Pannenkoek muffins met citroen en blauwe bessen
Bewaren
Ik heb zo’n zin om dit recept met jullie te delen, het is een topper die jullie allemaal geproefd moeten hebben deze zomer. Een combinatie van een muffin en een pannenkoek. Pannenkoek muffins met citroen en blauwe bessen. Dit wil je als ontbijt, lunch of tussendoortje.
De pannenkoek muffins zijn een feestje, voor kids maar ook voor alle mama’s. Want die mogen we dit weekend extra in het zonnetje zetten.
Lekkers voor Moederdag
Zondag is het moederdag, en dat mogen we natuurlijk niet vergeten. Dit is dé tijd om de moeders extra in het zonnetje te zetten. Dat hebben ze dit jaar misschien wel extra verdiend? Veel moeders zijn de afgelopen maanden meer dan ooit samen met hun kinderen geweest.
De combinatie van fulltime de kids thuis in combinatie met werk en opdrachten voor school was intensief, meestal gezellig, soms zwaar, overweldigend maar ook bijzonder en speciaal. Zo vond ik het bijzonder om samen zoveel tijd door te brengen en te zien hoe ze leren en wat ze allemaal al kunnen. En onze jongste dame van 1,5 heeft een grote ontwikkelingssprong gemaakt, daar heb ik niets van hoeven missen.
Muffins van pannenkoeken
Om alle moeders te verwennen vroeg Blue Band me om vandaag een lekker moederdagrecept met jullie te delen. Ik wilde vooral een toegankelijk brunchrecept maken. Iets dat super lekker is, maar ook niet moeilijk is om te maken. Zodat de papa’s het gemakkelijk samen met de kids kunnen maken en grotere kinderen helemaal zelf aan de slag kunnen.
Als iets een verwennerij is zijn het wel pannenkoeken en muffins. Door deze twee te combineren heb je helemaal een succesnummer te pakken, en misschien ook wel nog lekkerder. Je eet de muffins zo uit het vuistje, ideaal voor een ontbijt op bed of picknick. Door het beslag zit citroenrasp en -sap wat de muffins lekker fris maakt. De blauwe bessen maken de muffins helemaal af.
Pannenkoek muffins met citroen en blauwe bessen
Ik wilde samen met mijn meiden aan de slag om de pannenkoek muffins te maken, maar juist deze dag hadden ze daar niet zoveel zin in. Ook dat komt voor 😉 Maar aan de kleine handjes hieronder te zien konden de meiden niet wachten tot ze de pannenkoek muffins konden proeven. Ook bij hen vielen ze zeer in de smaak!
En nu zou ik moeten zeggen dat ik ook een aantal van de muffins heb langs gebracht bij mijn moeder, en misschien zelfs mijn schoonmoeder. Maar ik moet bekennen dat we dat niet hebben gedaan. Op Moederdag gaan we ze zeker nog verrassen (ik kan niet zeggen hoe, want dan is het geen verrassing meer). Deze batch muffins heb ik keurig samen met mijn dochters opgegeten, wat over was hebben we uitgedeeld in de straat. Ook de buurvrouwen en kids hebben ervan gesmikkeld.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Blue band, lees mijn disclaimer.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Muffinvorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pannenkoek muffins met citroen en blauwe bessen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de muffinvorm in met Blue Band vloeibaar.Stap 2
Rasp en pers de citroen. Meng het citroensap met de melk. Laat 10 minuten staan.Stap 3
Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, suiker en zout.Stap 4
Mix de melk met de eieren, vanille en Blue Band vloeibaar. Doe de kom met droge ingrediënten en de citroenrasp erbij en roer het door elkaar.Stap 5
Giet het beslag in de muffinvormen, vul deze tot ongeveer ¾, dit gaat bijvoorbeeld heel goed met een maatbeker. Verdeel de blauwe bessen over de vormpjes (ongeveer 4 tot 5 bessen per muffin).Stap 6
Verwarm de muffins 15-20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.Stap 7
Laat de muffins 2 minuten in de vorm, haal er hierna uit en laat ze even afkoelen op een rooster.Stap 8
Serveer de pannenkoek muffins warm, lekker met poedersuiker, maple syrup of lemon curd met kwark.
Je kunt de muffins ook een dag eerder bakken en even kort verwarmen in de oven voor het serveren. Bewaar de muffins in de koelkast, in een afgesloten bak of zak.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Muffinvorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pannenkoek muffins met citroen en blauwe bessen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de muffinvorm in met Blue Band vloeibaar.Stap 2
Rasp en pers de citroen. Meng het citroensap met de melk. Laat 10 minuten staan.Stap 3
Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, suiker en zout.Stap 4
Mix de melk met de eieren, vanille en Blue Band vloeibaar. Doe de kom met droge ingrediënten en de citroenrasp erbij en roer het door elkaar.Stap 5
Giet het beslag in de muffinvormen, vul deze tot ongeveer ¾, dit gaat bijvoorbeeld heel goed met een maatbeker. Verdeel de blauwe bessen over de vormpjes (ongeveer 4 tot 5 bessen per muffin).Stap 6
Verwarm de muffins 15-20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.Stap 7
Laat de muffins 2 minuten in de vorm, haal er hierna uit en laat ze even afkoelen op een rooster.Stap 8
Serveer de pannenkoek muffins warm, lekker met poedersuiker, maple syrup of lemon curd met kwark.
Je kunt de muffins ook een dag eerder bakken en even kort verwarmen in de oven voor het serveren. Bewaar de muffins in de koelkast, in een afgesloten bak of zak.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Kim
Hey, zou je deze muffins in de vriezer kunnen bewaren en dan in de oven opwarmen?
Brenda Hoff
Hoi Kim, ja dat lijkt me prima te kunnen, al heb ik het zelf nog niet geprobeerd.