Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen
Als je voor de paasdagen opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie of een fris dessert dan is dit jouw recept. Deze Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen is een toppertje! Roze taart Met Kwarktaart ben ik opgegroeid. Vroeger op onze kinderverjaardagen stond steevast ‘de roze taart’ op...Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen
Bewaren
Als je voor de paasdagen opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie of een fris dessert dan is dit jouw recept. Deze Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen is een toppertje!
Roze taart
Met Kwarktaart ben ik opgegroeid. Vroeger op onze kinderverjaardagen stond steevast ‘de roze taart’ op tafel. De bosvruchten Kwarktaart. Als kinderen waren we er gek op. Daarbij is het ook vrij handig dat een Kwarktaart gemakkelijk is om te maken, ik vermoed dat dit ook een van de redenen is dat mijn moeder deze taart zo vaak op tafel zette. Kwarktaart kan niet mislukken.
Variatie Kwarktaart Naturel
Dr. Oetker heeft me gevraagd voor de Paasdagen een variatie met de kwarktaart-mix te maken. Een leuke uitdaging om van een vrij standaard Kwarktaart met een paar extra’s een feestje te maken. Nou, volgens mij is dat met deze Kwarktaart wel gelukt.
Door het toevoegen van frambozen wordt de Kwarktaart Naturel lekker fruitig. De zachte structuur en smaak van de frambozen past perfect bij de luchtige kwarkvulling. En de citroentopping.. die maakt het af.
Als ik er naar kijk loopt het water me weer in de mond. Deze variatie op de Kwarktaart is een blijvertje. Scroll snel naar beneden voor het recept.
Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen
Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.
Ingrediënten
Voor de kwarktaart:
Voor de citroentopping (lemon curd):
Extra benodigd: springvorm met een diameter van 24 cm, mixer met garde, magnetron bestendige kom
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kwarktaart naturel met frambozen en citroen
Voor de kwarktaart:
Stap 1
Plaats het bakpapier op de bodem van de springvorm (knip het indien nodig op maat). Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast.Stap 2
Klop het water met de taartmix 1 minuut op de laagste stand van de mixer. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom erbij en klop dit op de hoogste stand van de mixer in 2 minuten tot een luchtige massa. Houdt ongeveer 12 frambozen apart, roer de rest door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Laat dit minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Voor de citroentopping:
Stap 1
Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Voeg dit toe aan de gesmolten boter en mix door elkaar.Stap 2
Plaats het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: dit is HEET!Stap 3
Laat de lemon curd afkoelen en zet het hierna even in de koelkast zodat het goed koelt.
Afwerking:
Stap 1
Verdeel de afgekoelde lemon curd over de opgesteven Kwarktaart. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart.Stap 2
Verwijder voor het serveren de taartring zodat je de taart mooi kunt aansnijden.
Tip: Ik heb verse frambozen gebruikt. Als je bevroren frambozen gebruikt laat ze dan even uitlekken voor je ze door het kwarkmengsel roert. Waarschijnlijk wordt de taart meer roze omdat ontdooide frambozen afgeven.
Ingrediënten
Voor de kwarktaart:
Voor de citroentopping (lemon curd):
Extra benodigd: springvorm met een diameter van 24 cm, mixer met garde, magnetron bestendige kom
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kwarktaart naturel met frambozen en citroen
Voor de kwarktaart:
Stap 1
Plaats het bakpapier op de bodem van de springvorm (knip het indien nodig op maat). Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast.Stap 2
Klop het water met de taartmix 1 minuut op de laagste stand van de mixer. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom erbij en klop dit op de hoogste stand van de mixer in 2 minuten tot een luchtige massa. Houdt ongeveer 12 frambozen apart, roer de rest door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Laat dit minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Voor de citroentopping:
Stap 1
Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Voeg dit toe aan de gesmolten boter en mix door elkaar.Stap 2
Plaats het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: dit is HEET!Stap 3
Laat de lemon curd afkoelen en zet het hierna even in de koelkast zodat het goed koelt.
Afwerking:
Stap 1
Verdeel de afgekoelde lemon curd over de opgesteven Kwarktaart. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart.Stap 2
Verwijder voor het serveren de taartring zodat je de taart mooi kunt aansnijden.
Tip: Ik heb verse frambozen gebruikt. Als je bevroren frambozen gebruikt laat ze dan even uitlekken voor je ze door het kwarkmengsel roert. Waarschijnlijk wordt de taart meer roze omdat ontdooide frambozen afgeven.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
17 reacties
Kelly
Ik heb het recept voor de lemoncurd gebruikt en had na 1,5 minuut al roerei (: Ik heb de stukjes ei uit mn curd gezeefd met een fijne zeef; volgende keer maak ik het in een pannetje!
Ellen
dit is zeker een ! vorig jaar gemaakt met pasen en later mog een keer, en. u weer voor de verjaardag. een heerlijk taartje met dit warme weer. dank je wel!
Franciska
Ik heb deze het afgelopen weekend gemaakt en wat was het heerlijk! Ik kon gelukkig verse frambozen krijgen. De lemon curd heb ik op het fornuis bereid in plaats van in de magnetron en deze was precies goed. Deze gaat in de archieven voor nog een keer maken.
Brenda Kookt
Wat goed om te horen Franciska.
Anneke
Een heerlijke taart, echt geweldig. Ik heb zelf een bodem gebakken van cakebeslag en de kwarktaart mix zonder bodem gebruikt. Verder het recept precies gevolgd, het is niet moeilijk om te maken. De lemoncurd w.s. te lang laten afkoelen want het was dof van kleur, dus niet glanzend. Maar erg lekker
Wilma
Even een minpuntje....Het zou handig geweest zijn als in dit recept het Wattage van de magnetron was aangegeven. Mijn lemon curd zat bijna tegen de ovenwand, en de 5 minuten waren nog niet om. Zal morgen vertellen hoe het gesmaakt heeft.
Brenda Kookt
Oei, dat klinkt niet zo goed Wilma. Mijn magnetron gaat tot 1000 watt, het is mij nog nooit overkomen.
Diana Jong
De lemoncurd is ook erg lekker op een monchoutaart, scheutje limoncello door De monchou en De bodem met wat extra bastognekoeken in kruimels dikker maken Mmmmm
Brenda Kookt
Het water loopt me in de mond.. :)
Emily van Kampen
Wat leuk om een standaard kwarktaart op deze manier een bijzondere twist te geven. Het lijkt me een zalige combinatie!
Brenda Kookt
Tnx meiden, echt een aanrader hoor! En niet alleen met de paasdagen :)
Nicole
Oo hij ziet er lekker uit, ik ben dol op kwarktaart
Angelina
Ohh dat ziet er weer heerlijk uit!!
Inge van der Linde
Deze taart wordt nog lekkerder als je in plaats van water vruchtensap gebruikt!
Brenda Kookt
Bedankt voor de tip Inge, ga het eens proberen.
Ellen
Ik zie het pakje veel voorbij komen. Wat leuk dat jullie allemaal jullie eigen draai eraan geven :)