Ga naar de inhoud

Nachoschotel met kip

Met dit recept maak je een super lekkere nachoschotel met kip. En als je het helemaal goed wilt doen maak je de lekkere tacosaus ook zelf.
30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Nachoschotel met kip

Als er iets een feestje is, dan is het chips als avondeten toch? Je hebt geluk als je deze nachoschotel met kip mag eten. Nacho’s for dinner it is!

En weet je wat extra feest is? Als je een nieuw gerecht maakt en dit een groot succes is. Vooral de (zelfgemaakte) tacosaus die ik aan dit recept toevoegde was een topper. Het maakt het net even anders.

Heel eerlijk: bij ons thuis is deze nachoschotel met kip eerder een weekendrecept dan een maandaggerecht. Maar zo nu en dan moet dit ook op maandag kunnen toch? Of iedere andere dag van de week? Smullen!

Nachtschotel met kip uit de oven

Nachoschotel met kip

Meestal maak ik een nachoschotel met gehakt, maar deze keer besloot ik het eens anders te doen en kipblokjes aan het groentemengsel toe te voegen. Voor deze nachoschotel met kip gebruik ik courgette en paprika, dit breng ik samen met de kip op smaak met taco- of burritokruiden. Daarbij meng ik ene hele lekkere tacosaus die ik in dit geval zelf heb gemaakt (dit is het recept) maar natuurlijk kun je ook een tacosalsa of -saus in de supermarkt kopen. Ik zou gaan voor een milde saus in dat geval.

De vulling verdeel ik over de ovenschaal en bestrooi ik met geraspte kaas. Maar dat is niet alles. In dit geval voeg ik hier ook blokjes tomaat en jalapeño aan toe. Dit maakt de korst nog lekkerder!

Bij de nachoschotel met kip serveer ik guacamole, crème fraîche of zoetzure saus. Of allemaal tegelijk 😉 

Variatierecepten

Deze nachoschotel is niet het eerste recept met nacho’s dat ik deel. Mijn all-time favorite blijven de nacho’s met gehakt, al is deze nachoschotel met kip een hele goede tweede. Dat komt dus vooral door de lekkere tacosaus die ik in dit geval zelf heb gemaakt. Maar die kun je natuurlijk ook toevoegen aan mijn nachoschotel met gehakt.

En de BBQ chicken nacho’s (ook met kip dus) zijn ook een topper. En laten we ook de Mexicaanse salade met nacho’s niet vergeten. Genoeg keuze dus!

Nachtschotel met kip

Nachtschotel met kip en kaas

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze nachoschotel met kip

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Snijd de kip in blokjes, breng dit op smaak met de kruiden en bak dit in olijfolie in een koekenpan rondom aan.
3
Stap 3
Snijd de courgette en paprika in blokjes en bak dit 5 minuten met de kip mee. Snijd de tomaten ook in blokjes.
4
Stap 4
Voeg hierna de tacosaus toe en meng alles door elkaar. Verdeel dit in de ingevette ovenschaal.
5
Stap 5
Verdeel de nacho’s over de ovenschaal en verdeel hierover de tomatenblokjes, stukjes jalapeño pepers en geraspte kaas.
6
Stap 6

Verwarm de nachoschotel 25 minuten in de oven tot het een mooie goudbruine korst heeft. Serveer het hierna direct, lekker met guacamole, crème fraîche of zoetzure saus

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli

3 reacties

Joke Lof

Echt heel lekker gegeten. Het klinkt zo simpel is het ook maar, al met al best wel een poos in de keuken gestaan . Heb dan ook alles zelf gemaakt. Maar alles is in een keer op gegaan.

Laat een bericht achter

Ingrid

Oh dit was echt super lekker en gemakkelijk. Echt een fijne maaltijd op een drukke sport zaterdag!

Laat een bericht achter

Marjoke

De zelfgemaakte tacosaus hadden we nog in de vriezer. Om dit eens op te maken en wat andere restanten weg te werlem hadden we zoiets: acht laten we dit maar eten. We hadden er niet echt hoge verwachtingen van. Maar het was me daar lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op