Kabeljauw in bladerdeeg
Vrijdag visdag! Deze kabeljauw in bladerdeeg is een lekker fris gerecht voor op vrijdag. Maar ook geschikt voor de andere dagen van de week!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inKabeljauw in bladerdeeg
Bewaren
De dagen vliegen voorbij. Was het een paar dagen geleden nog makkelijke maandag, nu is het alweer vrijdag visdag! Bijna weekend dus! Vandaag gaan we voor kabeljauw in bladerdeeg.
Deze kabeljauw in bladerdeeg is een lekker fris gerecht voor op de vrijdag. Maar je mag hem ook op de andere dagen van de week eten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kabeljauw in bladerdeeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
Stap 2
Ontdooi de bladerdeeg.
Stap 3
Snij de prei in ringen en de tomaten in plakjes.
Stap 4
Bak de prei in de wok aan met een beetje peper, zout en citroensap.
Stap 5
Plak 2 keer 3 plakjes bladerdeeg aan elkaar door de rand van het middelste plakje met ei in te smeren. Zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar zitten.Stap 6
Strooi over de middelste plakjes bladerdeeg een beetje paneermeel.
Stap 7
Leg bovenop de bladerdeeg met paneermeel de kabeljauw.
Stap 8
Verdeel vervolgens de prei over beide pakketjes.
Stap 9
De boursin gaat vervolgens bovenop de prei. Ik heb ongeveer 3 plakjes boursin per pakketje gebruikt.
Stap 10
Tot slot verdeel je de tomaat eroverheen.
Stap 11
Vouw de pakketjes dicht door de zijkanten naar elkaar toe te vouwen. Druk de uiteinden goed aan met je vinger.
Stap 12
Vervolgens kun je met de achterkant van een vork een motiefje maken (het oog wil ook wat ;-))
Stap 13
Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de pakketjes.
Stap 14
Smeer de pakketjes in met het overige ei.
Stap 15
Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm deze ongeveer 30 minuten in de oven op 200°C.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kabeljauw in bladerdeeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
Stap 2
Ontdooi de bladerdeeg.
Stap 3
Snij de prei in ringen en de tomaten in plakjes.
Stap 4
Bak de prei in de wok aan met een beetje peper, zout en citroensap.
Stap 5
Plak 2 keer 3 plakjes bladerdeeg aan elkaar door de rand van het middelste plakje met ei in te smeren. Zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar zitten.Stap 6
Strooi over de middelste plakjes bladerdeeg een beetje paneermeel.
Stap 7
Leg bovenop de bladerdeeg met paneermeel de kabeljauw.
Stap 8
Verdeel vervolgens de prei over beide pakketjes.
Stap 9
De boursin gaat vervolgens bovenop de prei. Ik heb ongeveer 3 plakjes boursin per pakketje gebruikt.
Stap 10
Tot slot verdeel je de tomaat eroverheen.
Stap 11
Vouw de pakketjes dicht door de zijkanten naar elkaar toe te vouwen. Druk de uiteinden goed aan met je vinger.
Stap 12
Vervolgens kun je met de achterkant van een vork een motiefje maken (het oog wil ook wat ;-))
Stap 13
Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de pakketjes.
Stap 14
Smeer de pakketjes in met het overige ei.
Stap 15
Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm deze ongeveer 30 minuten in de oven op 200°C.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in12 reacties
Janneke R.
Hallo Brenda, Zou dit gerecht ook met monchou kunnen i.p.v. boursin?
Brenda Kookt
Hoi Janneke, ik denk dat je dit ook heel goed met monchou kunt maken. Eventueel kun je extra kruiden toevoegen (aan boursin zijn extra kruiden toegevoegd) maar je kunt het ook proberen zonder.
Petra Hoff
Hallo Brenda Vandaag maak ik jouw recept kabeljauw in bladerdeeg. Wij hebben deze al eerder gegeten en vonden dit heerlijk. Stiekem gluur ik af en toe op je site. Ik doe er leuke ideeën op, het zijn leuke recepten. Bedankt, daardoor eten wij heerlijk of hebben lekkere hapjes. Groetjes Petra Hoff
Brenda Kookt
Hé, wat leuk om te horen Petra! Eet smakelijk :)
Liesbeth
Gisteren het vispakketje gemaakt, weliswaar met pangafilet, maar dat zal niet uitmaken. Het was overheerlijk, wel een bord vol, zeker als je er ook nog als en patat bij maakt. Volgende keer probeer ik het met zalm, een volgende keer komt er zeker.
brendakookt
Hi Liesbeth, Zalm met spinazie lijkt me ook heerlijk! Misschien dat ik die hier ook nog eens plaats. Het is inderdaad een aardige hap als je er ook patat bij eet. Misschien de volgende keer een plakje bladerdeeg per persoon minder? Dan wordt het pakketje iets kleiner.
Panga uit de oven met mozerella « Brenda Kookt!
[...] twee ‘andere dingen” deelde ik al met je: Vis in bladerdeeg Vis met spinazie, tomaatjes en [...]
barcelona1
Ha Brenda, lang leve het vispakketje, het was heerlijk en zelfs op zaterdag is het een aanrader:) we hebben het net op. groetjes astrid
brendakookt
Wow, zelfs op zaterdag?!? Top! (ben benieuwd hoe het op zondag, maandag en woensdag smaakt...)
brendakookt
'@ Agnes: Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel calorien er in dit gerecht zitten. (wel minder dan in de Eton Mess! ;-)) Voor mijn gevoel is het een aardig gezond gerecht. Boursin kun je vervangen door magere roomkaas (of weglaten). @ Es: Zo zie je maar dat we allemaal anders zijn.. En dat is natuurlijk maar goed ook! Ik plan ook omdat ik niet zovee tijd heb (of maak) om boodschappen te doen. Liefst 1 keer per week. Lusten ze ook geen vissticks? Joost lusste ook bijna geen vis. Langzaam eet hij steeds meer (de aanhouder wint). Als het je lekker lijkt kun je dit pakketje kun je ook eens voor jezelf maken, het zijn 1-pesoons pakketjes.. ;-)
'Es' (@EsFactory)
Oh. Nee. Dat heb ik niet. Ik kan zelfs ontbijten met de restjes van de dag ervoor.... (Echt) En ik heb geen enkele structuur. En al helemaal geen pedagogisch inzicht. Eigenlijk 'doe ik gewoon maar wat'. Alhoewel. Ik merk dat wij vrijdags wel vaak pizza eten de laatste tijd. Maar hier is het meestal een soort manie totdat ik het beu ben en een andere manie heb. :) Ik heb voor mijn 52 doelen mezelf een weekschema laten maken. We zijn nog net niet gescheiden, zo saai vond ik het en ik werd er chagrijnig van... Gelukkig zijn we allemaal anders. ;) De kabeljauw ziet er wel heel erg lekker uit. Maar ja, hier willen ze weer geen vis... En dat is dan weer wel een gewoonte. Van hun dan. Ik eet alles. Op elke tijd.
agnes
Hoi Brenda, dat ziet er lekker uit, weet je ook hoeveel calorieen er in een gerecht zitten? (ik moet daar natuurlijk op letten !!)