Romige eenpanspasta met mascarpone
Bewaren
Pastagerechten doen het altijd goed. En het is lekker om daar ook een beetje mee af te wisselen. Dat je niet iedere week hetzelfde pastagerecht op tafel zet. Vandaag delen we een topper die perfect is voor de afwisseling, deze romige eenpanspasta met mascarpone.
Een snel pastagerecht dat net even anders is dan anders. Zoals de titel al doet vermoeden bereid je deze pasta in 1 pan. Lekker makkelijk.
Ik (Jorie) kom net uit een verhuizing en verbouwing. En dat was met twee peuters op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Zeker omdat we de eerste tien dagen geen water hadden op de begane grond én geen keuken. Wel een kookplaatje, dus ik heb meerdere maaltijden gekookt op slechts één pit en met één pan. Eenpansgerechten dus.
Pasta is een van de makkelijkste ingrediënten om een eenpansmaaltijd mee te maken, dus stond er vaak pasta op tafel de afgelopen tijd (gelukkig smullen de meiden daar ook altijd van). Waaronder deze heerlijk romige eenpanspasta, die je dus heel simpel in één pan bereidt. Supersimpel, heel erg lekker en met genoeg groenten. Wat wil je nog meer?
Romige eenpanspasta met mascarpone
Deze keer dus geen pasta met rode saus, maar een romige eenpanspasta met mascarpone. Door mascarpone toe te voegen ontstaat een lekkere romige saus.
Het bereiden van deze eenpanspasta is lekker makkelijk. In een grote pan fruiten we de ui. Als de ui glazig ziet voegen we de knoflook, paprika, courgette, basilicumsteeltjes en zongedroogde tomaatjes toe. Samen met de kuurden. Dit roerbakken we kort voor de tomatenblokjes met water erbij g aan. Verkruimel het bouillonblokje over de pan en breng het aan de kook. Hierna gaat de pasta erbij (penne in dit geval) en leg je de deksel half op de pan. Kook dit totdat de pasta gaar is. Dit kan in dit geval wat langer duren dan de bereidingstijd die staat aangegeven op de verpakking.
Als de pasta gaar is roeren we tot slot de mascarpone door de pasta en voegen we de verse basilicum toe. Hierna serveer je de romige pasta direct.
Heb je de smaak na deze romige eenpanspasta met mascarpone te pakken en wil je vaker een eenpanspastagerecht maken? Dan tip ik je graag de cajunpasta met kip en spinazie. Dat is ook een topper van een pastagerecht die je in 1 pan bereid.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige eenpanspasta met mascarpone
Stap 1
Snijd de paprika’s in reepjes en de courgette in kwart schijfjes. Snipper de ui en snijd of pers de knoflookteentjes fijn. Snijd de steeltjes van de basilicum klein en de blaadjes grof. Houd gescheiden.Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg olie toe en fruit hierin de ui totdat deze glazig is.Stap 3
Voeg dan de knoflook, paprika, courgette, basilicumsteeltjes en zongedroogde tomaatjes toe, net als het paprikapoeder of de Mexicaanse kruiden. Roerbak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Vul het blik nog 2x met water en voeg dat ook toe. Verkruimel het groentebouillonblokje over de groenten en breng het geheel aan de kook. Voeg de penne toe als de saus kookt en leg een deksel half op de pan. Kook totdat de pasta gaar is. Dat kan wat langer duren op deze manier dan op de verpakking staat.
Stap 4
Roer dan de mascarpone door de pasta en breng het geheel op smaak met peper en zout. Garneer de pasta met verse basilicum.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige eenpanspasta met mascarpone
Stap 1
Snijd de paprika’s in reepjes en de courgette in kwart schijfjes. Snipper de ui en snijd of pers de knoflookteentjes fijn. Snijd de steeltjes van de basilicum klein en de blaadjes grof. Houd gescheiden.Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg olie toe en fruit hierin de ui totdat deze glazig is.Stap 3
Voeg dan de knoflook, paprika, courgette, basilicumsteeltjes en zongedroogde tomaatjes toe, net als het paprikapoeder of de Mexicaanse kruiden. Roerbak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Vul het blik nog 2x met water en voeg dat ook toe. Verkruimel het groentebouillonblokje over de groenten en breng het geheel aan de kook. Voeg de penne toe als de saus kookt en leg een deksel half op de pan. Kook totdat de pasta gaar is. Dat kan wat langer duren op deze manier dan op de verpakking staat.
Stap 4
Roer dan de mascarpone door de pasta en breng het geheel op smaak met peper en zout. Garneer de pasta met verse basilicum.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.