept heb ik iets aangepast. Vanillepoeder en havermelk heb ik niet in huis. Daarom heb ik het vervangen door vanille extract en gewone melk. Misschien iets minder healthy, maar wel erg lekker.

Rens Kroes smoothie autumn pompoen

Autumn smoothie met pompoen

Bereidingstijd 55 minuten

Ingredienten voor 500 ml (ongeveer 2 a 3 porties)

  • 450 gram flespompoen (dit is ongeveer een halve flespompoen)
  • 1 banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • halve theelepel vanillepoeder (ongezoet) (ik nam een klein beetje vanille extract)
  • mespuntje kruidnagelpoeder
  • mespuntje gemberpoeder
  • 4 dadels zonder pit
  • 300 ml havermelk (ik nam gewone melk)

Bereiding

verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg de helften met de snijkanten naar beneden in een ovenschaal met een laagje water, en rooster ze 45 minuten in de oven totdat het vruchtvlees zacht is. Verwijder de schil en doe de pompoen in stukken in de blender. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een gladde massa.

Maak de smoothie van te voren en warm hem ‘s ochtends nog even op.

Tip: ik heb de zaadlijsten van de pompoen verwijderd, ik vermoed dat Rens deze er in houdt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

6 reacties

Marije

In een woord: delicious! Ik heb hem koud op, de structuur is dan wat vla-achtig, zo lekker! En ik heb hem in één week tijd 2x op, waarvan 1x met zoete aardappel ipv pompoen. Is ook aan te raden :-)

Laat een bericht achter

Tineke

Was lekker, zelfs de pubers dronken het zonder morren! Haha

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Tineke

Jolanda

Bij Appie verkopen ze ook pompoenstukjes uit de diepvries... Dat is volgens mij geen flespompoen, maar kwestie van ontdooien, mixen en het smaakt prima. Scheelt een hoop werk.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat is een goeie. Vooral voor de smoothie kan dat soms erg van pas komen. Scheelt tijd :)

Marlotte

Mmm, deze smoothie lijkt me echt ontzettend lekker. Het is wel wat werk met pompoenen, maar over het algemeen is het dat meer dan waard.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op