Makkelijke curry met garnalen
Een curry maken, dat klinkt ingewikkeld. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Joor deelt met ons haar recept voor een makkelijke curry met garnalen. Lekker! Makkelijke curry met garnalen Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze supersimpele maar heel erg lekkere garnalencurry mij keer...Makkelijke curry met garnalen
Bewaren
Een curry maken, dat klinkt ingewikkeld. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Joor deelt met ons haar recept voor een makkelijke curry met garnalen. Lekker!
Makkelijke curry met garnalen
Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze supersimpele maar heel erg lekkere garnalencurry mij keer op keer. Ik gebruik voor dit recept namelijk een echte short cut: dankzij de red currypasta hoef je voor een heerlijke curry alleen nog maar tomaten en garnalen toe te voegen. Oké, in praktijk voeg je nog wat meer toe, maar dat vraag heel weinig tijd.
Deze curry kun je eten zoals je dat zelf het liefste doet: bijvoorbeeld met rijst of met naan. Of doe eens gek en eet deze saus met naan en rijst.
Ik gebruik voor dit recept de knoflookgarnalen van de AH die je vindt op de versafdeling. Heb je die niet? Zorg dan dat je gepelde, rauwe garnalen gebruikt. Gebruik je garnalen zonder knoflookmarinade? Voeg dan twee kleingesneden teentjes knoflook toe bij stap 2.
Ben je opzoek naar meer makkelijke maaltijden? Neem dan een kijkje op deze pagina!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze makkelijke curry met garnalen
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.Stap 2
Snipper de ui en fruit deze 2- 3 minuten in de hapjespan tot de ui glazig is. Voeg dan de red currypasta toe en roer goed door.Stap 3
Voeg vervolgens de kruidnagels, het paprikapoeder en de kaneel toe en roer goed door elkaar.Stap 4
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe vervolgens de stukjes tomaat samen met de passata in de hapjespan. Dek de pan af met een deksel en laat minimaal 12 minuten pruttelen. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en het citroensap toe. Breng de curry als laatste op smaak met peper en zout.Stap 5
Maak in de tussentijd de rijst of de naan klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Serveer de curry met yoghurt, koriander en citroenrasp.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze makkelijke curry met garnalen
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.Stap 2
Snipper de ui en fruit deze 2- 3 minuten in de hapjespan tot de ui glazig is. Voeg dan de red currypasta toe en roer goed door.Stap 3
Voeg vervolgens de kruidnagels, het paprikapoeder en de kaneel toe en roer goed door elkaar.Stap 4
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe vervolgens de stukjes tomaat samen met de passata in de hapjespan. Dek de pan af met een deksel en laat minimaal 12 minuten pruttelen. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en het citroensap toe. Breng de curry als laatste op smaak met peper en zout.Stap 5
Maak in de tussentijd de rijst of de naan klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Serveer de curry met yoghurt, koriander en citroenrasp.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Anne
Hoi Brenda! Ik wil dit recept graag gaan maken, ik heb er alleen nog een vraagje over. Moeten de kruidnagels eruit voordat je het opdient?