Kip stroganoff met macaroni
Lekkere makkelijke pastamaaltijd. Kip stroganoff met macaroni. Simpel om zelf zonder pakjes te maken, en zo lekker. Het hele gezin smult er van!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inKip stroganoff met macaroni
Bewaren
Een lekkere – altijd goed- pastamaaltijd is wat mij betreft macaroni stroganoff. Deze keer gaan we voor een variant met een twist, namelijk kip stroganoff met macaroni. Simpel om zelf zonder pakjes te maken, en zo lekker. Het hele gezin smult er van!

Macaroni stroganoff is voor mij een gerecht met herinneringen. Het eerste gerecht dat Joost voor mij kookte, alweer 19 jaar geleden. Uit een pakje, dat dan weer wel. Maar tegenwoordig maken we dat natuurlijk zonder pakje.
Het origineel is macaroni stroganoff met gehakt. Het leek mij leuk hier eens een twist aan te geven door kip stroganoff te maken, met macaroni.
Wat voor gerecht is stroganoff?
In dit geval geven we een Italiaanse twist aan het gerecht door er een pastagerecht van te maken. Oorspronkelijk is stroganoff een Russische saus, of gerecht. Gemaakt met ui, rundvlees en champignons. Het wordt op smaak gebracht met paprikapoeder, mosterd en tomatenpuree of bouillon. Van oorsprong wordt stroganoff wordt geserveerd met rijst, pasta of aardappelen. De macaroni erbij is dus een hele lekkere keuze.

Kip stroganoff met macaroni
Deze keer maak ik er een pastagerecht met kip van. Het is eenvoudig om kip stroganoff met macaroni zelf te maken, zonder pakjes. De basis van de saus zijn olie met bloem, knoflook en oregano. Hierbij voegen we kippenbouillon en tomatenpuree. Dat maakt samen een hele lekkere stroganoffsaus die perfect past bij de pasta.
In dit geval gebruik ik geen macaroni als pastasoort met fusilli, de wokkels. Bij de saus en pasta voeg ik gebakken kipblokjes, champignons, en paprika. Wat wat mij betreft niet mag ontbreken bij deze pastamaaltijd.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van kip stroganoff met macaroni.

Stroganoff recepten
In dit geval eten we stroganoff met pasta, maar misschien ken je de stroganoffsaus van het rijstgrecht? Ook dat kun je eenvoudig zelf maken zonder pakje. Ik zou hier niet helemaal dezelfde saus voor nemen als bij dit pastagerecht. In dat geval tip ik je graag dit recept van kip stroganoff met rijst, met meer saus.
Ga je liever voor een vegetarische variant met pasta? Dan tip ik je dit pasta stroganoff-recept met spinazie en champignons. En de macaroni stroganoff met gehakt blijft een klassieker, die bij ons thuis ook regelmatig op tafel staat.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip stroganoff met macaroni
Stap 1
Fruit de ui met 1 geperst teentje knoflook in een pan met olijfolie aan. Doe hierna de blokjes kip erbij en bak deze rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes champignons en reepjes paprika toe en bak dit even mee.Stap 2
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Verwarm in een sauspannetje 3 eetlepels olie en doe de bloem erbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de kippenbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan.Stap 4
Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Voeg hierna de kookroom toe en verwarm dit ook even mee. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper.Stap 5
Meng de saus door het kip/groentemengsel en verwarm dit nog even mee.Stap 6
Roer ook de pasta door de saus.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip stroganoff met macaroni
Stap 1
Fruit de ui met 1 geperst teentje knoflook in een pan met olijfolie aan. Doe hierna de blokjes kip erbij en bak deze rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes champignons en reepjes paprika toe en bak dit even mee.Stap 2
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Verwarm in een sauspannetje 3 eetlepels olie en doe de bloem erbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de kippenbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan.Stap 4
Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Voeg hierna de kookroom toe en verwarm dit ook even mee. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper.Stap 5
Meng de saus door het kip/groentemengsel en verwarm dit nog even mee.Stap 6
Roer ook de pasta door de saus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in