Ga naar de inhoud

Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella

Een goedbelegde plaattaart met aardappel en prei. Een soort pizza, maar dan anders. Krokant bladerdeeg met aardappelschijfjes, ui en prei. Met basilicum en mozzarella.
25 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella

Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella

Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella. Want als er éénn ding is waar ik gek op ben zijn het wel plaattaarten. Het is een soort pizza, maar dan anders. Deze keer gaan we voor een plaattaart van krokant bladerdeeg met aardappelschijfjes, ui en prei. Met basilicum en mozzarella. Zo lekker!

Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella

Plaattaart

Ik ben dol op plaattaarten. Krokant gebakken bladerdeeg belegd met verschillende toppings, vaak lekker veel groenten. Het voelt als snacken, maar is vaak toch ook gezond. Deze keer dus voor een plaattaart met een twist, met gebakken aardappeltjes.

Ik hoor je denken… Aardappels op een plaattaart, dat zie je niet zo vaak. Maar het bestaat én is ook nog heel erg lekker.

In dit recept combineren we de gebakken aardappel en het krokante bladerdeeg met zachtgebakken en gesmoorde uien en gebakken prei.

De plaattaart serveer je vervolgens met verse basilicum en heerlijk romige mozzarella. Deze plaattaart is onverwachts lekker en je nieuwe favoriete snelle maaltijd. Echt!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van de plaattaart met aardappel, prei en mozzarella.

Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella

Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella

Het is eenvoudig om deze plaattaart met aardappel, prei en mozzarella te maken.

De ui bakken we zacht en bruin in een grote koekenpan met olie. Hierbij gaat balsamicoazijn. Vervolgens bakken we stukken prei mee. In een andere pan bakken we aardappelschijfjes goudbruin.

Hierna is het tijd om de plaattaarten te gaan beleggen. Besmeer bladerdeeg met crème fraîche. Verdeel daarover de gesmoorde uien, de gebakken aardappels en prei.

Bak de plaattaarten in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar. Garneer de plaattaarten voor het serveren met mozzarella en verse basilicum. Snijd ze vervolgens in stukken om samen van te genieten!

Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella

Lekkerste plaattaart recept

Met deze plaattaart mag je me echt verrassen. Ideaal als hoofdgerecht, of als lunch. Lekker met een salade erbij. Eet smakelijk!

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze plaattaart met aardappel, prei en mozzarella

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de uien in dunne, halve ringen. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien zacht en bruin. Voeg dan de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur smoren totdat de uien zacht zijn.
2
Stap 2
Halveer de preien over de lengte en snijd vervolgens elke helft in vier stukken. Bak de prei mee in de pan met de uien tot ze bruin zijn.
3
Stap 3
Snijd in de tussentijd de aardappels in zo dun mogelijke schijfjes. Verwam olie in een aparte koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin. Breng ze op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Rol hier het verse bladerdeeg over uit. Vouw ongeveer 1 cm van de hoeken om tot een rand.
5
Stap 5
Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout en verdeel het vervolgens over het bladerdeeg.
6
Stap 6
Verdeel vervolgens de gesmoorde uien, de gebakken aardappels en de prei over de plaattaarten en bak de plaattaarten in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten eventueel halverwege om.
7
Stap 7
Garneer de plaattaarten voor het serveren met mozzarella en verse basilicum.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kip teriyaki recept
Smashburger met gebakken spek en ui
Plaattaart met aardappel, prei en mozzarella
Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op