Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Kaiserschmarren met appel

Nu we niet op wintersport kunnen halen we de wintersport naar ons eigen huis. Kaiserschmarren met appel. Bijna net zo lekker als wanneer je het in het Oostenrijkse zonnetje na een ochtend skiën eet.

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers los met 4 eetlepels suiker en een snufje zout. Klop om en om de melk en het zelfrijzend bakmeel door de eidooiers. Spatel de stijve eiwitten vervolgens voorzichtig door het mengsel.

2
Stap 2
Meng de blokjes appel met een beetje citroensap, 1 eetlepel suiker en kaneel. Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak hier de appeltjes in aan tot ze mooi zacht zijn.
3
Stap 3

Verwarm een grote koekenpan met een beetje olijfolie. Schep de helft van het beslag in de koekenpan, laat dit op medium vuur garen. Keer de dikke pannenkoek om als de onderkant goudbruin kleurt. Laat het op de andere kant ook bakken.

4
Stap 4

Trek het deeg hierna met 2 vorken in grove stukken. Bak dit nog even door.

5
Stap 5

Haal de gebakken kaiserschmarren uit de pan en bak hierna op dezelfde manier het overige beslag.

6
Stap 6

Roer de gebakken appeltjes door de kaiserschmarren.

7
Stap 7
Bestuif de kaiserschmarren met poedersuiker en serveer eventueel met appelmoes, jam of compote.

Kaiserschmarren met appel

Nu we niet op wintersport kunnen halen we de wintersport naar ons eigen huis, met dit recept voor Kaiserschmarren met appel.

Lunchen na een heerlijke zonnige ochtend skiën in de bergen, dat is zo fijn. Even rust, bijkomen en eten. Vaak heb ik dan ontzettende trek. Ik ga dan graag voor een groot glas skiwasser (limonade) en kaiserschmarren.Iedereen die op wintersport naar Oostenrijk is geweest kent Kaiserschmarren. Het lijkt op een pannenkoek, maar dat is het niet.

kaiserschmarren met appel

Kaiserschmarren met appel

Kaiserschmarren lijkt op een dikke pannenkoek, in stukken. Kaiserschmarren is luchtiger, en vult ook meer. Het is een vrij stevige maaltijd, dat kun je tijdens het skiën wel gebruiken.

Het deeg van kaiserschmarren met appel bevat opgeklopt eiwit, zelfrijzend bakmeel en melk. Hiervan bak je een grote luchtige pannenkoek welke je met twee vorken uit elkaar trekt. Zo ontstaan er grove stukken.

Het is niet erg als het tijdens het bakken van de grote pannenkoek een rommeltje wordt. Het omdraaien mag best in meerdere delen. Draai de pannenkoek ook niet te snel om, laat het eerst even goed bakken. Het zelfde geldt voor het in stukken snijden. Als je dit te snel doet verdwijnt het luchtige effect.

Kaiserschamrren wordt vaak gemaakt met rozijnen door het beslag. In dit geval heb ik de kaiserschmarren gecombineerd met gebakken appeltjes met kaneel en suiker. Hierdoor wordt het wat mij betreft nog lekkerder.

Mijn bord kaiserschmarren met appel was bijna net zo lekker als wanneer je het in het Oostenrijkse zonnetje na een ochtend skiën eet.

kaiserschmarren met appel

kaiserschmarren met appel

 

Bekijk ook andere recepten
Geroosterde bloemkool met komkommeryoghurt
Limoncello tiramisu
Knoflookbrood
Spaanse rijst met bonen en olijven

21 reacties

Miranda

Heerlijk!! Ik heb er nog wat vanillesuiker aan toegevoegd. Nog lekkerder. Bedankt voor het recept! Echt wintersportgevoel aan tafel.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat een fijne tip Miranda, dat ga ik de volgende keer ook doen

Boaz

Bedsnkt voor de extra kilos alvast!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Graag gedaan ;)

Fiep

Heb je ook een goed recept voor goulashsoep Brenda? Vrienden van me missen het erg nu ze niet naar oostenrijk kunnen. Ze zijn daar 40 jaar geweest en genoten van de soep ik wil t maken als verrassing voor hen.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik heb wel een recept voor vegetarische goulashsoep, in dat geval kun je ook echt vlees toevoegen: https://brendakookt.nl/2020/10/16/vegetarische-goulashsoep/

Roger

Als je slechts de helft van het beslag in de koekenpan schept, wat doe je dan met de andere helft...?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Die bak je daarna, als de eerste batch klaar is.

Maarten

Dit jaar niet op wintersport, maar dan toch Kaiserschmarren!

Laat een bericht achter

Stephanie

Hoi, Welke plantaardige melk kun je voor dit gerecht aanraden?

Marja

Groot succes. Smaakt naar poffertjes. Alleen de suiker minder. 2 el. Is wel genoeg. SMULLEN!

Laat een bericht achter

Mieke

Ook lekker met pot kersen door beslag

Laat een bericht achter

Gerda

Ziet er lekker uit.. wat bedoel je precies met stap 1.. om en om klop je ..melk bakmeel eigeel?

Elles

Met de andere helft van het beslag zeker hetzelfde doen :-)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja, dat klopt. Ik zal dat in het recept nog even toelichten.

Boudien van Leussen
5/5 sterren

Was heerlijk! De appeltjes maken het gerecht helemaal af.

Laat een bericht achter

Marieke

Precies waar we zin in hadden, heerlijk. Gaar worden duurde even maar zo de moeite waard PS ook fan van je kookboek, meerdere recepten gemaakt en die waren inderdaad makkelijk & snel maar ook lekker!

Laat een bericht achter

Ineke Landman
5/5 sterren

Echt verrukkelijk deze variant met gebakken appeltjes. Heb ook nog wat gewelde rozijnen bij de appeltjes door gedaan.

Brenda Hoff

Wat super leuk om te horen Marieke!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op