Ga naar de inhoud

Ovenschotel van groene kool met worst

Winterse kost! Dat is deze ovenschotel van groene kool met worst. Rookworst. Een AVGtje, aardappelen groente en vlees. Altijd goed.
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar.
3
Stap 3
Snijd de ui in halve ringen en fruit de ringen in een wok met olie aan. Doe de knoflook, groene kool en wortel of pompoen erbij en bak dit mee. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit ook mee.
4
Stap 4
Snijd de rookworst in plakjes.
5
Stap 5
Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout, peper en de mosterd.
6
Stap 6
Roer de helft van het de gestampte aardappelen met de helft van de rookworst door het groenekoolmengsel. Verdeel dit over de ovenschaal.
7
Stap 7
Dek de groene kool af met de overige aardappelpuree. Bestrooi dan met paneermeel en verdeel de vloeibare margarine erover. Verdeel tot slot de overige plakjes rookworst over de schotel.
8
Stap 8
Verwarm de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Ovenschotel van groene kool met worst

Ik had trek in winterse kost. Een ovenschotel met rookworst. Meestal eet ik rookworst met boerenkool of zuurkool, maar daar had ik deze keer geen trek in. Uiteindelijk maakte ik deze ovenschotel van groene kool met worst. En die viel zeer goed in de smaak, dus het recept moet gedeeld worden hier op Brenda Kookt.

Ovenschotel van groene kool met worst

Ovenschotel van groene kool met worst

Groene kool is een echte wintergroente. Een wintergroente waar ik niet zo vaak mee kook. Het feit dat er hier op de blog nog geen recept met groene kool te vinden was, zegt genoeg. Zonde. Want het is een Hollandse wintergroente en je kunt er goed mee variëren. Dat bewijst deze lekkere ovenschotel.

Voor deze ovenschotel van groene kool met worst bak ik de groene kool met wortel eerst aan in een wok. Lekker met wat kerrie erbij. Een deel van de gekookte aardappelen meng ik hier doorheen.

De rest van de aardappelpuree gaat bovenop de schotel. Lekker met nog wat plakjes rookworst en paneermeel erop voor een krokant korstje.

–> Klik hier voor meer Winterrecepten. 

Ovenschotel van groene kool met worst

Ovenschotel van groene kool met worst

Bekijk ook andere recepten

3 reacties

Marja

Hoi Brenda, Wat een lekker idee. Wij eten eigenlijk nooit groene kool en dit recept is een lekkere aanleiding om het weer eens te proberen. Het is echt jaren geleden dat we groene kool gegeten hebben. Zonde eigenlijk. Bedankt voor de tip. Ik ga dit zeer zeker maken. Hartelijke groetjes en tot een volgende keer. Kusjes voor Fem en Jill.

Laat een bericht achter

Jasper

De groene kool die je zegt, moet je dan de savooiekool gebruiken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Jasper, ik moest het even googelen. Maar savooiekool is inderdaad ook groene kool :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op