Kip ketjap met rijst en sperziebonen
Lekker rijstgerecht met kip ketjap. Kruidige blokjes kipfilet en zoete saus, met rijst en sperziebonen. Ideale makkelijke maaltijd zonder pakjes.Kip ketjap met rijst en sperziebonen
Bewaren
Het is weer maandag, ik start de nieuwe week met een nieuwe makkelijke maaltijd. Zoals jullie van me gewend zijn. Deze keer een snelle topper met rijst, kip ketjap. Rijst met een kip in een saus van ketjap. Dit maakt een lekkere zoete saus, dat perfect gaat bij de kipblokjes en rijst.
Een gerecht dat ons thuis zeer verrast heeft, dit wordt onze nieuwe favoriete snelle gerechten met rijst.
Kip ketjap met rijst en sperziebonen
Ik hou van ketjap in een rijstgerecht. Als we iets met rijst eten gaat er vaak op mijn bord nog een scheutje zoete ketjap bij. Ik gebruik het ook weleens als basis voor bijvoorbeeld een snelle saus met bami, of bij deze gebakken rijst met kip en ketjap. Maar ik had nog niet eerder ketjap het hoofdingrediënt van een saus gemaakt en besloot eens te testen of kip ketjap een succes zou zijn. En dat was het!
Ketjsap saus maken
Deze zoete saus van ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder is hemels. Het is heel simpel om te maken. Je doet deze ingrediënten bij elkaar en laat het 15 minuten pruttelen om in te dikken. Vind je de ketjap-saus nog te dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee. Ik vind dit zo lekker, ik kan het wel drinken. Tijdens het koken bleef ik ook maar proeven omdat het zo lekker was.
Rijst met kip
Omdat de kip in ketjapsaus al zoveel smaak heeft heb ik de rijst en groenten die ik erbij serveer wat meer basic gehouden. In dit geval serveer ik de kip ketjap met zilvervliesrijst en sperziebonen. Door de rijst meng ik blokjes omelet en ringetjes lente-ui. Dit kun je vervangen door andere rijst of bijvoorbeeld bami en een groente naar keuze. Broccoli past hier bijvoorbeeld ook erg goed bij, of neem roerbakgroenten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip ketjap met rijst en sperziebonen
Stap 1
Verwarm olie in een hapjespan en bak de kip hierin rondom aan.Stap 2
Doe de ui en knoflook bij de kip en bak tot de ui glazig ziet. Meng de ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder en doe dit bij de kip. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 3
Kook ondertussen de rijst in een pan gaar.Stap 4
Kook in een andere pan de sperziebonen.Stap 5
Roer de eieren door elkaar en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in stukjes.Stap 6
Vind je de ketjap-saus de dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
Stap 7
Roer de blokjes omelet en ringetjes lente-ui door de rijst. Serveer de rijst met de kip ketjap en de sperziebonen. Garneer met pinda’s.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip ketjap met rijst en sperziebonen
Stap 1
Verwarm olie in een hapjespan en bak de kip hierin rondom aan.Stap 2
Doe de ui en knoflook bij de kip en bak tot de ui glazig ziet. Meng de ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder en doe dit bij de kip. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 3
Kook ondertussen de rijst in een pan gaar.Stap 4
Kook in een andere pan de sperziebonen.Stap 5
Roer de eieren door elkaar en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in stukjes.Stap 6
Vind je de ketjap-saus de dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
Stap 7
Roer de blokjes omelet en ringetjes lente-ui door de rijst. Serveer de rijst met de kip ketjap en de sperziebonen. Garneer met pinda’s.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
78 reacties
Nenna
Heerlijk gerecht. Ik heb er nog een eetlepel tomatenketchup door gedaan voor een nog fijnere smaak. Ook lekker snel klaar!
Ingrid De Groot
Super lekkerrrr
Joke
Dit recept ga ik zeker vaker maken. De kip ketjap was heerlijk!
Jesper
Wat voor soort kippenbouillon? Vloeibaar of blokjes?
Brenda Hoff
Ik gebruik zelf graag van een blokje.
Ingrid
Is t ook lekker als je t een avond van te voren maakt?
Hetty
Heerlijk eenvoudig en snel recept. Ik heb het aangepast naar fodmap dieet met knoflookolie en het groen van prei ipv ui. Eerste keer ui-olie gemaakt maar met prei is het lekkerder.
Hans Willems
Zalig eten dit - wát een smaak ook!, dit eten we vaker :-)
Chantal Berkhof-den Boef
Het was VERRUKKELIJK 😍 dit komt zeker vaker op tafel!!
