Ga naar de inhoud

Pasta met pompoensaus en spinazie

Door Joor – Het liefst heb ik standaard een aantal makkelijke maaltijden in mijn repertoire. Van die maaltijden die je zonder al te veel moeite op tafel kunt zetten. Deze pasta met pompoensaus en spinazie is er zo eentje: makkelijk, snel, gezond en ook makkelijk in te vriezen. Pasta met...
35 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd: staafmixer

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een hapjespan of grote koekenpan met olie erin op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Fruit de ui en knoflook in de hapjespan totdat de ui glazig is.
2
Stap 2
Schil en snijd in de tussentijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
3
Stap 3
Voeg de pompoen- en de zoete aardappelstukjes vervolgens toe aan de hapjespan. Voeg ook het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en kook in 25-30 minuten totdat de stukjes gaar zijn.
4
Stap 4
Kook in de tussentijd de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Giet af, bewaar wat kookvocht en doe de pasta terug in de pan.
5
Stap 5
Gebruik een staafmixer om van de pompoen-aardappelmix een saus te maken. Breng op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Voeg vervolgens de spinazie hand voor hand toe totdat de blaadjes geslonken zijn.
7
Stap 7
Roer de pasta los met wat kookvocht en voeg daarna toe aan de groentemix. Roer goed door en warm nog even kort op.
8
Stap 8
Serveer de pasta met grofgesneden walnoten.

Pasta met pompoensaus en spinazie

Door Joor – Het liefst heb ik standaard een aantal makkelijke maaltijden in mijn repertoire. Van die maaltijden die je zonder al te veel moeite op tafel kunt zetten. Deze pasta met pompoensaus en spinazie is er zo eentje: makkelijk, snel, gezond en ook makkelijk in te vriezen.

Pasta met pompoensaus en spinazie

Voor deze vegetarische pasta maak je een eenvoudige romige saus van pompoen met gebakken spinazie, waar je vervolgens de pasta doorheen roert. Eroverheen strooi je wat walnoten of – voor de liefhebbers – wat mozzarella of Parmezaanse kaas. En that’s it!

Zo ontstaat een pasta met een zachte pompoensaus, dat is weer eens wat anders dan de bekende tomatensaus. Is er saus over? Vries dit in voor op een later moment. Zo heb je altijd een lekker maaltje achter de hand!

Heb je trek in een ander gerecht met pasta? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Pasta met pompoensaus en spinazie

Pasta met pompoensaus en spinazie

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

4 reacties

Arinda

Hoi Branda, dit recept wil ik graag een keer maken, want het ziet er heel erg lekker uit. Doe je de spinazie alleen in de pan? Of doe je dat ook in de staafmixer? Ik ben erg fan van je site en heb al heel veel gerechten van je gemaakt en allemaal super lekker:) Groetjes, Arinda

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Arinda, Wat leuk om te horen! De spinazie verwarmen we mee met de saus, nadat we de staafmixer hebben gebruikt. Deze pureren we dus niet meer met de saus mee.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op