Ga naar de inhoud

Ratatouillepizza met burrata

Een hele lekkere pizza, boordevol groente. Ratatouillepizza met burrata. Met tomatensaus gegrilde groenten, en verse basilicum. Yum!
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Ratatouillepizza met burrata

Ratatouillepizza met burrata

Yum, ratatouillepizza met burrata. Niet zo’n fan van ratatouille? Vanaf nu wel! Daar durven we heel stellig in te zijn, want ratatouille op een pizza blijkt dus echt megalekker!

Ratatouillepizza met burrata

Ratatouillepizza met burrata

Yes, ratatouillepizza. We maken geen grapje, want dit wil je proeven. De traditionele combinatie van tomaat, courgette en auberine, gebruiken we hier om een heerlijke tomatensaus op pizza te combineren met goudbruin gegrilde courgette en aubergine. De pizza toppen we af met burrata en verse basilicum en zo heb je weer een heerlijk twist van dit traditionele gerecht! En nog beter: je krijgt met deze heerlijke snack ook meteen lekker wat groente binnen. Win-win!

Wat is ratatouille?

Misschien ken je ratatouille wel uit die ene Disneyfilm: Ratatouille. In de film is rat Remy dol op koken. Hij droomt ervan om chef te zijn, en wint het hart van een culinair recensent met zijn ratatouille. Dit is een traditioneel Frans gerecht uit de Provence. Het bestaat uit een mengsel van gestoofde groenten zoals aubergine, courgette, paprika, tomaat, ui en knoflook. De groenten worden vaak op smaak gebracht met lekkere Provençaalse kruiden zoals tijm, rozemarijn en basilicum.

Ratatouille is echt een symbool van de Franse keuken, door de eenvoudige ingrediënten en rijke smaak. Je kan het gerecht zowel warm als koud serveren. Lekker als bijgerecht of zelfs als de ster van het diner. Of zoals wij het gebruiken: op een pizza!

Ratatouille pizza met burrata

Ratatouille op een pizza

Om deze pizza met ratatouille te maken snipperen we de ui en snijd of persen we het teentje knoflook fijn. Dan verwarmen we olie in een steelpannetje en fruiten we hierin de ui totdat deze glazig is. Daarna voegen we de knoflook en de gedroogde rozemarijn toe. We bakken dit 1 -2 minuten en voegen dan de tomatenblokjes en de balsamicoazijn toe. Als ze aan de kook zijn zetten we het vuur laag. We laten het minimaal 10 minuten pruttelen en breng voor het gebruiken op smaak met peper en zout.

Dan snijden we de courgettes en aubergine in dunne plakken. We verwarmen een grillpan op middelhoog tot hoog vuur en voeg olie toe. Daarna bakken we de courgette- en aubergineschijfjes in batches bruin en met grillstrepen. Dan verwarmen de oven in de tussentijd voor op 220 graden en bekleden we twee bakplaten met bakpapier.

Vervolgens rollen we vers pizzadeeg uit over de bakplaten. We verdelen de tomatensaus over het deeg en verdelen hier de courgette- en aubergineschijfjes overheen. We bakken de pizza’s in 20 minuten gaar in de oven. Halverwege wisselen we de bakplaten om.

We serveren de pizza’s met een bol burrata erbovenop en met verse basilicum. Zo lekker!

Ratatouille pizza met burrata

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ratatouillepizza met burrata

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn.
2
Stap 2
Verwarm olie in een steelpannetje en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de knoflook en de gedroogde rozemarijn toe. Bak 1 -2 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en de balsamicoazijn toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat minimaal 10 minuten pruttelen en breng voor het gebruiken op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Snijd de courgettes en aubergine in dunne plakken. Verwarm een grillpan op middelhoog tot hoog vuur en voeg olie toe. Bak de courgette- en aubergineschijfjes in batches bruin en met grillstrepen.
4
Stap 4
Verwarm de oven in de tussentijd voor op 220 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
5
Stap 5
Rol de rollen vers pizzadeeg uit over de bakplaten.
6
Stap 6
Verdeel de tomatensaus over het deeg en verdeel hier de courgette- en aubergineschijfjes overheen. Bak de pizza’s in 20 minuten gaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege om.
7
Stap 7
Serveer de pizza’s met een bol burrata erbovenop en met verse basilicum.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op