Bas
Top, Brenda: in een keer een favoriet geworden van de kinderen. Sta het nu voor tweede keer te maken. Doe met verse gember. Maar misschien is met gemberpoeder wel lekkerder? Hoor het graag!
Willem
Wat een fantastische recept, ik gebruikte eerst conimex ketjap, maar nu Perusahan ketjap kudus dan smaakt het nog véél lekkerder. Hartelijk dank voor dit heerlijke recept. Groet Willem.
Afra
Súper lekker!!
Lisa Bekking
Ik heb geen gemberpoeder in huis , alleen kerrie en knoflook😅. Is het erg als je het zonder hebt?
Brenda Hoff
Nee hoor, ik zou het evengoed maken. Andere keer weer met gemberpoeder (of geraspte gember)
Linda
Doe je ook nog kruiden op de kipfilet of moet het gewoon naturel?
Brenda Hoff
Hoi Linda, in dit geval houdt ik die naturel. Zit al genoeg in de lekkere ketjap-saus. Gr Brenda
Anita
Wat een lekker recept! Er zit alleen een nogal heet foutje in als je de boodschappen in het appie-mandje zet. Bij ah koop je dan hete soja saus ipv ketjap. En die... is echt écht heet in deze hoeveelheid, haha! Wij hebben deze keer moeten blussen maar gaan hem zeker nog een keer maken met ketjap manis;)
Brenda Hoff
Hoi Anita, oeps dat gaat niet goed. bedankt voor de tip! Dat ga ik meteen doorgeven.
Gerlof
Hi, Ik heb het recept gevolgd alleen de smaak was zo zoutig. Wat heb ik verkeerd gedaan 😬? De smaak was wel lekker alleen de zoute nasmaak was te dominant. Ik heb het helaas helemaal moeten weggooien.
Brenda Hoff
Wat jammer om te horen Gerlof, ik heb zoete ketjap manis gebruikt
Angela
Wat een heerlijk recept, al een aantal keer gemaakt iedereen vind het super.
Corry
Wat is dit een heerlijk recept! Ik ga dit zeker weten vaker maken 😋
Julia
Super lekker!!! Komt bij ons nu zeker vaker op tafel. Ik heb de saus heel zachtjes in laten koken, ongeveer een uurtje. Precies dik genoeg en zoveel smaak!!!!
Mirjam
Ik ben per toeval achter deze website gekomen, en vanaf vandaag ga ik deze recepten proberen. Gezond zonder zakjes en pakjes, en dit recept is bij het hele gezin goed in de smaak gevallen. Inderdaad wat maïzena erbij en de saus was heerlijk!!
Dolinda
Wat een lekker recept is dit !! Ga ik zeker vaker maker.
Gerda
Ik zou dit recept graag morgen maken, maar mag een meisje van bijna 3 dit ook eten, is het niet te zout voor haar?
Annet
Lijkt me een heerlijk recept,kan dit ook met gehakt,want ik heb een intolerantie voor kip.
Ward
Vele vinden de saus te dun. In hun geval zou ik dan nadat de kip aangebakken is en de ui en knoflook glazig het geheel overstrooien met een lepel bloem en even laten meebakken alvorens het vocht eraan toe te voegen. Dan wordt de saus automatisch al dikker van structuur.
Eefje
Heerlijke ketjapsaus. Ik heb inderdaad maizena gebruikt om het iets dikker te maken. Toen ik vroeg of we dit recept nog een keer gingen maken kreeg ik een zeker weten!
Marian
Heerlijk gerecht en viel in de smaak bij gezin. Ik heb er nog wat vers gesneden gember door saus gedaan en heb de saus iets gebonden met een scheutje tomatenketchup. Het is zeker een blijvertje.
Mirjam
Heerlijk gerecht met de ketjapsaus! Ons favoriete gerecht van Brenda
Mandy
Wauw die saus is inderdaad hemels! Heerlijk gegeten!
Nalan
Favoriete familiegerecht, dankjewel voor het recept!
Brenda Hoff
Wat super leuk om te horen Nalan :)
Jennifer
Dit recept is favoriet hier in huis en staat dus regelmatig op tafel. Geen gekke ingrediënten en zo klaar.
Petra
Wij hebben hiervan gesmuld. Zelfs mijn liefde, die ik langzaamaan aan het los weken ben voor zijn voorkeur voor pakjes en zakjes, at zijn vingers erbij op. Dus dit gaat vaker op het menu komen.
