Ga naar de inhoud

Herfst Traybake

Een traybake is een gerecht dat je op een bakplaat bakt in de oven. Verder heb je een mesje en snijplank nodig. En dat is het, lekker makkelijk dus. Je schilt en snijdt de groenten, verdeelt ze over een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel het lekker met olijfolie en breng het op smaak met kruiden en de oven
Delen op

Herfst Traybake

Herfst Traybake txt

Een traybake is een gerecht dat je op een bakplaat bakt in de oven. Verder heb je een mesje en snijplank nodig. En dat is het, lekker makkelijk dus. Je schilt en snijdt de groenten, verdeelt ze over een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel het lekker met olijfolie en breng het op smaak met kruiden en de oven doet de rest.

Omdat het herfst is heb ik er een Herfst Traybake van gemaakt. Ik gebruikte aardappelen (altijd lekker uit de oven), winterpeen, rode biet, knolselderij en rode ui. De kleuren en de smaak van de herfst.

Herfst Traybake 02

Herfst traybake

Bereidingstijd 10 minuten plus 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode biet
  • 1/3 knolselderij
  • 3 aardappelen(middelgrootte)
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • ongeveer 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de rode biet, winterpeen, aardappelen, rode ui en knolselderij en snijd deze in partjes (maak de partjes rode biet  niet te groot, rode biet heeft even nodig voor het gaar is).
Verdeel de groenten over de bakplaat. Snijd de knoflook in plakjes en verdeel dit over de groenten.
Ris de blaadjes tijm van de takjes en verdeel dit samen met peper en zout over de traybake. Maak het af door de olijfolie en honing over de groenten te sprenkelen.

Bak de traybake 30 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

2 reacties

Ina

Lekker, en lekker makkelijk! Daar hou ik van. :)

Laat een bericht achter

Conja

Dat klinkt echt heerlijk!!! Dankjewel Brenda!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op