Plaattaart van courgette met kaas en pesto
Vegetarische plaattaart van courgette met kaas en pesto. Zie het als een gezondere pizza. Van bladerdeeg mte pesto, kaas en courgette. Zo lekker!
Plaattaart van courgette met kaas en pesto
Bewaren
Deze plaattaart van courgette met Jersey kaas en pesto is een topper! Met deze ingrediƫnten kan het ook niet anders dan heel erg lekker zijn. Een lekkere vegetarische plaattaart die goed bij het voorjaar past.
Deze lekkere voorjaarsplaattaart heeft alles wat ik lekker vind: een knapperige bodem, romige onderlaag met pesto, gegrilde groenten en gegratineerde Jersey kaas. Zie het als een pizza, maar dan anders. Met groenten. Het is super gemakkelijk om deze plaattaart te maken.
Voor de plaattaart heb ik Pure Jersey vol pikant gebruikt. Deze kaas is romig van smaak. En wist je dat de kaas ook geschikt is voor vegetariƫrs? De kaas is pure, ook wel All natural genoemd. Dit betekent dat er niets in of uit de melk gaat voordat deze wordt verwerkt tot Jersey kaas. Daarnaast wordt er bij de bereiding gebruik gemaakt van een vegetarisch stremsel wat Pure Jersey kaas uitermate geschikt maakt voor vegetariƫrs.
Pure Jersey Kaas is verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak, klik hier voor de verkooppunten.
Plaattaart van courgette met kaas en pesto
Een plaattaart is in feite een lap bladerdeeg beleg met verschillende toppings. Ik vind het fijn als de plaattaart een romige basis heeft, zodat hij niet droog is. In dit geval ben ik gegaan voor ricotta in combinatie met groene pesto. Samen met geschaafde courgette, een beetje citroensap, pikant geraspte Jersey kaas en pijnboompitjes. Na het bakken voeg ik nog een handje verse spinazie toe om de plaattaart af te maken.
De plaattaart heb ik geserveerd als avondmaaltijd, maar het is ook lekker als onderdeel van de lunch of als borrelhapje.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Pure Jersey kaas
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze plaattaart van courgette met kaas en pesto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Schaaf de courgette in plakken en bestrooi ze met zout. Hierdoor gaat de courgette zweten, er komt vocht los. Dep de plakken courgette na 10 minuten droog met keukenpapier. Draai de plakken om, bestrooi dit nogmaals met zout en dep hierna ook droog.Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met ricotta. Verdeel hierover de groene pesto.
Stap 4
Beleg het bladerdeeg met plakjes geschaafde courgette. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met geraspte Pure Jersey vol pikant en pijnboompitjes. En besprenkel tot slot met het sap van de citroen.
Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.Stap 6
Verwarm de plaattaart hierna 25 minuten om de pvem. Tot het deeg gaar en goudbruin is en de Jersey kaas gesmolten is.
Stap 7
Verdeel als de plaattaart uit de oven komt een handje verse spinazie over de plaattaart.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze plaattaart van courgette met kaas en pesto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Schaaf de courgette in plakken en bestrooi ze met zout. Hierdoor gaat de courgette zweten, er komt vocht los. Dep de plakken courgette na 10 minuten droog met keukenpapier. Draai de plakken om, bestrooi dit nogmaals met zout en dep hierna ook droog.Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met ricotta. Verdeel hierover de groene pesto.
Stap 4
Beleg het bladerdeeg met plakjes geschaafde courgette. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met geraspte Pure Jersey vol pikant en pijnboompitjes. En besprenkel tot slot met het sap van de citroen.
Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.Stap 6
Verwarm de plaattaart hierna 25 minuten om de pvem. Tot het deeg gaar en goudbruin is en de Jersey kaas gesmolten is.
Stap 7
Verdeel als de plaattaart uit de oven komt een handje verse spinazie over de plaattaart.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Mynke
Deze plaattaart was heerlijk. Ik heb er wel een kleine twist aan gegeven: ik heb alles uit het recept toegepast, en er ook spinazie opgelegd die ik drie minuten heb gekookt (goed het vocht eruit geduwd). En verder een bosuitje in ringetjes. Daar bovenop heb ik wat plakjes rauwe ham gelegd. En ik ben geƫindigd met de geraspte kaas, de pijnboompitjes en het citroensap.