Mihoen goreng
Een van mijn lievelingsgerechten is nasi. Als ik het te lang niet gegeten heb dan heb ik er echt zin in. Om de nasi een andere twist te geven heb ik het deze keer niet gemaakt met rijst, maar met mihoen. Mihoen goreng. Mihoen goreng Het resultaat is een snelle...Mihoen goreng
Bewaren
Een van mijn lievelingsgerechten is nasi. Als ik het te lang niet gegeten heb dan heb ik er echt zin in. Om de nasi een andere twist te geven heb ik het deze keer niet gemaakt met rijst, maar met mihoen. Mihoen goreng.
Mihoen goreng
Het resultaat is een snelle makkelijke maaltijd die het wat mij betreft altijd goed doet. Al moet ik zeggen dat ik de mihoen goreng in dit geval wel extra lekker heb gemaakt. Met zelfgemaakte satésaus, een lekker gebakken eitje, bakken uitjes én kroepoek. Zo maak je ieder gerecht lekker 😉 Het twee-jarige lid van ons gezien neemt genoegen met een gebakken eitje en de kroepoek. Dit vind de mihoen sliertjes maar gek.
Op zoek naar een ander nasi-gerecht? Maak mijn nasi met extra groenten, volgens dit recept. Of ga voor nasi zonder rijst of mihoen, de bloemkoolnasi.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mihoen goreng
Stap 1
Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.Stap 2
Snijd groenten fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet in een scheutje olie rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.Stap 3
Verwarm voor de satésaus een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan. Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.Stap 4
Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Bak de eieren in een koekenpan met een scheutje olijfolie.Stap 6
Serveer de mihoen goreng met satésaus en een gebakken eitjeIngrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mihoen goreng
Stap 1
Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.Stap 2
Snijd groenten fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet in een scheutje olie rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.Stap 3
Verwarm voor de satésaus een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan. Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.Stap 4
Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Bak de eieren in een koekenpan met een scheutje olijfolie.Stap 6
Serveer de mihoen goreng met satésaus en een gebakken eitjeBlijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Hannes
Was makkelijk en lekker. Bedankt!
Esther
Wat bedoel je met ketjap marinade?
Brenda Kookt
Dit is een andere variant op ketjap. Het heet ketjap marinade
Irne
Lekker recept, en wat is die pindasaus lekker en makkelijk, die hou ik er in!
Danielle
Gisteren de mihoen goreng gemaakt met de diverse kruiden. Heerlijk gegeten, toprecept!!