Portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}
Een gevulde portabella kun je serveren als voorgerecht, amuse of hoofdgerecht. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ik vulde deze met spinazie, tomaat en mozzarella. Een heerlijke combinatie! De ingrediënten: verse spinazie, handje Cherry tomaatjes, gepelde tomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden. En natuurlijk: de...Portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}
Bewaren
Een gevulde portabella kun je serveren als voorgerecht, amuse of hoofdgerecht. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ik vulde deze met spinazie, tomaat en mozzarella. Een heerlijke combinatie!
De ingrediënten: verse spinazie, handje Cherry tomaatjes, gepelde tomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden. En natuurlijk: de portabellakaas!
Deze combinatie klinkt al super lekker toch? Kom, ik geef je het recept voor deze heerlijke gevulde lekkernij.
Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.Stap 2
Borstel de portabellas en verwijder de stelen, snijd deze fijn. Pers de teentjes knoflook. Wok de spinazie met knoflook en steeltjes van de portabella.Stap 3
Snijd de gepelde- en cherry tomaten in stukjes, verwarm dit samen met tomatensap in een pannetje.Stap 4
Voeg Italiaanse kruiden, peper en zout bij de tomaten.Stap 5
Snijd de mozzarella in plakken.Stap 6
Vul de portabella's met een beetje tomatenmengsel, spinazie en nog een beetje tomatenmengsel.Stap 7
Leg hier een plakje mozzarella op. Verdeel hier een beetje Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden over.Stap 8
Verwarm de gevulde portabella's 15 minuten in de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.Stap 2
Borstel de portabellas en verwijder de stelen, snijd deze fijn. Pers de teentjes knoflook. Wok de spinazie met knoflook en steeltjes van de portabella.Stap 3
Snijd de gepelde- en cherry tomaten in stukjes, verwarm dit samen met tomatensap in een pannetje.Stap 4
Voeg Italiaanse kruiden, peper en zout bij de tomaten.Stap 5
Snijd de mozzarella in plakken.Stap 6
Vul de portabella's met een beetje tomatenmengsel, spinazie en nog een beetje tomatenmengsel.Stap 7
Leg hier een plakje mozzarella op. Verdeel hier een beetje Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden over.Stap 8
Verwarm de gevulde portabella's 15 minuten in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
10 reacties
Monique.Van de Voorde
Het was zeer lekker
Vial, B.C.T.
Klasse!
ina
Beste Brenda, Ik vraag mij af of ik deze portabellos van te voren al kan klaar maken. Ze lijken mij heerlijk voor het kerstdiner als voorafje of voor de vegetariërs onder ons! Groeten Ina
Brenda Kookt
Dat kan zeker. Zet ze klaar en bewaar het in de koelkast. Voor het diner hoef je het alleen nog de oven in te schuiven.
Gevulde Portabella’s met spinazie, mozzarella & tomaat | Cook Shop Run
[...] is een receptje dat ik gevonden heb op de blog van ‘Brenda kookt’. Daar staan altijd heel inspirerende recepten op. Ik heb er een beetje mijn eigen [...]
Julie
Ik heb het uitgeprobeerd. Je kan jouw receptje terugvinden op mijn blog. Heb er ook een link naar uw blog bijgeplaatst. Zeer lekker :-)
julie
mmm ziet er heerlijk uit. Ik heb het recept al op bewaard. Ga ik zeker eens proberen want ik werk ook heel graag met portobello's.
Myrthe
Ik ben dol op portabella! Deze combi heb ik nog niet gehad dus binnenkort ook maar eens uitproberen :)
Kim
Zien er heerlijk uit bren, ga ik ook zeker proberen !!!
Brenda
:) Hij viel bij ons erg in de smaak! Ben benieuwd of je het ook zo lekker vindt