Pasta met pompoensaus (2 variaties)
Vandaag hou ik het kort, ik deel een lekkere pastasaus. Maar deze keer geen rode tomatensaus. We gaan voor een oranje pompoensaus. Dat is weer eens wat anders he? Pompoen past natuurlijk helemaal bij de herfst, dus dit is dé tijd van het jaar om deze pastasaus te maken. Het is weer een iets andersPasta met pompoensaus (2 variaties)
Bewaren
Vandaag hou ik het kort, ik deel een lekkere pastasaus. Maar deze keer geen rode tomatensaus. We gaan voor een oranje pompoensaus.
Dat is weer eens wat anders he? Pompoen past natuurlijk helemaal bij de herfst, dus dit is dé tijd van het jaar om deze pastasaus te maken. Het is weer een iets anders en eigenlijk is het ontzettend gemakkelijk om te maken.
En daarbij geef ik je ook nog twee variaties om de oranje pompoensaus mee te combineren. Met gehaktballetje (voor hem?) of geitenkaas (voor haar?).
Pasta met pompoensaus
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram pasta
- 500 gram pompoenblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml groentebouillon
- scheutje kookroom
- 1 theelepel gedroogde salie
- peper
Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan met olijfolie aan. Voeg de blokjes pompoen en salie er bij en bak dit even mee. Voeg de groentebouillon toe en kook dit op zacht vuur tot de pompoen gaar is.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Maal met een staafmixer of blender het pompoenmengsel fijn. Voeg de kookroom toe en roer even goed door. Breng de saus extra op smaak met peper.
Roer de gekookte pasta door de pompoensaus.
Serveer de pasta met pompoensaus met:
Variatie 1:
- gehaktballetjes
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
Variatie 2:
- geroosterde pijnboomptijes
- verse basilicum
- verbrokkelde zachte geitenkaas
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.