Ga naar de inhoud

Ontbijttaart met granolabodem en vers fruit

Een keer iets anders voor je ontbijt? Of zoek je nog een lekker paasontbijt? Deze ontbijttaart met granolabodem en vers fruit is voor jou!
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Extra benodigd

  • Ronde quichevorm van 26cm
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met boter of olie.
2
Stap 2
Snijd de pecannoten klein. Smelt de boter.
3
Stap 3
Meng in een kom de pecannoten, de havermout, de gesmolten boter, de honing en het vanille-extract tot je een kleverig geheel hebt. Schep de mix in de quichevorm en druk aan alle kanten goed in de vorm. Besteed hier even goed tijd aan.
4
Stap 4
Bak de bodem in 15 minuten in de oven gaar. Laat daarna helemaal afkoelen.
5
Stap 5
Snijd het fruit in stukken. Schenk de yoghurt op de afgekoelde bodem en verdeel daarover het fruit. Serveer meteen.

Ontbijttaart met granolabodem en vers fruit

Ook op zoek naar eens iets anders in de ochtend dan je standaardontbijtje? Dan heb ik een heel fijn recept voor je! Heel leuk om te maken voor het weekend, maar ook een feestje op tafel tijdens Pasen. Deze ontbijttaart met granolabodem en vers fruit is niet alleen heel makkelijk te maken, hij staat ook superfeestelijk op tafel!

Ontbijttaart met granolabodem en vers fruit

Ontbijttaart met granolabodem en vers fruit

Het ziet er misschien bewerkelijk uit, maar om deze ontbijttaart te maken, hoef je niet veel zo veel te doen. Je mengt havermout met noten, gesmolten boter en honing en bakt deze granolabodem in de oven. Vervolgens top je de bodem af met je favoriete yoghurt en fruit.

Ik koos deze keer voor vooral geel fruit omdat het bijna Pasen is. Maar je kunt ook alleen aardbeien gebruiken of je favoriete steenfruit straks in het najaar. Kies wat jij het lekkerst vindt!

Ook met de noten die je toevoegt kun je lekker variëren. Ik ging hier voor gezouten pecannoten omdat ik de combinatie zout-zoet zo lekker vind. Maar kies vooral jouw favoriete noten voor deze ontbijttaart van granola. Het kan allemaal!

ontbijttaart met granolabodem en vers fruit

Bekijk ook andere recepten
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta
Brownie recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op