Kersenijs met chocolade
Kersenijs met chocolade
Bewaren
Ik hoop niet dat dit artikel een gevalletje mosterd na de maaltijd is 😉 De warme dagen zijn net achter de rug, maar ook in september kan het natuurlijk nog mooi worden. Dus er komt vast een gelegenheid waarbij je zelf snel ijs wilt maken, zonder ijsmachine! Vandaag delen we een heel erg lekker recept van kersenijs met chocolade.
Kersenijs met chocolade
IJs maken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Vooral omdat het zo makkelijk is en meteen iets lekkers oplevert. Helaas heb ik geen ijsmachine, maar ook zonder ijsmachine maak je heerlijk ijs! Ik koos voor een fijne mix van slagroom, gecondenseerde melk en kersenjam. En als extraatje heb ik ook chocolade toegevoegd. Bij elkaar is het een topper van een combinatie, smullen!
De kersenjam maak je trouwens ook heel makkelijk zelf. De kersen verwarm je gewoon met wat water en een klein beetje suiker in een pannetje, dit verwarm je zachtjes. En voor je het weet heb je zelf een goede kersenjam gemaakt.
Gecondenseerde melk maakt dit ijs lekker zoet, dus heel veel suiker heeft de jam niet nodig. Ga je ook aan de slag?
P.s. dit is ook een verrassend lekker toetje bij een etentje.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kersenijs met chocolade
Stap 1
Doe de (ontpitte) kersen in steelpannetje met het water en de suiker. Breng zachtjes aan de kook. Kook zo’n 15 minuten door tot dikke jam. Laat dan afkoelen.Stap 2
Klop de slagroom op en giet er vervolgens de gecondenseerde melk bij.Stap 3
Snijd de chocolade in stukjes en roer die stukjes door de slagroommix.Stap 4
Doe de slagroom-chocolademix in een grote diepvriesbestendige bak. Doe steeds enkele scheppen jam erbij en gebruik de achterkant ve lepel om de mix en de kersenjam door elkaar te roeren zodat marmereffect ontstaat. Roer dus niet helemaal door!Stap 5
Laat het ijs 6-8 uur opvriezen.Stap 6
Serveer het ijs met gebroken koekjes naar keuze en eventueel nog extra kersen en chocola.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kersenijs met chocolade
Stap 1
Doe de (ontpitte) kersen in steelpannetje met het water en de suiker. Breng zachtjes aan de kook. Kook zo’n 15 minuten door tot dikke jam. Laat dan afkoelen.Stap 2
Klop de slagroom op en giet er vervolgens de gecondenseerde melk bij.Stap 3
Snijd de chocolade in stukjes en roer die stukjes door de slagroommix.Stap 4
Doe de slagroom-chocolademix in een grote diepvriesbestendige bak. Doe steeds enkele scheppen jam erbij en gebruik de achterkant ve lepel om de mix en de kersenjam door elkaar te roeren zodat marmereffect ontstaat. Roer dus niet helemaal door!Stap 5
Laat het ijs 6-8 uur opvriezen.Stap 6
Serveer het ijs met gebroken koekjes naar keuze en eventueel nog extra kersen en chocola.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.