Italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti
Bewaren
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dit recept voor Italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti is simpel, en super lekker. Het bleek namelijk één van de lekkerste pastasauzen die ik heb gemaakt. Ik maakte het in de slowcooker, maar je kunt ook een stoofpan gebruiken.
Italiaanse kip in tomatensaus
Italiaanse kip in tomatensaus is simpel om te maken, en super lekker. In feite doe je ingrediënten voor de saus (tomatenblokjes en passata) in de pan. Hier voeg je smaakmakers en kip aan toe en dan laat je de warmte het werk doen. Spaghetti koken we in een aparte pan. Als de kip gaar is halen we deze uit de saus en voeg ik nog crème fraîche en verse basilicum toe. Hier roeren we de spaghetti toe en dan is de Italiaanse kip in tomatensaus klaar.
Het fijne aan bereiding in de slowcooker (klik hier voor meer slowcooker recepten) is dat de saus door het langzame garen heel veel smaak krijgt. Daarbij wordt de kip boterzacht en mals. Maar bereiding in de stoofpan kan natuurlijk ook, hieronder heb ik deze bereidingswijze ook toegevoegd bij het recept.
De pastasaus bevat weinig tot geen groenten. Voeg bijvoorbeeld gebakken courgette of Italiaanse roerbakgroenten toe aan de saus. Of serveer met een groene salade.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Slowcooker of stoofpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti
Bereiding slowcooker
Stap 1
Verdeel de tomatenblokjes en passata in de slowcooker. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en roer dit ook door de tomatensaus.Stap 2
Doe de teentjes knoflook, gedroogde basilicum en zout en peper erbij en roer door.Stap 3
Leg de kip in de saus en verwarm 1 uur op high en 2 uur op low.Bereiding stoofpan
Stap 1
Fruit de knoflook kort in olie. Doe hierna de tomatenblokjes en passata in de pan. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en roer dit ook door de tomatensaus.Stap 2
Doe gedroogde basilicum en zout en peper erbij en roer door. Breng de saus aan de kook en zet het vuur hierna op medium tot laag. Leg de kipfilet in de pan en verwarm dit 30 minuten mee, tot de kip gaar is.Verdere bereiding
Stap 1
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Haal de kip uit de saus en snijd in stukken.
Stap 3
Roer de crème fraîche en verse basilicum door de saus. Verwarm dit nog even kort mee en roer door elkaar. Roer de gekookte spaghetti door de saus.
Stap 4
Verdeel de spaghetti over de borden en leg de kip erbij. Bestrooi met verse basilicum en Parmezaan.Ingrediënten
Extra benodigd
- Slowcooker of stoofpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti
Bereiding slowcooker
Stap 1
Verdeel de tomatenblokjes en passata in de slowcooker. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en roer dit ook door de tomatensaus.Stap 2
Doe de teentjes knoflook, gedroogde basilicum en zout en peper erbij en roer door.Stap 3
Leg de kip in de saus en verwarm 1 uur op high en 2 uur op low.Bereiding stoofpan
Stap 1
Fruit de knoflook kort in olie. Doe hierna de tomatenblokjes en passata in de pan. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en roer dit ook door de tomatensaus.Stap 2
Doe gedroogde basilicum en zout en peper erbij en roer door. Breng de saus aan de kook en zet het vuur hierna op medium tot laag. Leg de kipfilet in de pan en verwarm dit 30 minuten mee, tot de kip gaar is.Verdere bereiding
Stap 1
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Haal de kip uit de saus en snijd in stukken.
Stap 3
Roer de crème fraîche en verse basilicum door de saus. Verwarm dit nog even kort mee en roer door elkaar. Roer de gekookte spaghetti door de saus.
Stap 4
Verdeel de spaghetti over de borden en leg de kip erbij. Bestrooi met verse basilicum en Parmezaan.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
piet miske
prima recept al heb ik een paar opmerkingen: * gedroogde basilicum heeft m.i. nauwelijks smaak of reuk. ik heb het vervangen door een beetje gedroogde oregano. *i p.v. verse basilicum heb ik een dessertlepel groene pesto toegevoegd. alg.opmerkingen: gebruik goede passata en tomaten uit blik. ik gebruik Mutti. ik neem voor dit recept meestal geen spaghetti maar macharoni , penne . andere
bert van der burgt
kan dit ook met kippenpoten of kippendij??
Saskia
Deze saus is top. Heb het alleen wat aangepast: chorizo, courgette en wat chilipepers erdoor in plaats van de kipfilet. Staat minimaal één keer per maand op het menu. Bedankt!