Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise
Vandaag deel ik een lekker voorgerecht voor de Kerst. Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise. Met een ster van bladerdeeg. Dit voorgerecht is gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Het is niet te groot, hierdoor is er nog genoeg ruimte voor de andere gangen van het kerstdiner. Je kunt de...Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise
Bewaren
Vandaag deel ik een lekker voorgerecht voor de Kerst. Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise. Met een ster van bladerdeeg.
Dit voorgerecht is gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Het is niet te groot, hierdoor is er nog genoeg ruimte voor de andere gangen van het kerstdiner. Je kunt de porties ook verkleinen en dit gerechtje als amuse serveren.
Als extraatje heb ik kerststerren van bladerdeeg toegevoegd. Zo geef je het gerecht een extra feestelijk tintje. Maar als het geen kerst is kun je deze ook weglaten, of de bladerdeeg in een andere vorm toevoegen. Bijvoorbeeld als een soort soepstengel.
Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek stervormen uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de sterren. Bestrijk de sterren met opgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de sterren in 15 – 20 minuten goudbruin.Stap 2
Was de aardappeltjes en snijd ze in mooie schijfjes. Kook ze in ruim water met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet de schijfjes af en breng op smaak met peper, beetje zout, verse peterselie en een beetje citroensap. Besprenkel de schijfjes met een beetje olijfolie en laat ze even afkoelen.Stap 3
Verdeel de aardappelschijfjes in een cirkel over de borden. Leg in het midden op de schijfjes een klein hoopje sla en drapeer hier om heen de plakken verse rosbief. Leg de bladerdeegsterren op de borden. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en verdeel de truffelmayonainse over het gerechtje.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek stervormen uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de sterren. Bestrijk de sterren met opgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de sterren in 15 – 20 minuten goudbruin.Stap 2
Was de aardappeltjes en snijd ze in mooie schijfjes. Kook ze in ruim water met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet de schijfjes af en breng op smaak met peper, beetje zout, verse peterselie en een beetje citroensap. Besprenkel de schijfjes met een beetje olijfolie en laat ze even afkoelen.Stap 3
Verdeel de aardappelschijfjes in een cirkel over de borden. Leg in het midden op de schijfjes een klein hoopje sla en drapeer hier om heen de plakken verse rosbief. Leg de bladerdeegsterren op de borden. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en verdeel de truffelmayonainse over het gerechtje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Miriam
Hai Brenda, ik zie op de foto nog iets van geraspte kaas , klopt dat? gr, Miriam
Brenda Hoff
Goed gezien, scherp van je. Ik heb het aangepast, het staat er nu bij. Ik gebruik in dit geval Parmezaan, maar wees vrij om bijvoorbeeld oude kaas te gebruiken.
Christa
Wat een feestelijk gerecht! Vind het idee van sterren van bladerdeeg erg leuk.
Tanja
P.s. Door een andere foodblogster kwam ik aan een heerlijke truffelmayonaise! Ik weet niet of ik de naam hier mag noemen? Het zit in een klein potje maar is het geld dubbel en dwars waard! Een beetje ervan is net de . op de i :-)
Brenda Kookt
Dat mag je zeker noemen hoor Tanja. Zelf gebruik ik het liefst de truffelmayonaise van Jean Baton, dit is ook verkrijgbaar bij supermarkten als de Albert Heijn
Tanja
Wat een eenvoudig en lekker voorgerecht, dat ga ik zeker vaker maken! Of in de zomer als een soort salade :-) En wat heb je het mooi opgemaakt! Daar ben ik nog niet goed in dus kijk ik de kunst bij je af! :P