Ga naar de inhoud

Pumpkin spice latte

Je kunt mij geen ultieme coffeelover noemen, geef mij maar een kop thee. Maar wat ik wel kan waarderen is een lekkere kop speciale koffie. Koffie met iets er door. Daarom deel ik vandaag het recept voor de ultieme lekkere koffie voor deze tijd van het jaar: pumpkin spice latte!...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pumpkin spice latte

pumpkin-spice-latte-met-speculaas-kruidengesponsord artikelJe kunt mij geen ultieme coffeelover noemen, geef mij maar een kop thee. Maar wat ik wel kan waarderen is een lekkere kop speciale koffie. Koffie met iets er door. Daarom deel ik vandaag het recept voor de ultieme lekkere koffie voor deze tijd van het jaar: pumpkin spice latte!

Pumpkin spice latte is in de herfst altijd verkrijgbaar bij Starbucks. Omdat het zo’n hype is moest ik dit vorig jaar ook proeven en wonderbaarlijk was dit de eerste koffie die ik écht lekker vind.

Mijn pumpkin spice latte heb ik gemaakt met de nieuwe Senseo Switch die ik mocht testen. Met dit nieuwe Senseo apparaat kun je naast de vertrouwde 1- en 2 kopjes ook een hele pot koffie zetten. Handig als je bezoek krijgt en dus meer koffie nodig hebt. Vanaf nu heb je hiervoor geen apart koffiezetapparaat meer nodig naast de Senseo.

En mijn vriend is helemaal in zijn nopjes nu de Senseo Switch op het aanrecht staat. Nu kan hij lekker snel koffiezetten voor hij ‘s ochtends naar zijn werk gaat. Bekijk dit korte filmpje waar ik laat zien hoe ik super snel de koffie voor mijn pumpkin spice latte zet met de Senseo Switch.

Video: Senseo switch Pumpkin Spice Latte

pumpkin-spice-latte-zelf-maken

Volgens mijn vriend is de pumpkin spice latte geen echte koffie, je proeft de koffie namelijk niet echt meer. Maar daardoor vind ik dit juist wel lekker. De koffie wordt gemengd met een mengsel van melk met pompoen, speculaaskruiden en een beetje suiker. Doe daar een dot verse geklopte slagroom bovenop en ik denk dat niemand het kan weerstaan.

Het geheime ingrediënt van de pumpkin spice latte  is pompoenpuree. In Amerika is dit verkrijgbaar in blikjes, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Blokjes pompoen rooster of kook je gaar en hier prak of pureer en een puree van. Je kunt het nog op smaak brengen met verschillende kruiden, maar in dit geval heb ik dat niet gedaan omdat ik smaakmakers aan de melk toevoeg.

pumpkin-spice-latte-recept

Pumpkin Spice Latte

 

Dit artikel is een samenwerking met Senseo, lees mijn disclaimer

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze pumpkin spice latte

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Breng in een pannetje de melk met pompoenpuree, vanillesuiker en de koek- en speculaaskruiden aan de kook. Roer dit goed door elkaar.
2
Stap 2
Doe het kopje koffie er bij en roer dit goed door. Giet het mengsel in een grote mok en verdeel hierover de slagroom.
3
Stap 3
Garneer je pumpkin spice latte met cacao poeder en een beetje koek- en speculaaskruiden.

Tip: maak pompoenpuree en vries dit in, bijvoorbeeld in ijsklontvormpjes zodat je zo een beetje pompoenpuree uit de vriezer kunt halen als je zin hebt in zo'n lekkere pumpkin spice latte.

Bekijk ook andere recepten
Spanakopita rolletjes
Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème
Pides met ricotta en geroosterde tomaatjes
Aspergepakketjes met brie en honing

2 reacties

Paulien

Ik vind deze pumpkin spice latte erg lekker, maar dan zonder de pompoenpuree!

Laat een bericht achter

Daniëlle

Dit ziet er echt super lekker uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op