Ga naar de inhoud

Romige lentepasta met doperwten

Een lekkere snelle maaltijd voor elke dag. Zo’n maaltijd dat bij het hele gezin in de smaak valt. Romige lentepasta met doperwten. Met een romige tomatensaus.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Romige lentepasta met doperwten

Romige lentepasta met doperwten

Op de lente moeten we nog een kleine maand wachten. Maar toch kunnen we het niet laten alvast een lentegerechtje met je te delen. Een topper van een makkelijke maaltijd, een romige lentepasta met doperwten. Een pastagerecht met rode saus, maar dan toch even anders dan anders.

Romige lentepasta met doperwten

Pasta recepten

Simpel, snel en makkelijk – dat is dit pastarecept in een notendop. Een pastagerecht is dan ook uitermate geschikt als makkelijke maaltijd. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken, maar wel van een voedzame maaltijd wilt genieten. Het fijne is ook dat je met pastagerechten lekker kunt variëren en dus vele variaties kunt maken. Zo kun je iedere week pasta eten, maar eet je niet iedere week hetzelfde. Op deze pagina vind je alle pasta-recepten bij elkaar.

Romige lentepasta met doperwten

Romige lentepasta met doperwten 

Deze keer gaan we alvast voor een licht lentegerecht met pasta. Een romige lentepasta met doperwten.

De pasta is lichtpittig dankzij de rode peper, daarnaast is de lentepasta fris en romig door de roomkaas die we door de tomatensaus mengen. En doordat je deze pasta serveert met rucola heeft hij een lekkere nootachtige nasmaak.

En dit recept is behoorlijk budgetvriendelijk, zeker als je de rucola en geitenkaas achterwege zou laten. Wat prima kan. Je zout een andere slasoort of zachte kaas die je bijvoorbeeld nog in huis hebt kunnen toevoegen.

En nog een win: dit alles is binnen 20 minuten klaar, en zet je dus binnen no time op tafel. Wat wil je nog meer?  

Kidsproof lentepasta

Wil je dit gerecht kidsproof maken? Dan kun je de peper achterwege laten en voor de bordjes van de kids bijvoorbeeld ook de rucola weglaten als ze hier niet van houden.

Mis je vlees in dit gerecht? Het is lekker om gerookte kipreepjes of blokjes gebakken kipfilet toe te voegen aan het gerecht.

Romige lentepasta met doperwten

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze romige lentepasta met doperwten

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd ‘m fijn.
2
Stap 2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper totdat de ui glazig is. Voeg dan de tomatenblokjes toe en verwam een paar minuten.
4
Stap 4
Voeg dan de diepvriesdoperwten en de roomkaas toe en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen totdat de doperwten gaar zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Meng de pasta door de saus en schep de pasta op de borden. Garneer met zachte geitenkaas en rucola en serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Yvonne

Ik wil dit graag gaan maken. Ik ben benieuwd wat voor roomkaas je hebt gebruikt? Bedankt!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Yvonne, in dit geval een neutrale roomkaas uit een kuipje. Bijvoorbeeld Philadelphia.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op