Ga naar de inhoud

Loaded hummus

Sinds ik deze versie van loaded hummus bedacht heb, heb ik deze versie inmiddels al meerdere malen op tafel gezet, zo’n fan ben ik ervan. Niet alleen omdat dit borrel- of lunchgerecht heel makkelijk te maken is, maar ook omdat het echt even anders dan anders is. Loaded hummus Loaded...
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Loaded hummus

Sinds ik deze versie van loaded hummus bedacht heb, heb ik deze versie inmiddels al meerdere malen op tafel gezet, zo’n fan ben ik ervan. Niet alleen omdat dit borrel- of lunchgerecht heel makkelijk te maken is, maar ook omdat het echt even anders dan anders is.

loaded hummus

Loaded hummus

Loaded hummus is heerlijk en heel erg makkelijk om klaar te maken. Je gebruikt de hummus als een soort ‘bodem’ voor alles wat je erop serveert. Ik koos voor een topping van kikkererwten, olijven, cherrytomaatjes en feta, maar kies vooral de topping die jij lekker vindt! Je kunt bijvoorbeeld ook in kleine stukjes gesneden komkommer of paprika toevoegen, ook lekker!

Serveer dit fijne borrelgerechtje met naan- of platbrood en laat iedereen aan tafel dat brood dippen in de hummus. Je kunt er ook vorken bij geven en lekker prikken, wat je prettig vindt!

Hummus recept variatie

Dit is echt een lekkere dip. Een variatie op een hummus recept, zoals deze snelle hummus van Jamie Oliver. Klassieke hummus bestaat uit kikkererwten, wat tahini, olijfolie, knoflook, citroen en zout. Meestal wordt er voor het serveren wat komijn en paprikapoeder overheen gesprenkeld, misschien een extra drupje olijfolie, en dat is het wel zo’n beetje – heerlijk! Maar je kunt er eigenlijk van alles bij eten om een echte loaded hummus te maken. Wat dacht je van tomaatjes, feta, granaatappel, knapperige pijnboompitjes en verse kruiden? Ook echt lekker met een scheutje olie. Maar mix en match vooral met wat je nog over hebt.

Loaded hummus

Hummus is een van die lekkere gerechten waar je met een goed gevoel van kunt genieten, omdat het vol zit met eiwitten en vezels. Lekker met gezonde toppings! Genieten zonder slecht gevoel.

Lekker bij de borrel

Deze loaded hummus is echt lekker bij de borrel. Perfect met wat naan- of platbrood, of om je groenten in te dippen. Ik zet het ook graag op tafel als hapje voor oud & nieuw. Makkelijk, snel en heerlijk bij de lunch, het diner of als heerlijk hapje bij de borrel.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze loaded hummus

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Schep de hummus in een grote schaal en verdeel het over de bodem.
2
Stap 2
Ontpit de olijven en verdeel ze over de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon onder de kraan. Verdeel ze dan over de hummus.
3
Stap 3
Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en verdeel ze samen met de kappertjes over de hummus.
4
Stap 4
Garneer de loaded hummus met peterselie, verbrokkelde feta en een beetje sumak of paprikapoeder. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Serveer met naan of platbrood en gebruik het brood om de loaded hummus op te scheppen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op