Ga naar de inhoud

Rabarber aardbei crumble

Het is volop rabarbertijd, en daarom ging ik ook weer aan de slag met dit heerlijke Hollandse product. Ik ga deze keer voor een crumble met rabarber en aardbei, een heerlijke combi. Fris, zuur, zoet, zacht en krokant. Deze crumble heeft het allemaal. Een crumble is misschien iets dat je juist op koude dagen serveert. Maar
Delen op

Rabarber aardbei crumble

Crumble met rabarber

Het is volop rabarbertijd, en daarom ging ik ook weer aan de slag met dit heerlijke Hollandse product. Ik ga deze keer voor een crumble met rabarber en aardbei, een heerlijke combi.

Fris, zuur, zoet, zacht en krokant. Deze crumble heeft het allemaal.

Een crumble is misschien iets dat je juist op koude dagen serveert. Maar voor deze crumble raad ik je aan een uitzondering te maken. Niet alleen lekker op een koude dag, maar iedere dag. Heer-lijk!

Wil je hem toch koud eten? Laat het schaaltje na het bakken afkoelen en plaats het daarna eventueel nog even in de koelkast.

Rabarbercrumble

Rabarber aardbei crumble

Bereidingstijd 15 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 2 eetlepels gehakte amandelen en walnoten (samen 2 eetlepels)
  • 100 gram boter
  • Griekse yoghurt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de schaaltjes in.

Was de rabarber en snijd het in stukjes van 2 cm. Rasp het schil van de sinaasappel en pers het sap er uit. Verwarm in een pannetje de stukjes rabarber met sinaasappelrasp en -sap, vanillesuiker en 75 gram suiker. Breng dit zachtjes aan de kook en roer het door, laat het ongeveer 5 minuutjes pruttelen.

Meng in een kommetje de rest van de suiker met de bloem en gehakte noten. Snijd de boter in blokjes en wrijf dit met je vingers samen met het suiker/bloemmengsel tot een kruimig deeg.

Verveel het rabarbermengsel over de schaaltjes. Verdeel daarop in stukjes gesneden aardbei. Top de schaaltjes af met het kruimeldeeg.

Bak de rabarber-aardbei crumble 30 minuten in de oven.

Laat de crumble na het bakken even kort afkoelen. Serveer de rabarber-aardbei crumble met een lepel Griekse Yoghurt of lobbig geklopte slagroom.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

7 reacties

Britt

Dit is goddelijk, ik gebruik een vanillestokje ipv vanillesuiker, ik hou zo van die mooie zwarte puntjes :-) Dank je wel voor dit recept. Groetjes Britt

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Door jouw reactie krijg ik meteen weer trek in de crumble :)

Angela

Recept op blog precies goed getimed; wilde dit toevallig als toetje maken moest alleen nog op zoek naar recept. Maar dat hoefde dus niet meer :-) We hebben zitten smullen het was heerlijk. Ik had er vanillekwark bijgedaan helemaal top! Zal m vaker moeten maken...!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat tof dat je de crumble direct gemaakt hebt Angela. Goed om te horen dat hij in de smaak viel :)

anja

Ik maak het ook met aardbeien en rabarber met suiker en vanmiesuiker er in zo lekker

Laat een bericht achter

Emma

Wat een heerlijk recept! Zelf ben ik dol op appelcrumble maar deze gaat er ook prima in!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op