Ga naar de inhoud

Makkelijke curry met garnalen

Een curry maken, dat klinkt ingewikkeld. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Joor deelt met ons haar recept voor een makkelijke curry met garnalen. Lekker! Makkelijke curry met garnalen Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze supersimpele maar heel erg lekkere garnalencurry mij keer...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Makkelijke curry met garnalen

Een curry maken, dat klinkt ingewikkeld. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Joor deelt met ons haar recept voor een makkelijke curry met garnalen. Lekker!

Makkelijke curry met garnalen

Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze supersimpele maar heel erg lekkere garnalencurry mij keer op keer. Ik gebruik voor dit recept namelijk een echte short cut: dankzij de red currypasta hoef je voor een heerlijke curry alleen nog maar tomaten en garnalen toe te voegen. Oké, in praktijk voeg je nog wat meer toe, maar dat vraag heel weinig tijd.

Makkelijke curry met garnalen

Deze curry kun je eten zoals je dat zelf het liefste doet: bijvoorbeeld met rijst of met naan. Of doe eens gek en eet deze saus met naan en rijst.

Ik gebruik voor dit recept de knoflookgarnalen van de AH die je vindt op de versafdeling. Heb je die niet? Zorg dan dat je gepelde, rauwe garnalen gebruikt. Gebruik je garnalen zonder knoflookmarinade? Voeg dan twee kleingesneden teentjes knoflook toe bij stap 2.

Ben je opzoek naar meer makkelijke maaltijden? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Makkelijke curry met garnalen

Makkelijke curry met garnalen

 

 

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze makkelijke curry met garnalen

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
2
Stap 2
Snipper de ui en fruit deze 2- 3 minuten in de hapjespan tot de ui glazig is. Voeg dan de red currypasta toe en roer goed door.
3
Stap 3
Voeg vervolgens de kruidnagels, het paprikapoeder en de kaneel toe en roer goed door elkaar.
4
Stap 4
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe vervolgens de stukjes tomaat samen met de passata in de hapjespan. Dek de pan af met een deksel en laat minimaal 12 minuten pruttelen. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en het citroensap toe. Breng de curry als laatste op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Maak in de tussentijd de rijst of de naan klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Stap 6
Serveer de curry met yoghurt, koriander en citroenrasp.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Anne

Hoi Brenda! Ik wil dit recept graag gaan maken, ik heb er alleen nog een vraagje over. Moeten de kruidnagels eruit voordat je het opdient?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op