Mexicaanse wraptaart
Wraps. Maar geen normale, saaie, wraps. We gaan voor een spectaculaire wraptaart! Weer eens wat anders. Én super lekker!Mexicaanse wraptaart
Bewaren
Vandaag staan er wraps op het menu! Maar geen normale, saaie, wraps. We gaan voor een spectaculaire Mexicaanse wraptaart! De Mexicaanse wraps zijn denk ik bij iedereen wel bekend. Een wraptaart is eens wat anders. Én super lekker!
Wat is een wraptaart?
Een wraptaart is een creatieve en smakelijke variant van een taart. In plaats van een traditionele taartbodem gebruik je dan wraps! Je stapelt verschillende lagen wraps met verschillende vullingen ertussen. Denk aan een romige saus, zoals roomkaas of guacamole, met daarbovenop een combinatie van groenten, vlees of vis, en kaas. Omdat elke laag op elkaar gestapeld is, krijg je een taartachtige structuur. De wraptaart kan warm of koud worden geserveerd en is een leuk gerecht voor een feestje, picknick of lekkere en makkelijke maaltijd.
Stuur je recept in
Dit recept heeft Inge, een van de bezoekers van mijn blog ingezonden. Lijkt het je leuk om een van jouw recepten op mijn blog terug te zien? Maak je regelmatig een lekker recept waarvan je denkt dat anderen dit ook zouden moeten proberen? Heb je een recept gevonden die niet kan ontbreken op Brenda Kookt? Ik vind het leuk om tips en inspiratie te ontvangen van bezoekers.
Deze Mexicaanse wraptaart is inmiddels een klassieker van Brenda Kookt, sinds 2013 staat dit recept online. Het artikel is inmiddels geüpdatet met nieuwe foto’s, waarop de Mexicaanse wraptaart er nog smakelijker uitziet. Al vele bezoekers hebben hiervan gesmuld, en zelf zet ik dit recept ook nog regelmatig op tafel. Je vindt het dan ook terug in het Brenda Kookt Magazine waarin we de lekkerste recepten van 11 jaar Brenda Kookt delen.
Mexicaanse wraptaart maken
Een Mexicaanse wraptaart maken is heel makkelijk. Qua ingrediënten heb je hetzelfde nodig als wanneer je normale wraps maakt. Het enige verschil is dat je voor deze Mexicaanse wraptaart met gehakt een ronde ovenschaal of springvorm nodig hebt. Door middel van laagjes wraps en vulling bouw je een taart. En bovenop de taart strooi je een beetje geraspte kaas voor een lekker korstje. Net zoals bij lasagne.
Recept Mexicaanse wraptaart
Het leuke van zo’n wraptaart is dat je er zo je eigen spin aan kan geven. Ga jij voor guacamole, zure room, salsa of alle sauzen? Maak je een Mexicaanse wraptaart met gehakt, of kies je voor een vegetarische variant? De keuze is aan jou. Knapperige groenten zoals paprika, maïs, tomaten, uien en avocado maken je wraptaart helemaal af.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse wraptaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.Stap 2
Verhit olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul. Bak de kruiden een minuutje mee.
Stap 3
Snijd de champignons in plakjes, voeg dit bij het gehakt. Voeg de roerbakmix hier ook bij. Bak dit 5 minuten mee.
Stap 4
Schep de maïs met de gezeefde tomaten en 100 ml water door het gehaktmix. Verwarm de saus ongeveer 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Stap 5
Leg in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm een wrap op de bodem. Schep hier 1/6 van de saus op, verdeel dit over de wrap, en dek dit af met een nieuwe wrap. Maak om en om lagen met saus en wraps. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas en kruiden erover.
Stap 6
Bak de wraptaart 20 minuten in de oven.
- Lekker met guacamole, crème fraîche en ijsbergsla met en beetje yoghurtdressing.
- Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor 4 porties. Echter zijn het vrij grote porties. Als je vier grote eters hebt komt de taart misschien wel op. Maar zelf ben ik voor 5 porties uit 1 taart gegaan. Met een kleine salade erbij zit je hierna goed vol.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse wraptaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.Stap 2
Verhit olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul. Bak de kruiden een minuutje mee.
Stap 3
Snijd de champignons in plakjes, voeg dit bij het gehakt. Voeg de roerbakmix hier ook bij. Bak dit 5 minuten mee.
Stap 4
Schep de maïs met de gezeefde tomaten en 100 ml water door het gehaktmix. Verwarm de saus ongeveer 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Stap 5
Leg in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm een wrap op de bodem. Schep hier 1/6 van de saus op, verdeel dit over de wrap, en dek dit af met een nieuwe wrap. Maak om en om lagen met saus en wraps. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas en kruiden erover.
Stap 6
Bak de wraptaart 20 minuten in de oven.
- Lekker met guacamole, crème fraîche en ijsbergsla met en beetje yoghurtdressing.
- Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor 4 porties. Echter zijn het vrij grote porties. Als je vier grote eters hebt komt de taart misschien wel op. Maar zelf ben ik voor 5 porties uit 1 taart gegaan. Met een kleine salade erbij zit je hierna goed vol.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Paukien
Wat een heerlijk recept! Net vanavond gemaakt en iedereen smulde ervan. Dit is een blijvertje! Zelfs voor onze kids waarvan er eentje een mindere eter is.
Catja Visser
Hoi,ik maak m voor mijn bewoners die eten niet veel en dan eten we m met 11 mensen,heerlijk