Oosterse rijst met bloemkool en shii-take
Bewaren
Tijd voor een lekker rijstgerecht, rijst met een sausje. Maar wellicht iets anders dan je gewend bent. Deze keer gaan we voor Oosterse rijst met bloemkool en shii-take, waarbij we de saus maken op basis van hoisinsaus. Zo lekker!
Tijd voor een makkelijk gerecht met een bijzondere smaak! Hoisinsaus is echt zo’n flesje dat als ik niet oppas in mijn koelkast staat te verstoffen. Superzonde, want ik vind hoisinsaus een heerlijke smaak hebben en deze smaakmaker is echt een toevoeging aan mijn gerechten. Maar ik moet er dus echt aan denken om ermee te gaan koken. En omdat ik me kan voorstellen dat dat voor jullie ook het geval is, leek het me een goed idee om een recept met hoisinsaus te maken.
Ik ging voor een rijstgerecht met bloemkool en shiitake, deze Oosterse rijst met bloemkool en shii-take.
Oosterse rijst met bloemkool en shii-take
Rijst met een sausje, dat is altijd goed toch? Deze keer een vegetarische variant, Oosterse rijst met bloemkool en shii-take.
Bloemkool is echt ideaal voor dit soort gerechten, deze groente neemt sauzen altijd goed op en smaakt dus in ieder gerecht anders. En shiitakes zijn erg lekker in recept met een Oosterse smaak. Wil je liever gewone champignons gebruiken voor dit gerecht? Dat kan prima!
Je kunt ook bosuitjes in ringetjes toevoegen en de bloemkool (deels) vervangen door aubergine. En ook kipstukjes passen hier prima bij. Je kunt het dus heel makkelijk aanpassen en er je eigen variant maken.
Schrik trouwens niet van de hoeveelheid wittewijnazijn in dit recept. Omdat hoisinsaus een behoorlijke diepe en aardse smaak heeft, is het lekker om daar een friszure component aan toe te voegen. Dat is soms limoen- of citroensap en in dit recept is dat wittewijnazijn. Werkt super, probeer maar!
Tip: dit gerecht met hoisbinsaus is ook een hele lekkere en snelle maaltijd (en Brenda’s favoriet): Bami met broccoli en varkenshaaspuntjes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze oosterse rijst met bloemkool en shii-take
Stap 1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het groentebouillonblokje toe aan het kookwater.Stap 2
Snijd de bloemkool in (niet te kleine) roosjes. Halveer de shiitakes.Stap 3
Verwarm een wok of grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en verwarm hier wat olie in. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de shiitakes toe. Roerbak totdat de bloemkool en shiitakes mooi aangebakken zijn. Zet het vuur dan lager.Stap 4
Voeg de wittewijnazijn, hoisinsaus en kokosmelk toe en roer goed door. Laat 15 – 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Serveer de rijst met de groenten en het Oosterse sausje.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze oosterse rijst met bloemkool en shii-take
Stap 1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het groentebouillonblokje toe aan het kookwater.Stap 2
Snijd de bloemkool in (niet te kleine) roosjes. Halveer de shiitakes.Stap 3
Verwarm een wok of grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en verwarm hier wat olie in. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de shiitakes toe. Roerbak totdat de bloemkool en shiitakes mooi aangebakken zijn. Zet het vuur dan lager.Stap 4
Voeg de wittewijnazijn, hoisinsaus en kokosmelk toe en roer goed door. Laat 15 – 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Serveer de rijst met de groenten en het Oosterse sausje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.