Rijstbowl met zoete aardappel en zoetzure rode kool
Bewaren
Een kommetje comfortfood. Dat is deze rijstbowl met zoete aardappel en zoetzure rode kool. Supersimpel om te maken, en echt genieten. Want ik moet bekennen, met deze combinatie van smaken en structuren heb ik zelfs mezelf verrast 😉
Rijst met gegrilde zoete aardappel en friszure rode kool. Lekker met sweet chilisaus erbij.
Je mag het eigenlijk niet zeggen van je eigen recepten – vind ik – maar dit recept verraste me dus écht. Ik had voordat ik het maakte wel het idee dat dit een lekker recept zou kunnen zijn, maar alsnog overtrof het al mijn verwachtingen. Niet alleen omdat de rijstbowl supersimpel te maken is, maar ook omdat je er een heleboel groenten mee binnenkrijgt, terwijl dit toch ook echt comfortfood is.
Typisch een gevalletje van opeten en van genieten onder een kleedje op de bank, lekker met een lepel. En een filmpje erbij?
Rijstbowl met zoete aardappel en zoetzure rode kool
De rijstbowl vul ik naast rijst met gegrilde zoete aardappel en zoetzure rode kool.
Rodekool eet ik eigenlijk veel te weinig, maar nu ik heb ontdekt hoe heerlijk rodekool wordt als je er een zoetzure versie van maakt, wil ik het veel vaker gaan eten.
In deze combinatie met zachte rijst en aardse zoete aardappel uit de oven, is de friszure rodekool echt een fijne afwisseling qua smaak en textuur. Om het af te maken eet ik de rijstbowl met gegrilde zoete aardappel en zoetzure rode kool graag met een lik sweet chilisaus erbij.
Ik zou zeggen: snel proberen! Ik ben benieuwd of je na een hap van deze rijstbowl net zo verrast zult zijn als ik was.
Meer rijstbowls en rijstgerechten
Heb je de smaak te pakken en ben je opzoek naar meer rijstgerechten? Dan tip ik je graag ook deze toppers van de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rijstbowl met zoete aardappel en zoetzure rode kool
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 3
Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Meng de blokjes in een grote kom met de olie, het knoflookpoeder, paprikapoeder en peper en zout. Verdeel de blokjes vervolgens over de bakplaat en rooster ze 15 – 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.Stap 4
Snijd de uien in dunne, halve ringen. Halveer de komkommer over de lengte en snijd beide helften in dunne schijfjes. Meng vervolgens de ui, komkommer en rodekool in een kom met de wittewijnazijn en suiker. Roer om de zoveel minuten goed door en zet weg tot aan het serveren.Stap 5
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel hiernaast de zoeteaardappelblokjes en de zoetzure groenten. Serveer met fijngesneden koriander en sweetchilisaus naar smaak.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rijstbowl met zoete aardappel en zoetzure rode kool
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 3
Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Meng de blokjes in een grote kom met de olie, het knoflookpoeder, paprikapoeder en peper en zout. Verdeel de blokjes vervolgens over de bakplaat en rooster ze 15 – 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.Stap 4
Snijd de uien in dunne, halve ringen. Halveer de komkommer over de lengte en snijd beide helften in dunne schijfjes. Meng vervolgens de ui, komkommer en rodekool in een kom met de wittewijnazijn en suiker. Roer om de zoveel minuten goed door en zet weg tot aan het serveren.Stap 5
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel hiernaast de zoeteaardappelblokjes en de zoetzure groenten. Serveer met fijngesneden koriander en sweetchilisaus naar smaak.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.