Champignon Stroganoff met tagliatelle
Vegetarische pasta - Champignon Stroganoff met tagliatelle. Een basis van gebakken champignons met paprika en spinazie met kruidige stroganoffsaus.
Champignon Stroganoff met tagliatelle
Bewaren
Pasta is altijd goed bij ons aan tafel. Tenminste, als het een rode saus heeft.. Dit recept van champignon stroganoff met tagliatelle was een hit! De bordjes waren heel snel leeg en het vlees werd niet gemist.
Champignon stroganoff met tagliatelle
Dit recept van champignon strogranoff met tagliatelle bevat een basis van gebakken champignons met paprika en spinazie. De stroganoffsaus maakt het geheel romig en zorgt voor een lekker kruidige smaak.
Aan dit recept heb ik tagliatelle toegevoegd, maar wees vrij om dit te vervangen door penne, fusilli of rijst.
Ingrediënten
Voor de stroganoffsaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champignon stroganoff met tagliatelle
Stap 1
Verwarm olie in een hapjespan of wok, fruit hier de ui met een teentje geperste knoflook in. Doe de champignons met de paprika erbij als de ui glazig is, bak dit 10 minuten mee. Roer hierna de verse spinazie erdoor en bak dit mee tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.Stap 2
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, het paprikapoeder en de oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de groentebouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper.Stap 4
Meng de saus door het champignonmengsel en verwarm dit even mee.Stap 5
Serveer de stroganoffsaus met de pasta.Ingrediënten
Voor de stroganoffsaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champignon stroganoff met tagliatelle
Stap 1
Verwarm olie in een hapjespan of wok, fruit hier de ui met een teentje geperste knoflook in. Doe de champignons met de paprika erbij als de ui glazig is, bak dit 10 minuten mee. Roer hierna de verse spinazie erdoor en bak dit mee tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.Stap 2
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, het paprikapoeder en de oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de groentebouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper.Stap 4
Meng de saus door het champignonmengsel en verwarm dit even mee.Stap 5
Serveer de stroganoffsaus met de pasta.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
16 reacties
Chantal
Een lekker receptje, alleen maak ik volgende keer wat minder saus, wij hebben er een stukje kip bij gegeten. Wordt zeker nog gemaakt
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Chantal
Thea
Waar kan ik tagliatella pasta kopen?
Riet
Ik heb voor het eerst deze site ontdekt, ik ga beginnen met dit recept lijkt me heerlijk en allemaal verse ingrediënten, eindelijk een recept zonder pakjes. Ik blijf je volgen
Brenda Hoff
Wat super leuk om te horen Riet
Marloes
Het recept heb ik vanavond gevolgd voor het avondeten. Het viel goed in de smaak, ook bij mijn dochter van 1,5! Bedankt voor het recept!
Ineke
Ha Brenda, het was HEEEERLIJK, we hebben er van gesmuld echt een blijvertje
Brenda Hoff
Top!
Brigitte Nijman
Beste Brenda, Wat een heerlijk recept. Dit recept komt zeer zeker vaker op tafel. En zal het doorgeven aan iedereen die van lekker eten houd. Dank hiervoor ! ( Ik heb er niets op aan te merken, Top! ) Mvg Brigitte
Pamela
Hey, ik wil dit heel graag proberen , het water loopt me al in de mond als ik het lees . Alleen ben ik allergisch aan champions ... kan ik deze vervangen door iets anders ?? Laat gauw iets weten , ben benieuwd !!
Truus
Hoi, ziet er goed uit. Ik ben geen fan van spinazie in pasta gerechten. Heb je een suggestie voor iets anders? Liever geen ? daar hou ik ook niet zo van
Teun
Hallo Truus, Je zou ook tuinerwtjes kunnen proberen. Groet, Teun
Patrick
Dit is wederom een geslaagd recept. Heerlijk ervan gesmuld en dit zal vaker onze revue gaan passeren......
Annet
Lijkt me een heerlijk recept. Wat voor vlees zou je kunnen toevoegen aan dit recept?
Brenda Kookt
Als ik vlees zou toevoegen zou ik voor geruld gehakt gaan of kopblokjes