Ga naar de inhoud

Pasta met pompoensaus (2 variaties)

Vandaag hou ik het kort, ik deel een lekkere pastasaus. Maar deze keer geen rode tomatensaus. We gaan voor een oranje pompoensaus. Dat is weer eens wat anders he? Pompoen past natuurlijk helemaal bij de herfst, dus dit is dé tijd van het jaar om deze pastasaus te maken. Het is weer een iets anders
Delen op

Pasta met pompoensaus (2 variaties)

Pasta met pompoensaus

Vandaag hou ik het kort, ik deel een lekkere pastasaus. Maar deze keer geen rode tomatensaus. We gaan voor een oranje pompoensaus.

Dat is weer eens wat anders he? Pompoen past natuurlijk helemaal bij de herfst, dus dit is dé tijd van het jaar om deze pastasaus te maken. Het is weer een iets anders en eigenlijk is het ontzettend gemakkelijk om te maken.

En daarbij geef ik je ook nog twee variaties om de oranje pompoensaus mee te combineren. Met gehaktballetje (voor hem?) of geitenkaas (voor haar?).

Pasta met pompoensaus en gehaktballetjes

Pasta met pompoensaus en geitenkaas

Pasta met pompoensaus

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram pasta
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml groentebouillon
  • scheutje kookroom
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • peper

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan met olijfolie aan. Voeg de blokjes pompoen en salie er bij en bak dit even mee. Voeg de groentebouillon toe en kook dit op zacht vuur tot de pompoen gaar is.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Maal met een staafmixer of blender het pompoenmengsel fijn. Voeg de kookroom toe en roer even goed door. Breng de saus extra op smaak met peper.

Roer de gekookte pasta door de pompoensaus.

Serveer de pasta met pompoensaus met:

Variatie 1: 

  • gehaktballetjes
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Variatie 2:

  • geroosterde pijnboomptijes
  • verse basilicum
  • verbrokkelde zachte geitenkaas

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op