Ga naar de inhoud

Rijst met zalm en gebakken champignons

Een lekker gevuld rijstkommetje, rijst met zalm en gebakken champignons. Met broccoli en lente-ui. Een ideale makkelijke maaltijd. Snel klaar, en eenvoudig om te maken.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Rijst met zalm en gebakken champignons

Rijst met zalm en gebakken champignons

Rijst met zalm en gebakken champignons, een heerlijk rijstkommetje als ideale makkelijke maaltijd. Met broccoli en lente-ui voor de vitamines. Snel klaar, en eenvoudig om te maken. Wat wil je nog meer?

Ik ben gek op makkelijke maaltijden zoals deze. Het kost je weinig tijd om te bereiden, is gezond én heel erg lekker. Perfect voor elke dag van de week. En heb je leftovers? Dan is dit ook nog een lekkere lunch.

Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Rijst met zalm en gebakken champignons

Rijst met zalm en gebakken champignons

Het is een lekker gevuld kommetje van rijst met gekookte broccoli, zalm en gebakken champignons. De zalm en gebakken champignons brengen we op smaak met ketjap, waardoor het gerecht extra lekker is.

Rijst met zalm en groenten

Deze maaltijd is perfect voor doordeweeks, wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Het mooie van dit gerecht is dat je er alle kanten mee op kunt. Geen broccoli in huis? Geen probleem, ook met bijvoorbeeld sperziebonen, spinazie of paksoi is dit een feestje om te eten.

Rijst met zalm en gebakken champignons

Zalm met rijst maken

Dit is een snel, simpel en smakelijk recept om te maken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook intussen de broccoli beetgaar. Verwarm een hapjespan met een scheutje olie en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak ze lekker bruin. Doe er 2 eetlepels ketjap en een klein scheutje water bij, en laat dit even mee sudderen.

In een andere pan bak je de zalm aan beide kanten tot deze mooi gaar is. Voeg hier 1,5 eetlepel ketjap aan toe en bak het kort mee zodat de smaken goed intrekken.

Verdeel de rijst over kommen, schep de gebakken champignons met ketjapsaus eroverheen en verdeel daarna de broccoli over de kommen. Leg de zalm erbij en maak het geheel af met lente-ui en een beetje sesamzaad. Zo makkelijk, en zó lekker!

Lekker om mee te variëren

Dit is natuurlijk een fijn basisrecept om achter de hand te hebben. Heb je liever een gerecht met vlees, dan kan je de zalm vervangen door kip. Of maak je het liever vegetarisch, verdubbel dan het aantal champignons. Zo simpel, maar toch een heerlijk gerecht om te maken.

Rijst met zalm en gebakken champignons

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rijst met zalm en gebakken champignons

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
2
Stap 2
Kook de broccoli beetgaar in water.
3
Stap 3
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui aan. Doe de champignons erbij en bak deze bruin. Doe er 2 eetlepels ketjap met een beetje water bij en bak mee.
4
Stap 4
Bak in een andere koekenpan de zalm aan. Bak de zalm om en om aan en gaar. Voeg hier ook 1,5 eetlepel ketjap toe en bak dit even mee.
5
Stap 5
Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel de ui met champignons en ketjapsaus erover, verdeel hierna broccoliroosjes erover en serveer de zalm met ketjapsaus erbij.
6
Stap 6
Garneer met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes.

Vervang de zalm door blokjes kip voor een gerecht met vlees. En voeg een dubbele portie champignons toe voor een vegetarische variant.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Rijst met zalm en gebakken champignons
Pasta caprese ovenschotel
Witlof ovenschotel met ham en kaassaus
Kapsalon van aardappelschijfjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op