Preistamppotje met kabeljauw en mosterdsaus
Lekker Hollands stamppotje met een twist. Preistamppotje met kabeljauw en mosterdsaus.
Preistamppotje met kabeljauw en mosterdsaus
Bewaren
Tijd voor een lekker maaltje met prei en kabeljauw. Op de een of andere manier vind ik dat een hele lekkere combinatie. Deze keer gaan we voor een preistamppotje met kabeljauw en mosterdsaus.
Eigenlijk zou dit preistamppotje helemaal geen stamppot worden. Maar een meer gerecht met gebakken prei met daarop kabeljauw met mosterdsaus en aardappelpuree ernaast. Kabeljauw valt na het bakken echter vaak meteen uit elkaar. Dat stond niet zo mooi op de foto, daarom besloot ik er toch maar een stamppot van te maken. Het preistamppotje met kabeljauw was wel een succes, en daarom deel ik hem graag 🙂
Preistamppotje met kabeljauw en mosterdsaus
Een stamppot die anders dan anders. Met vis in dit geval.
De basis van het stamppot is uiteraard aardappel. Gemengd met gebakken prei en champignons. Daarbij gebakken kabeljauw en een lekker mosterdsausje met bieslook. That’s it. Lekker hoor!
Recepten met prei
Ben je opzoek naar een ander gerecht met prei? Dan tip ik je graag de prei-ovenschotel met kerrie en banaan. Een topper voor het hele gezin! De preistamppot met pesto en kip is ook een succes, en wat dacht je van een schotel met preirolletjes en zalm?
Ingrediënten
Voor de mosterdsaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze preistamppotje met kabeljauw en mosterdsaus
Stap 1
Kook de aardappelen gaar in ruim water.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en bak de prei ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper en bak de champignons mee.Stap 3
Breng de kabeljauw op smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan op het vuur, doe er olie bij. Bak de kabeljauwfilets 5 tot 6 minuten. Keer tussentijds om.
Stap 4
Verwarm de slagroom in een pannetje, zet het laag als het tegen de kook is. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat het op laag vuur 5 minuten pruttelen. Roer de fijngesneden bieslook door de saus.Stap 5
Giet de aardappelen af maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout en peper en voeg een beetje van het kookvocht toe om een smeuïge puree te maken. Roer het preimengsel door de aardappelpuree.Stap 6
Verdeel de preistamppot over de borden en leg de kabeljauw erbij. Serveer met het mosterdsausje. Garneer met extra bieslook.Ingrediënten
Voor de mosterdsaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze preistamppotje met kabeljauw en mosterdsaus
Stap 1
Kook de aardappelen gaar in ruim water.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en bak de prei ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper en bak de champignons mee.Stap 3
Breng de kabeljauw op smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan op het vuur, doe er olie bij. Bak de kabeljauwfilets 5 tot 6 minuten. Keer tussentijds om.
Stap 4
Verwarm de slagroom in een pannetje, zet het laag als het tegen de kook is. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat het op laag vuur 5 minuten pruttelen. Roer de fijngesneden bieslook door de saus.Stap 5
Giet de aardappelen af maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout en peper en voeg een beetje van het kookvocht toe om een smeuïge puree te maken. Roer het preimengsel door de aardappelpuree.Stap 6
Verdeel de preistamppot over de borden en leg de kabeljauw erbij. Serveer met het mosterdsausje. Garneer met extra bieslook.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Bert
Was superlekker. Daarna nog een keer met kip ipv vis gemaakt, gaat ook prima.
Anja
Het was heel erg lekker, precies volgens recept gemaakt! Voor herhaling vatbaar!
Anja
En 5 sterren!
Josephine
Lekker joh! Ik heb 't ietsje aangepast, namelijk de gekookte aardappelblokjes meegebakken met de prei en champignons. Had nog wat lente-ui over en erbij gedaan. Smullen ;-)