Ga naar de inhoud

Oosterse rijst met ei

Rijst komt hier eigenlijk te weinig op tafel. Ik merk dat ik toch liever kies voor een andere koolhydraatvorm, en dat terwijl vriendlief zo gek is op rijst. Daarom probeer ik er tegenwoordig wat vaker aan te denken om ook rijst op tafel te zetten, dan is hij helemaal gelukkig....
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2

Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Rasp de gember. Snijd de paprika in blokjes en snijd ook de wortel in blokjes. Snijd de rodekool in reepjes.

3
Stap 3

Verwarm een hapjespan of wok met een beetje olie erin op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten. Voeg dan de blokjes paprika, rode kool, de blokjes wortel, de erwten en de mais toe en bak ook een minuut of 3-4.

4
Stap 4

Voeg dan de sojasaus, de suiker en het water toe. Roer door en laat ongeveer 3-4 minuten pruttelen.Voeg dan de rijst toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en misschien wat zout.

5
Stap 5

Klop de eieren los en voeg vervolgens toe aan de rijst. Roer goed door en serveer zodra de eieren stollen.

6
Stap 6
Garneer de Oosterse rijst met koriander of peterselie.

Oosterse rijst met ei

Rijst komt hier eigenlijk te weinig op tafel. Ik merk dat ik toch liever kies voor een andere koolhydraatvorm, en dat terwijl vriendlief zo gek is op rijst. Daarom probeer ik er tegenwoordig wat vaker aan te denken om ook rijst op tafel te zetten, dan is hij helemaal gelukkig. Dus toen ik deze Oosterse rijst met ei en kleurrijke groenten op tafel zette, was het feest compleet.

Oosterse rijst met ei

Oosterse rijst met ei

Dit rijstgerecht is dan ook supermakkelijk te maken en wordt waarschijnlijk door iedereen aan tafel lekker gevonden. Door namelijk sojasaus en een beetje suiker toe te voegen, krijg je een milde saus die toch veel smaak geeft aan je rijst en groenten. Door vervolgens losgeklopte eieren door de rijst te roeren en deze mee te verwarmen, krijgt de Oosterse rijst een zachte en romige textuur. Heel bijzonder en bijzonder lekker! Probeer maar!

Oosterse rijst met ei

Bekijk ook andere recepten
Smores van de bbq
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

2 reacties

Els

Wat blijft de rode kool. Ik z ie niet op welk moment de rode kool toegevoegd moet worden. Ik hoor het graag. Lekker recept .

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Els, hij staat er nu inmiddels bij :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op