Brenda Hoff
Super leuk om t horen Petra
Charon
Hai mag ik iets vragen welke boulion blokje en met hoeveel water mengen.
Brenda Hoff
Ik zou zeggen neem bouillon naar keuze
Antoinette
Erg lekker en gemakkelijk te maken. Heb dit al een aantal keren gemaakt. Veel van je recepten staan bij mijn favorieten en maak ik regelmatig.
Wendy
Vandaag gemaakt, wat een heerlijk recept zeg!!
Louise
Hallo, ik heb alleen groente of rundvleesboullion. Wat kan ik het beste gebruiken?
Brenda Hoff
Dan zou ik voor groentbouillon gaan.
Angela
Gister heel lekker gegeten! De kip was perfect en ik had noedels ipv rijst, dankjewel voor het recept!
Thess
Vond m heerlijk! Dank je wel.
Anne-Marie
Erg lekker. Komt in mijn receptenboek! Viel goed in de smaak.
Ii
Wat voor boullion een glazere pot of blokje?
Ina
Dit zocht ik.....!! Top ik ga het morgen maken dankjewell
Brenda Hoff
Ik gebruik een blokje
Mariska
Saus blijft ondanks bloem (ipv maizena) erg dun. Maar zeker lekker en makkelijk.
Con
Gewoon wat extra maïzena. Heerlijk
Ina
Dit zocht ik.....!! Top ik ga het morgen maken dankjewell
Els
Super lekker! Geen zakjes meer uit de supermarkt!
Ton
Net heerlijk ketjap met rijst en sperziebonen gegeten. Het was heerlijk. Zeker één aanrader.
Kirsten
Super lekker!! Stiekem een beetje chilisaus door de saus gedaan, ook erg lekker!
Ruth Retotar-Brinkman
Super lekker. Heb dit een aantal maanden geleden gemaakt.
Esther
Ga dit vandaag maken ben heel erg benieuwd maar denk dat het heel lekker gaat zijn
Mary
Best lekker! Bedankt voor t recept
Amber
Mijn saus is erg dun vind ik. Hoe kan dit? Of hoort het waterig te zijn?
Brenda Hoff
Hoi Amber, ik voeg zelf aan de saus geen bindmiddel toe. Maar als je de saus de dun vindt kun je de saus even binden met maizena of bloem. Ik heb dit aangevuld bij het recept.
Diana
Er staat 15 min laten pruttelen..maar de saus blijft wel dun. Klopt dat? Of kan ik daar alles binder bij doen om het wat in te dikken? Alvast bedankt!
Bianca
Ik vond de bouillon/ketjap iets te waterig. Of hoort dat zo? Ik had dikker verwacht en het werd ook niet dikker. Wel een lekker recept :)
debby
gisteren gemaakt en het is in de smaak gevallen bij iedereen. Fijn, nu hoef ik geen kant en klaar sausje meer te gebruiken! Ik heb wel wat meer gemberpoeder gebruikt en bouillon om meer saus te krijgen, anders vinden ze hier de rijst te droog. Heb het een klein beetje gebonden met allesbinder en het restje wat over is gaat vandaag door de salade met cashewnoten en mieslierten voor mijn lunch!
Mariëlle
Kun je deze ketjapmarinade ook gebruiken om tempeh mee te marineren? Dankjewel alvast, klinkt heel lekker namelijk!
A
Er staat kippenbouillon is toch gewoon een bouillonblokje met water?
Miek
Brenda, denk je dat dit ook goed kan met vegetarische kipstukjes?
Brenda Hoff
Hoi Miek, hier heb ik geen ervaring mee. Maar je kunt het zeker proberen. Ik zou zeggen dat dat zeker moet kunnen.
Jenny
Heerlijk !! (en stiekem nog wat spekjes erbij gedaan!
Sietske
Nou Jenny, daar is niks stiekems aan hoor,ik bebruik heel vaak het recept en geef dan ook mijn eigen draai er aan maar heb even een recept nodig ,zo van wat gaan we vandaag weer op tafel zetten en met wat inspiratie van mijzelf erbij dus voel je vrij.
M.K
Wat een fantastisch recept. Heel makkelijk maar heerlijk!
Miriam
Zou dit lekker zijn op een broodje?
Djoggomang
Ja is heerlijk
Ron
Maak het ong hetzelfde maar hou wel van een beetje pir , dus doe er ook sambal bij het aanfruiten , altijd even proeven , te pittig dan gula djawa of bruine suiker erbij en altijd blijven proeven