Pastaschotel met kip en rode pesto
Van deze pastaschotel met kip en rode pesto gaf ik laatst een sneak peek op Instagram. Via de dm’s werd me veel om het recept gevraagd. Daarom besloot ik hem meteen in te plannen voor vandaag. Een prima start van de eerste volledige werkweek van 2020. Pastaschotel met kip en...Pastaschotel met kip en rode pesto
Bewaren
Van deze pastaschotel met kip en rode pesto gaf ik laatst een sneak peek op Instagram. Via de dm’s werd me veel om het recept gevraagd. Daarom besloot ik hem meteen in te plannen voor vandaag. Een prima start van de eerste volledige werkweek van 2020.
Pastaschotel met kip en rode pesto
Dit recept heeft niet veel tekst nodig. Ik kan je zeggen dat het super lekker is en heel easy is om te maken.
De gekookte pasta meng je door de gebakken kip met groenten, met rode pesto en crème fraîche. Dit alles gaat in een ovenschaal met geraspte mozzarella. Kort in de oven en daarna kun je smullen.
Een toppertje dat bij ons thuis vaker gegeten gaat worden.
–> Klik hier voor meer pastarecepten, en op deze pagina vind je alle makkelijke maaltijden terug.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastaschotel met kip en rode pesto
Stap 1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipblokjes hierin aan. Voeg de kipkruiden toe en bak deze mee.Stap 4
Voeg de ui toe als de kip rondom aangebakken is. Doe de andere groenten erbij en bak deze 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.Stap 5
Roer de gekookte pasta door het kip-groentemengsel en roer de crème fraîche en rode pesto door het mengsel.Stap 6
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bestrooi met geraspte mozzarella.Stap 7
Verwarm 20 minuten in de oven en serveer hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastaschotel met kip en rode pesto
Stap 1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipblokjes hierin aan. Voeg de kipkruiden toe en bak deze mee.Stap 4
Voeg de ui toe als de kip rondom aangebakken is. Doe de andere groenten erbij en bak deze 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.Stap 5
Roer de gekookte pasta door het kip-groentemengsel en roer de crème fraîche en rode pesto door het mengsel.Stap 6
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bestrooi met geraspte mozzarella.Stap 7
Verwarm 20 minuten in de oven en serveer hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
46 reacties
Mathilde
Heerlijk gegeten! Recept iets aangepast door wat meer kip en wat minder penne te gebruiken maar dat is natuurlijk persoonlijk. Deze ga ik zeker onthouden!
Tom
Wij maken dit recept minimaal 1 keer per maand, super lekker! We hebben alleen de soepgroenten door Courgette vervangen.
Suze
Heerlijk, lekker pittig ook. Komt zeker vaker op tafel. Gelukkig kunnen we er 2 keer van eten 😃
Rozanne
Kan dit ook met groene pesto?
Brenda Hoff
Ja, dat kan zeker. Krijg je wel een andere smaak, dus een ander gerecht. Maar ook dacht lijkt me heerlijk, zeker het proberen waard.
Tineke
Heerlijk recept, wij eten het regelmatig.
Wilfred Rijnsburger
Nou hier is pasta ala Brenda goed ontvangen en een blijvertje in ons assortiment! We vonden het echt,echt lekker!
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Wilfred!
Bloesem
Is dit ook geschikt om bijvoorbeeld s’ochtends alvast klaar te maken en s’avonds op te warmen in de oven?
Roanne
Hoi brenda, Ik wil dit recept morgen maken! Wij zijn met 2 personen. Is dit ook gemakkelijk op te warmen weer voor de volgende dag? Zon gerecht in het klein maken is natuurlijk erg lastig! De rode uien vervang ik door normale uien dit omdat ik zelf niet tegen rode uien kan :) De soepgroenten vervang ik voor courgette en miss nog wat anders of ik hou het gewoon weg! En vul het op met Paprika. Ik hoor graag wat er mogelijk is! Groetjes Roanne
Chantal de smet
Heel lekker en makkelijk recept.
Annemarie
Met het hele gezin gesmuld vanavond. Dat is ook weleens fijn. Dit is een blijvertje!
