Polenta frietjes met rozemarijn
Iets dat ik al vaak heb gegeten, maar nog nooit zelf had gemaakt: polenta frietjes met rozemarijn! Al een hele tijd had ik in de keukenlade een zakje polenta liggen. Het werd tijd om daar iets mee te doen! Als ik aan polenta denk, dan denk ik meteen aan polenta...Polenta frietjes met rozemarijn
Bewaren
Iets dat ik al vaak heb gegeten, maar nog nooit zelf had gemaakt: polenta frietjes met rozemarijn!
Al een hele tijd had ik in de keukenlade een zakje polenta liggen. Het werd tijd om daar iets mee te doen! Als ik aan polenta denk, dan denk ik meteen aan polenta frietjes, die zijn namelijk ontzettend lekker. Op foodfestivals heb ik dit al vaak gegeten. En weet je dat het helemaal niet moeilijk is om dit zelf te maken?
Polenta frietjes met rozemarijn
Daarbij leek me dit een veilige (en slimme!) manier om polenta thuis te introduceren. Wie houdt er nou niet van lekkere frietjes? Beetje mayo er bij en je bent klaar. Tip: in plaats van ‘gewone’ mayo is het ook lekker om truffelmayonaise of citroenmayonaise te gebruiken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze polenta frietjes met rozemarijn
Stap 1
Bekleed een grote bak of ovenschaal met huishoudfolie.Stap 2
Rasp de parmezaanse kaas. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze fijn. Breng het water in een grote pan aan de kook.Stap 3
Meng in een kom het maismeel met de paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn en zout.
Stap 4
Doe het mengsel bij de pan met water en roer dit door zodat het mengsel geen klonten bevat. Laat dit even verwarmen.Stap 5
Voeg olijfolie en Parmezaanse kaas toe en verwarm dit op laag vuur nog even mee. Blijf het mengsel ondertussen doorroeren.Stap 6
Verdeel de polenta in de met huishoudfolie beklede schaal en druk dit met de achterkant van een lepel of spatel aan en strijk het glad. Laat dit mengsel afkoelen en zet het hierna nog een half uur in de koelkast.Stap 7
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 8
Haal het mengsel uit de bak of ovenschaal door het huishoudfolie op te tillen en leg dit op een snijplank.Stap 9
Snijd de polenta in frieten.Stap 10
Verdeel de polenta frieten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de polentafriet in 30 minuten krokant en mooi bruin. (tip: keer de frieten halverwege om)Tip: de polentafrieten zijn extra lekker met mayonaise of truffelmayonaise.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze polenta frietjes met rozemarijn
Stap 1
Bekleed een grote bak of ovenschaal met huishoudfolie.Stap 2
Rasp de parmezaanse kaas. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze fijn. Breng het water in een grote pan aan de kook.Stap 3
Meng in een kom het maismeel met de paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn en zout.
Stap 4
Doe het mengsel bij de pan met water en roer dit door zodat het mengsel geen klonten bevat. Laat dit even verwarmen.Stap 5
Voeg olijfolie en Parmezaanse kaas toe en verwarm dit op laag vuur nog even mee. Blijf het mengsel ondertussen doorroeren.Stap 6
Verdeel de polenta in de met huishoudfolie beklede schaal en druk dit met de achterkant van een lepel of spatel aan en strijk het glad. Laat dit mengsel afkoelen en zet het hierna nog een half uur in de koelkast.Stap 7
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 8
Haal het mengsel uit de bak of ovenschaal door het huishoudfolie op te tillen en leg dit op een snijplank.Stap 9
Snijd de polenta in frieten.Stap 10
Verdeel de polenta frieten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de polentafriet in 30 minuten krokant en mooi bruin. (tip: keer de frieten halverwege om)Tip: de polentafrieten zijn extra lekker met mayonaise of truffelmayonaise.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Lisa
hoeveel frietjes haal je hier uit?
Pas
Wanneer voeg je de paprikapoeder toe?
Lees
Bij stap 3
L.Dijkstra
Ik heb de polenta frieten geprobeerd. Maar het werd helemaal vloeibaar in de oven! En hoeveel olijfolie moet erbij ? Ik heb maïsmeel voor polenta gebruikt.