Ga naar de inhoud

Quesadilla’s met gehakt en paprika

Een altijd-goed gerecht. Quesadilla's met gehakt en paprika. Gemaakt op de bakplaat, dus lekker snel klaar.

20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Quesadilla's met gehakt en paprika

Quesadilla’s met gehakt en paprika

Een altijd-goed gerecht. Quesadilla’s met gehakt en paprika. Gemaakt op de bakplaat, dus lekker snel klaar. Perfect voor een drukke doordeweekse dag of een rustige zondagavond.

Quesadilla's met gehakt en paprika

Makkelijke maaltijd met wraps

Op dagen dat ik even niet weet wat we gaan eten grijp ik regelmatig naar wraps. Altijd handig om achter de hand te hebben, want je kunt ze met van alles vullen. Met koude ingrediënten als het zomer is, maar ook lekker warm uit de oven in de herfst en winter.

Wat zijn quesadilla’s?

Quesadilla’s is een Mexicaans gerecht. Het bestaat uit tortilla’s die gevuld worden met kaas en vaak met andere ingrediënten zoals vlees, groenten en kruiden. De gevulde tortilla wordt dubbelgevouwen of als twee lagen op elkaar gelegd, en vervolgens gegrild of gebakken tot de kaas smelt en de buitenkant licht krokant is.

Quesadilla’s zijn warm het lekkerste. Want doordat de kaas smelt en gegratineerd in de oven wordt extra lekker. Deze keer vul ik de quesadilla’s met een mengsel van gehakt met paprika en tomatensaus.

De lekkerste quesadilla’s met gehakt en paprika

Ik vul deze keer de quesadilla’s met een mix van gehakt, paprika en een beetje tomatensaus voor extra smaak. Een perfecte combinatie van hartig, fris en een beetje pittig. Zo zet je met weinig moeite iets speciaals op tafel!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgewerkte recept van de quesadilla’s.

Quesadilla's met gehakt en paprika

Quesadilla’s met gehakt en paprika

Het is simpel om deze quesadilla’s met gehakt en paprika te maken. In de pan maken we eerst de vulling, een prutje van ui met knoflook en gehakt. Dit brengen we op smaak met Mexicaanse kruiden. Lekker met paprikablokjes en passata.

De helft van de wraps beleggen we met dit gehaktmengsel en bestrooien we met geraspte cheddar. De wrap vouwen we dicht en bakken we in de oven of in de koekenpan tot ze lichtbruin beginnen te kleuren en lekker crispy zijn.

Je kunt de quesadilla’s direct uit de oven serveren, of serveer ze met een lik crème fraîche en sweet chilisaus.

Een andere versie proberen? Deze quesadilla’s met zoete aardappel en bonen zijn ook heerlijk.

Quesadilla's met gehakt en paprika

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quesadilla’s met gehakt en paprika

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, roer door elkaar en verwarm dit even mee.
Doe hierna de paprikablokjes erbij, samen met de passata. Verwarm dit nog 5 minuten mee op medium vuur.
2
Stap 2
Beleg een halve wrap met het gehaktmengsel en bestrooi dit met geraspte cheddar. Vouw de wrap dicht en verwarm deze om en om in een koekenpan of 20 minuten in een oven op 180 graden. Tot ze lichtbruin beginnen te kleuren en lekker crispy zijn.
3
Stap 3
Je kunt de quesadilla’s direct uit de oven serveren, of serveer ze met een lik crème fraîche en sweet chilisaus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Plaattaart met witlof, brie en spek
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette
Naan met bloemkoolshoarma

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op