Brenda Hoff
Wat super om te horen!
Yvonne
misschien een rare vraag, maar hoe rasp je mozzarella? Dat is toch zo'n zachte witte bol? Of snij/scheur je die in stukjes? Dankjewel!
Brenda Hoff
Hoi Yvonne, in dat geval koop ik geraspte mozzarella in de supermarkt. Dat is een iets andere mozzarella kaas dan de witte bol.
Jeannine
Mag ik de crème fraieche ook vervangen voor kookroom wij lusten dat niet
Brenda Hoff
Ja dat kan prima Jeannine
Dieteke Visser
Heerlijk!
Y
Kan het ook met lactose vrije cremefreche.
Cornel
Heel erg lekker gerecht. Helemaal om na de sporttrainingen te eten!
Esther
Hier favoriet!! Ook gehakt ipv kip is erg lekker
Lisa
Heerlijk recept! Ipv de verschillende soorten soepgroente, ui en paprika’s gewoon een zak italiaanse wokgroente gebruikt. Ook een vega versie gemaakt met vega kip stukjes, echt een groot succes hier thuis, bedankt!
Lianne
Heerlijk makelijk te maken! Ga het zeker vaker maken
Simone
Vanavond voor het eerst gemaakt, viel heel goed in de smaak hier :-) Deze gaat vaker voorbij komen! Dank voor het lekkere recept!
Natalie
Super lekker en snel klaar
Simone
Ik heb hem gisteren gemaakt, was super snel en heerlijk!
Patrick
Het was een heerlijke maaltijd!! Ik had het recept vooraf toch ietwat aangepast (alleen de hoeveelheden aangezien wij goede eters zijn) maar dat doet niks af aan de voortreffelijke combinatie van ingrediënten in dit recept. Zeker een aanrader!!! We gaan de komende tijd meer recepten maken uit je bestand.....Dankje Wel!!
Monique
hoi, Bij soepgroenten er doorheen kan ik me heel weinig voorstellen. Is dat gewoon een zak fijne soepgroente? Groet Monique
Melissa
Wa bedoel je me creme fraiche? Is da dat we gebruiken op de pannekoek.. domme vraag mss
Patrick
Ik ben vandaag op je site terecht gekomen. Ivm corona moet je toch de tijd omkrijgen dus gaan we zelf wat kokkerellen. Ik ga dit recept vandaag maken. Wij zijn goede eters en ik vraag me af....is dit voor goede eters of gewoon 1 bordje...en klaar.... Ik laat weten hoe het uiteindelijk was....bedankt!!
Wendy
Hij is heerlijk!! Favoriet bij ons
Pauline
Gemaakt om samen met vrienden van te genieten. En genieten was het, heerlijk. En , alles van te voren klaar te maken, geen afwas nadien.
Marisela
Brenda, wat een heerlijk recept! Gisteren gemaakt en iedereen vond het lekker, zelfs de moeilijke eters aan tafel. Ik had “fijne” soepgroenten erdoor gedaan en de bordjes waren zowaar leeg. Voor herhaling vatbaar dus! Dank!!
Yvonne
Ha Brenda, Weer erg lekker. Bedankt voor het recept ?
Brenda Kookt
Wat leuk dat je zo snel met het recept aan de slag bent gegaan Yvonne
Rosanne
Aanrader!
Janny
Hij gaat hier nu de oven in! Ben benieuwd. Het smaakte al lekker tijdens het koken.
Sylvia
Deze is echt lekker Brenda!! Een aanrader!!
Janny
En het was lekker! Een blijvertje!
Pia
Kan ik iets anders gebruiken ipv crème fraiche? Alvast bedankt
Stefanie
Ik heb de hoeveelheid crème fraiche en rode pesto gehalveerd. Ik vond het anders te vet.
Emma
Hoi, Hoeveel crème fraiche heb je precies nodig?? Dat kon ik niet terug vinden in het recept
Brenda Kookt
Bedankt voor je reactie, ik zie nu inderdaad dat dat er niet bij staat. Ik heb het toegevoegd.
Chantal
Lijkt me heerlijk. Dank je voor het delen, ik ga deze snel maken.