Ga naar de inhoud

Hutspot met kabeljauw

Vandaag deel ik een recept voor de Hollandse pot. Wortel en uien, oftewel hutspot met kabeljauw. En deze variant is nét even lekkerder dan je gewend bent. Ik kan zo genieten van de herfst/winter. Wat eten betreft is dit voor mij eigenlijk de lekkerste tijd van het jaar. Ik ben...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Hutspot met kabeljauw

Hutspot met vis 01Vandaag deel ik een recept voor de Hollandse pot. Wortel en uien, oftewel hutspot met kabeljauw. En deze variant is nét even lekkerder dan je gewend bent.

Ik kan zo genieten van de herfst/winter. Wat eten betreft is dit voor mij eigenlijk de lekkerste tijd van het jaar. Ik ben gek op warme gerechten en kan geen genoeg krijgen van kommen soep, stoofschotels en stamppot. De afgelopen weken heb ik dit al regelmatig gegeten, ook al is de herfst pas net begonnen. Ik kan het niet laten om vandaag weer een lekker stamppotje met jullie te delen. We gaan voor hutspot!

Hutspot is iets dat vroeger bij mijn ouders regelmatig op tafel stond. Vooral met vis vond ik het altijd een heerlijke combinatie. Inmiddels staat hutspot ook bij ons thuis vaker op tafel, maar maak ik het inmiddels net even anders. Door de wortel en ui niet te koken maar te bakken wordt het veel lekkerder, zeker met een beetje knoflook en ketjap er bij.

Hutspot variatie

Hutspot met kabeljauw

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hutspot met kabeljauw

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Bewaar bij het afgieten van het kookvocht een kopje hiervan, dit gebruiken we bij het bereiden van de puree.
2
Stap 2
Snijd de ui in halve ringen en bak dit aan in een koekenpan of wok met olijfolie. Pers de knoflook en bak dit even mee met de ui. Rasp de wortelen grof en voeg dit ook bij de ui. Voeg de ketjap toe aan het uimengsel en laat dit even lekker bakken op middelhoog vuur.
3
Stap 3
Bak in een andere koekenpan de kabeljauwfilets om en om in een beetje olijfolie.
4
Stap 4
Stamp de afgegoten aardappelen fijn en voeg hier een beetje kookvocht, roomboter en geraspte kaas aan toe.
5
Stap 5
Breng op smaak met peper en zout en stamp/roer dit alles goed door elkaar. Roer het ui/wortelmengsel door de puree.
6
Stap 6
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met (in stukjes gesneden) kabeljauw.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

9 reacties

Gerrit.

Heb je er ook plakjes wortel in Brenda.? Of verkijk ik me nu.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat zie je wel op de foto inderdaad. Maar het is een stuk gemakkelijker om te raspen ipv snijden ;)

Rita van der Horst

Hallo Brenda, kan ik de aardappelen in bovenstaand, aantrekkelijk recept, vervangen voor knolselderijpuree? ik eet nl. koolhydraatarm. vriendelijke groeten. Rita van der Horst

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Rita, dit kun je zeker proberen. Echter heb ik hier geen ervaring mee en kan ik je hierover niet adviseren.

Megan

Ik ben gek op hutspot, op alle stampotten eigenlijk! Heb het alleen nog nooit met vis gegeten, bij mij komt er meestal een standaard rookworst bij op tafel. Dit is wel een hele luxe versie, goed idee om de wortels en uien te bakken. Ik vind het er erg smakelijk uit zien!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuk Megan, ik zou zeggen probeer het eens! :) Bij hutspot eten wij eigenlijk nooit rookworst maar vaak vis. Vissticks vind ik er ook erg lekker bij ;)

Bas

Ben gek op de stamppot periode! Dus ben blij met alle stampportvariaties! Dank voor het plaatsen..het ziet er heerlijk uit in ieder geval.

Laat een bericht achter

Marlotte

Deze hutspot ziet er echt weer fantastisch uit Brenda, heerlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op