Quiche van broccoli met zalm
Bewaren
Het is echt alweer te lang geleden dat ik een recept voor een hartige taart of quiche heb gedeeld. Vandaag een lekkertje met vis, een quiche van broccoli met zalm.
Deze quiche van broccoli is geïnspireerd op een andere topper die al een lange tijd op Brenda Kookt te vinden is. De hartige taart met broccoli en kip. Omdat ik deze al erg vaak gemaakt heb wilde ik iets anders. Het werd broccoli en zalm. Weer zo’n topper!
De quiche heb ik lekker basic gehouden door niet te veel ingrediënten toe te voegen. Er is deze keer zelfs geen kaas toegevoegd. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is. Het lijkt soms een gewoonte te worden overal kaas aan toe te voegen. Dat blijkt dus helemaal niet nodig. Deze quiche zonder kaas is echt een topper.
Quiche van broccoli en zalm
In de quiche met broccoli en zalm zit dus geen kaas, maar wel een beetje bloem, ei en crème fraîche om de quiche lekker smeuïg te maken. Daarnaast voeg ik nog wat rode ui toe voor extra smaak en textuur. Zo lekker! Even in de oven en na 30 tot 40 minuten is de hartige taart al klaar. Ik serveer ‘m graag met een lekker kopje soep als diner, als extra feestelijke lunch of als hapje op een borrel.
Quiche invriezen
Wist je dat je restjes hartige taart of quiche heel goed kunt invriezen? Als je een (of meer) punt(en) over hebt verpak deze dan in een diepvrieszakje en vries hem zo in. Haal de punt ‘s ochtends uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Tegen de avond is de hartige taart ontdooid en kun je hem in de oven even opwarmen. Laatst publiceerde ik een artikel over het invriezen van eten. Klik hier om dit artikel te lezen.
Ingrediënten
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche van broccoli met zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in.Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet het kookvocht af. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een beetje olijfolie op middelhoog vuur glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes.Stap 3
Bekleed de quichevorm met de deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de heel vorm goed bekleed is.Stap 4
Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraiche en bloem tot een beslag. Voeg de voorgekookte roosjes broccoli, gerookte zalmsnippers en de gebakken uienringen bij het beslag en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.Stap 5
Verdeel het broccolimengsel over de met deeg beklede quichevorm en bak het geheel 30-40 minuten in de oven. Tot het ei-gestold is en het deeg gaar.Ingrediënten
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche van broccoli met zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in.Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet het kookvocht af. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een beetje olijfolie op middelhoog vuur glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes.Stap 3
Bekleed de quichevorm met de deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de heel vorm goed bekleed is.Stap 4
Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraiche en bloem tot een beslag. Voeg de voorgekookte roosjes broccoli, gerookte zalmsnippers en de gebakken uienringen bij het beslag en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.Stap 5
Verdeel het broccolimengsel over de met deeg beklede quichevorm en bak het geheel 30-40 minuten in de oven. Tot het ei-gestold is en het deeg gaar.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Ester
Hallo, Ik maak dit recept graag. Soms met zalmmoten ipv gerookte zalm. Vandaag met maar 3 eieren, zonder bloem, zonder rode ui, maar wel met 2 teentjes rauwe knoflook, paprikapoeder, en een klein beetje chilipoeder, de broccoli zacht gekookt en creme fraiche en gerookte zalm natuurlijk. Wonder boven wonder viel dit erg in de smaak bij mijn dochter, die normaal gesproken absoluut niet van warm eten houdt. Ester
Anique
Heerlijk recept. Makkelijk klaar te maken. Niks meer aan veranderen. Tis precies goed.