Ga naar de inhoud

Kerstmuts Kwarktaart met aardbeien

Ben je last-minute nog op zoek naar een lekker kerstrecept voor kids? Een kersttaart voor bij de koffie of een fris toetje? Dan tip ik je graag deze Kerstmuts Kwarktaart met aardbeien. Een aardbeienkwarktaart is een taart die altijd goed is. Vroeger toen wij klein waren, was dit altijd de...
25 minuten Voorbereidingstijd
2 uur 30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

punten

Voor de versiering:

Bakgerei:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
3
Stap 3
Verdeel de kruimelbodem over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet dit even weg in de koelkast.
4
Stap 4
Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en mix dit op de laatste stand door elkaar. Doe de taartmix erbij en meng alles op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het hierna op de hoogste stand nog in 2,5 minuut tot een luchtig geheel.
5
Stap 5
Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm. Gebruik een spatel of achterkant van een lepel om het kwarkmengsel gelijkmatig te verdelen.
6
Stap 6
Laat de kwarktaart minimaal 2,5 uur in de koeling opstijven.

Taart versieren:

1
Stap 1
Klop de slagroom met de suiker en Klop-Fix op en verdeel dit in een spuitzak of stevig plastic zakje. Knip er een puntje af zodat je de slagroom kunt spuiten.
2
Stap 2
Besmeer de taart met jam en snijd de kwarktaart in 12 gelijke punten.
3
Stap 3
Maak van iedere punt een kerstmuts door de rand met slagroom te bespuiten. Spuit ook een dot slagroom in de punt van de stuk taart. Verdeel er eventueel verse aardbeien op.

Kerstmuts Kwarktaart met aardbeien


Ben je last-minute nog op zoek naar een lekker kerstrecept voor kids? Een kersttaart voor bij de koffie of een fris toetje? Dan tip ik je graag deze Kerstmuts Kwarktaart met aardbeien.

Een aardbeienkwarktaart is een taart die altijd goed is. Vroeger toen wij klein waren, was dit altijd de taart voor de kinderen. Vooral mijn broertje was er gek op. In dit artikel laat ik je zien dat je de aardbeienkwarktaart heel gemakkelijk extra feestelijk maakt voor de feestdagen.

Kerstmuts kwarktaart met aardbeien

Kerstmuts Kwarktaart met aardbeien

Een taart die altijd goed is, dat is de aardbeienkwarktaart. De taart valt bij jong en oud in de smaak. En dat deze taart ook met kerst kan, bewijst dit recept van de Kerstmuts Kwarktaart.

Het is een leuke manier om de Kwarktaart aardbeien van Dr. Oetker in een ander jasje te steken. Met jam en slagroom kun je een punt taart heel eenvoudig versieren tot kerstmuts.

Tip: laat de kids zelf hun punt taart versieren met jam, slagroom en eventueel verse aardbeien.

Ga voor meer bakinspiratie naar Bakken.nl.

Bak je liever nog een andere taart voor kerst? Dan tip ik je graag de Cranberry MonChoutaart met witte chocolade of de Kerst sneeuwtaart.

Kerstmuts kwarktaart met aardbeien

Kerstmuts kwarktaart met aardbeien

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten
Fruitpizza met koekbodem
Limoncello tiramisu
Solero cheesecake
Citroencake met frambozen en mascarponevulling

1 reactie

Magda Wouters

Er staat niet vermeld hoe en hoeveel en van welk matriaal de kruimelbodem moet gemaakt worden???

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op