Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Kruidnoten tiramisu – Sinterklaastoetje

Het ideale toetje voor het heerlijk avondje. Een superklaastoetje met veel kruidnoten. Kruidnoten tiramisu.

20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.
2
Stap 2
Verdeel ½ van de kruidnoten over de bodem van de schaal, zorg dat de hele bodem bedekt is. Besprenkel de kruidnoten met de afgekoelde koffie. Doe dit bijvoorbeeld met lepeltje, zodat de kruidnoten niet te nat worden.
3
Stap 3
Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarponemengsel. Verdeel hierover weer een laagje kruidnoten en besprenkel deze weer met koffie. (let op de koffie hoeft niet op). Verdeel hierover de rest van het slagroom-mascarponemengsel.
4
Stap 4
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel vlak voor het serveren de chocolade kruidnoten over de kruidnoten tiramisu.

Kruidnoten tiramisu – Sinterklaastoetje

Het ideale toetje voor het heerlijke avondje: kruidnoten tiramisu. Een lekker sinterklaastoetje, om je vingers (of de schaal) bij af te likken!

Deze kruidnoten tiramisu heb ik vorig jaar op 5 december gemaakt voor mijn schoonfamilie. Last-minute was ik snel nog opzoek naar iets lekkers wat ik mee kon nemen. Het moest simpel zijn, lekker en ook geschikt voor een grotere groep mensen. Ik besloot een simpele tiramisu met kruidnoten te maken. Toen ik de tiramisu einde van de middag maakte werd het al donker en kon ik helaas geen foto meer maken. En sowieso had het niet zoveel zin om het recept na 6 december nog met jullie te delen 😉 Het sinterklaastoetje was zo lekker, dat ik direct wist: dit recept komt volgend jaar met Sinterklaas op de blog!

Kruidnoten tiramisu

Sinterklaastoetje

Dus bij deze! Een tiramisu die zeer geschikt is voor het heerlijk avondje. Simpel om te maken, snel klaar dus, en ook geschikt voor een grotere groep mensen. Al is dat dit jaar natuurlijk niet per se nodig. Maar het is ook prima om dit recept voor bijvoorbeeld 4 of zelfs 2 personen te maken. Het blijft super lekker.

Een grote schaal met tiramisu, zo lekker! Met veel kruidnoten, slagroom-mascarponemengsel, koffie, én chocolade kruidnoten. Hier lik je je vingers bij af!

Kruidnoten tiramisu

De basis van de kruidnoten tiramisu zijn slagroom met mascarpone. De romige lichtzoete laag die alle andere smaken samenbrengt. Kruidnoten, een vleugje koffie, nog meer kruidnoten en chocolade. Een topcombinatie!

In deze kruidnoten tiramisu gebruik ik geen rauwe eieren en geen drank. Hierdoor is het sinterklaastoetje ook geschikt voor kids (en zwangere vrouwen). Wel heb ik koffie gebruikt. Vinden de kids dit niet lekker, of geef je ze dit liever niet? Dan kun je de koffie vervangen door appelsap.

Receptinspiratie

Klik hier voor veel meer sinterklaas-recepten-inspiratie. Van sinterklaastaarten tot -cakes, -hapjes en zelfgemaakte (truffel)kruidnoten.

Kruidnoten tiramisu

 

Kruidnoten tiramisu

Bekijk ook andere recepten
Brownie recept

8 reacties

Mellanie
5/5 sterren

Gisteren gemaakt als toetje en hij is erg in de smaak gevallen! Ik had het recept wel een beetje aangepast en 250 ml slagroom op 250 ml mascarpone gedaan en amandelextract gebruikt, want de siroop was op. Hij was echt heel erg lekker!

Laat een bericht achter

Johanne

Welke drank zou er behalve whiskey goed bij smaken. Amoretto? cognac hazelnootlikeur. Dat heb ik in huis

Laat een bericht achter

Helma

Wat een heerlijk toetje!!! Ik heb alleen wiskey dor de koffie gedaan, zoooo lekker!! Kun je makkelijk daags van tevoren klaarmaken.

Laat een bericht achter

Suus

Wat een lekker recept. En ook nog eens super makkelijk om te maken. Ook mijn dochter van bijna 5 jaar heeft er lekker in zitten eten. Maar hoe lang kan ik dit heerlijke toetje bewaren?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dit toetje kun je afgedekt tot 2 dagen bewaren. De kruidnoten worden wel zachter als je het langer bewaard.

Annelies
5/5 sterren

Echt superlekker!

Laat een bericht achter

Mellanie
5/5 sterren

Gisteren gemaakt als toetje en hij is erg in de smaak gevallen! Ik had het recept wel een beetje aangepast en 250 ml slagroom op 250 ml mascarpone gedaan en amandelextract gebruikt, want de siroop was op. Hij was echt heel erg lekker!

Marit
5/5 sterren

Super lekker en makkelijk recept! Staat zo op tafel.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op