Reese’s – Chococups met pindakaas
Bewaren
Yes, tijd voor een lekkere snack. Wat dacht je van homemade Reese’s? Oftewel chococups met pindakaas. Helemaal niet moeilijk om te maken (het enige dat je nodig hebt is geduld), en zo lekker!
Zelfgemaakte Reese’s chococups
Kennen jullie Reese’s? Reese’s is een populair Amerikaans merk dat chocolade maakt. Het staat bekend om de ‘peanutbutter cups’. Dit is een cup chocolade met een lekkere pindakaasvulling. Echt een feestje om te eten als je een chocoladeliefhebber bent – net als ik.
Het zal je dan ook niet verbazen dat dit één van mijn favoriete zoete snacks is, die je gelukkig steeds vaker ook bij ons kunt krijgen. Eerst moest ik er altijd voor naar de toko, de enige plek waar ik ze kon krijgen, nu zie ik ze steeds vaker in de supermarkt liggen.
Sinds kort weet ik dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken. En je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig! Zo simpel, ga jij ook aan de slag met deze lekkere snacks?
Chococups met pindakaas maken
Zoals gezegd is het heel erg simpel om de Reese’s te maken, de chococups met pindakaas. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig, en ook geen speciale apparatuur of vormpjes.
Om de vorm te make gebruiken we cupcakevormpjes. Hierin scheppen we een lepel gesmolten chocolade. Daarom leggen we een bolletje pindakaas met honing. En hieroverheen verdelen we dan weer wat gesmolten chocolade.
De Reese’s chococups laat je hierna opstijven, eventueel lekker om er nog wat grof zeezout overheen te strooien. En dan is het een kwestie van smullen.
Ik beloof je, ze zijn op voor je het weet!
Ingrediënten
Extra benodigd
- Muffinvormpjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze reese’s – chococups met pindakaas
Stap 1
Meng de pindakaas in een kom met de eetlepel honing. De pindakaas wordt nu wat vaster, dat hoort. Vorm met je handen 12 kleine balletjes van de pindakaas en leg ze op een bord met daarop wat bakpapier. Druk de balletjes vervolgens een klein beetje plat en zet het bord in de vriezer. Laat in minimaal 30 minuten bevriezen.Stap 2
Verwarm na 30 minuten de chocolade en olie ai bain marie totdat de chocolade gesmolten is. Schep vervolgens in alle 12 muffinvormpjes 1 eetlepels chocolade.Stap 3
Haal de pindakaas uit de vriezer en leg elk stukje pindakaas in een muffinvormpje op de chocolade. Lepel over elk stukje pindakaas een eetlepel chocolade.Stap 4
Laat de Reese’s helemaal opstijven voordat je ze opeet. Strooi er voor het serveren nog wat grof zeezout overheen. Dat heeft de echte Reese’s niet, maar ik vind ze er nog lekkerder van worden.Ingrediënten
Extra benodigd
- Muffinvormpjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze reese’s – chococups met pindakaas
Stap 1
Meng de pindakaas in een kom met de eetlepel honing. De pindakaas wordt nu wat vaster, dat hoort. Vorm met je handen 12 kleine balletjes van de pindakaas en leg ze op een bord met daarop wat bakpapier. Druk de balletjes vervolgens een klein beetje plat en zet het bord in de vriezer. Laat in minimaal 30 minuten bevriezen.Stap 2
Verwarm na 30 minuten de chocolade en olie ai bain marie totdat de chocolade gesmolten is. Schep vervolgens in alle 12 muffinvormpjes 1 eetlepels chocolade.Stap 3
Haal de pindakaas uit de vriezer en leg elk stukje pindakaas in een muffinvormpje op de chocolade. Lepel over elk stukje pindakaas een eetlepel chocolade.Stap 4
Laat de Reese’s helemaal opstijven voordat je ze opeet. Strooi er voor het serveren nog wat grof zeezout overheen. Dat heeft de echte Reese’s niet, maar ik vind ze er nog lekkerder van worden.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.