Rabarber aardbei crumble
Het is volop rabarbertijd, en daarom ging ik ook weer aan de slag met dit heerlijke Hollandse product. Ik ga deze keer voor een crumble met rabarber en aardbei, een heerlijke combi. Fris, zuur, zoet, zacht en krokant. Deze crumble heeft het allemaal. Een crumble is misschien iets dat je juist op koude dagen serveert. MaarRabarber aardbei crumble
Bewaren
Het is volop rabarbertijd, en daarom ging ik ook weer aan de slag met dit heerlijke Hollandse product. Ik ga deze keer voor een crumble met rabarber en aardbei, een heerlijke combi.
Fris, zuur, zoet, zacht en krokant. Deze crumble heeft het allemaal.
Een crumble is misschien iets dat je juist op koude dagen serveert. Maar voor deze crumble raad ik je aan een uitzondering te maken. Niet alleen lekker op een koude dag, maar iedere dag. Heer-lijk!
Wil je hem toch koud eten? Laat het schaaltje na het bakken afkoelen en plaats het daarna eventueel nog even in de koelkast.
Rabarber aardbei crumble
Bereidingstijd 15 minuten en 30 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gram rabarber
- 1 sinaasappel
- 150 gram aardbeien
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 2 eetlepels gehakte amandelen en walnoten (samen 2 eetlepels)
- 100 gram boter
- Griekse yoghurt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de schaaltjes in.
Was de rabarber en snijd het in stukjes van 2 cm. Rasp het schil van de sinaasappel en pers het sap er uit. Verwarm in een pannetje de stukjes rabarber met sinaasappelrasp en -sap, vanillesuiker en 75 gram suiker. Breng dit zachtjes aan de kook en roer het door, laat het ongeveer 5 minuutjes pruttelen.
Meng in een kommetje de rest van de suiker met de bloem en gehakte noten. Snijd de boter in blokjes en wrijf dit met je vingers samen met het suiker/bloemmengsel tot een kruimig deeg.
Verveel het rabarbermengsel over de schaaltjes. Verdeel daarop in stukjes gesneden aardbei. Top de schaaltjes af met het kruimeldeeg.
Bak de rabarber-aardbei crumble 30 minuten in de oven.
Laat de crumble na het bakken even kort afkoelen. Serveer de rabarber-aardbei crumble met een lepel Griekse Yoghurt of lobbig geklopte slagroom.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Britt
Dit is goddelijk, ik gebruik een vanillestokje ipv vanillesuiker, ik hou zo van die mooie zwarte puntjes :-) Dank je wel voor dit recept. Groetjes Britt
Brenda Kookt
Door jouw reactie krijg ik meteen weer trek in de crumble :)
Angela
Recept op blog precies goed getimed; wilde dit toevallig als toetje maken moest alleen nog op zoek naar recept. Maar dat hoefde dus niet meer :-) We hebben zitten smullen het was heerlijk. Ik had er vanillekwark bijgedaan helemaal top! Zal m vaker moeten maken...!
Brenda Kookt
Wat tof dat je de crumble direct gemaakt hebt Angela. Goed om te horen dat hij in de smaak viel :)
anja
Ik maak het ook met aardbeien en rabarber met suiker en vanmiesuiker er in zo lekker
Emma
Wat een heerlijk recept! Zelf ben ik dol op appelcrumble maar deze gaat er ook prima in!