Rijst met zalm en gebakken champignons
Bewaren
Rijst met zalm en gebakken champignons, een heerlijk rijstkommetje als ideale makkelijke maaltijd. Met broccoli en lente-ui voor de vitamines. Snel klaar, en eenvoudig om te maken. Wat wil je nog meer?
Ik ben gek op makkelijke maaltijden zoals deze. Het kost je weinig tijd om te bereiden, is gezond én heel erg lekker. Perfect voor elke dag van de week. En heb je leftovers? Dan is dit ook nog een lekkere lunch.
Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.
Rijst met zalm en gebakken champignons
Het is een lekker gevuld kommetje van rijst met gekookte broccoli, zalm en gebakken champignons. De zalm en gebakken champignons brengen we op smaak met ketjap, waardoor het gerecht extra lekker is.
Rijst met zalm en groenten
Deze maaltijd is perfect voor doordeweeks, wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Het mooie van dit gerecht is dat je er alle kanten mee op kunt. Geen broccoli in huis? Geen probleem, ook met bijvoorbeeld sperziebonen, spinazie of paksoi is dit een feestje om te eten.
Zalm met rijst maken
Dit is een snel, simpel en smakelijk recept om te maken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook intussen de broccoli beetgaar. Verwarm een hapjespan met een scheutje olie en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak ze lekker bruin. Doe er 2 eetlepels ketjap en een klein scheutje water bij, en laat dit even mee sudderen.
In een andere pan bak je de zalm aan beide kanten tot deze mooi gaar is. Voeg hier 1,5 eetlepel ketjap aan toe en bak het kort mee zodat de smaken goed intrekken.
Verdeel de rijst over kommen, schep de gebakken champignons met ketjapsaus eroverheen en verdeel daarna de broccoli over de kommen. Leg de zalm erbij en maak het geheel af met lente-ui en een beetje sesamzaad. Zo makkelijk, en zó lekker!
Lekker om mee te variëren
Dit is natuurlijk een fijn basisrecept om achter de hand te hebben. Heb je liever een gerecht met vlees, dan kan je de zalm vervangen door kip. Of maak je het liever vegetarisch, verdubbel dan het aantal champignons. Zo simpel, maar toch een heerlijk gerecht om te maken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rijst met zalm en gebakken champignons
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingStap 2
Kook de broccoli beetgaar in water.Stap 3
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui aan. Doe de champignons erbij en bak deze bruin. Doe er 2 eetlepels ketjap met een beetje water bij en bak mee.Stap 4
Bak in een andere koekenpan de zalm aan. Bak de zalm om en om aan en gaar. Voeg hier ook 1,5 eetlepel ketjap toe en bak dit even mee.Stap 5
Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel de ui met champignons en ketjapsaus erover, verdeel hierna broccoliroosjes erover en serveer de zalm met ketjapsaus erbij.Stap 6
Garneer met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes.Vervang de zalm door blokjes kip voor een gerecht met vlees. En voeg een dubbele portie champignons toe voor een vegetarische variant.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rijst met zalm en gebakken champignons
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingStap 2
Kook de broccoli beetgaar in water.Stap 3
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui aan. Doe de champignons erbij en bak deze bruin. Doe er 2 eetlepels ketjap met een beetje water bij en bak mee.Stap 4
Bak in een andere koekenpan de zalm aan. Bak de zalm om en om aan en gaar. Voeg hier ook 1,5 eetlepel ketjap toe en bak dit even mee.Stap 5
Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel de ui met champignons en ketjapsaus erover, verdeel hierna broccoliroosjes erover en serveer de zalm met ketjapsaus erbij.Stap 6
Garneer met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes.Vervang de zalm door blokjes kip voor een gerecht met vlees. En voeg een dubbele portie champignons toe voor een vegetarische variant.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.