Romige citroenorzo met gebakken feta

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRomige citroenorzo met gebakken feta
Bewaren
Romige citroenorzo met gebakken feta. Een heerlijke snelle maaltijd, daar is orzo ideaal voor. En dan vooral dit orzo recept met citroen, gebakken feta en spinazie. Een topper voor het hele gezin.
Orzo lijkt op rijst, maar is een pastasoort. Een hele lekkere pastasoort, waar je veel mee kan variƫren. Zo maakte ik eerder al deze romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas of deze orzo in tomatensaus met gehaktballetjes. Ook deze variant, die ik combineer met feta en spinazie, is een feestje op het menu. Lekker voor jong en oud.

Orzo met citroen
Geen citroenrisotto, maar citroenorzo. Een heerlijk Italiaans gerecht, perfect voor deze lente. Het is makkelijk, snel en lekker: dƩ criteria voor een makkelijke maaltijd.
Niet alleen staan deze orzo snel op tafel en vraagt het maken ervan niet veel van je kookkunsten, hij zit ook bomvol smaak. Denk: romige room, sappige spinazie, zoute feta en frisse citroen. Deze combinatie wil je absoluut proberen!

Romige citroenorzo met gebakken feta
Je hebt echt niet veel nodig om dit lekkere orzo recept te maken. De romige citroenorzo zet je in handomdraai op tafel, met ingrediƫnten die je vaak gewoon al in huis hebt liggen. Wel zo makkelijk!
Begin met het snipperen van de ui en het fijnsnijden of persen van het teentje knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook tot de ui glazig is en heerlijk begint te geuren. Voeg vervolgens de orzo toe en bak deze een paar minuten mee, zodat de korrels licht geroosterd worden en extra smaak krijgen.
Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de orzo rustig garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe even door, zodat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
Intussen verwarm je in een andere pan opnieuw een beetje olie. Bak hierin de spinazie op middelhoog vuur totdat deze helemaal geslonken is. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Snijd intussen de feta in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Doe de blokjes in een kom en strooi er wat bloem overheen. Hussel alles goed door elkaar zodat de feta overal bedekt is met een dun laagje bloem.
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de fetablokjes rondom goudbruin. Blijf erbij, want dit gaat vrij snel. Door het laagje bloem krijgen ze een knapperig korstje, terwijl de binnenkant heerlijk zacht blijft.
Als de orzo gaar is, roer je er de kookroom doorheen. Voeg ook de gebakken spinazie toe en meng alles goed. Breng de orzo op smaak met wat citroenrasp en een kneepje citroensap. Proef even en voeg eventueel nog een snufje peper en zout toe.
Romige citroenorzo met krokant gebakken feta
Serveer de romige orzo met de warme, krokant gebakken fetablokjes bovenop. Een bordje vol comfort, romigheid en frisse citrustonen ā zo lekker!

Vegetarisch orzo recept
Dit is zo’n lekkere en snelle vegetarische maaltijd. Heerlijk voor een makkelijke maandag of voor een comfortmaaltijd in het weekend. Ik ben er gek op!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige citroenorzo met gebakken feta
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn.Stap 2
Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de orzo toe en bak enkele minuten mee.
Stap 3
Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de spinazie. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Snijd de feta in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze vervolgens samen met de bloem in een kom en hussel het geheel door elkaar zodat de fetablokjes helemaal bedekt zijn met bloem.
Stap 6
Verwarm olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de fetablokjes om en om bruin.
Stap 7
Giet als de orzo gaar is de kookroom door de orzo en roer de spinazie er ook doorheen. Breng de orzo op smaak met citroensap, citroenrasp en peper en zout.
Stap 8
Serveer de romige orzo met de gebakken fetablokjes.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige citroenorzo met gebakken feta
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn.Stap 2
Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de orzo toe en bak enkele minuten mee.
Stap 3
Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de spinazie. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Snijd de feta in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze vervolgens samen met de bloem in een kom en hussel het geheel door elkaar zodat de fetablokjes helemaal bedekt zijn met bloem.
Stap 6
Verwarm olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de fetablokjes om en om bruin.
Stap 7
Giet als de orzo gaar is de kookroom door de orzo en roer de spinazie er ook doorheen. Breng de orzo op smaak met citroensap, citroenrasp en peper en zout.
Stap 8
Serveer de romige orzo met de gebakken fetablokjes.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in