Salade met gerookte zalm en ei
Naast een broodje is het ook lekker om bij de paasbrunch een salade op tafel te zetten. Wat dacht je van deze vrolijke salade gerookte zalm en ei? Als je tijdens de paasdagen een salade op tafel zet mag daar een eitje natuurlijk niet in ontbreken. Dit plaatje is toch...Salade met gerookte zalm en ei
Bewaren
Naast een broodje is het ook lekker om bij de paasbrunch een salade op tafel te zetten. Wat dacht je van deze vrolijke salade gerookte zalm en ei?
Als je tijdens de paasdagen een salade op tafel zet mag daar een eitje natuurlijk niet in ontbreken. Dit plaatje is toch Pasen (of zomer?) op je bord? Lekker kleurrijk en vrolijk. En laten we niet vergeten dat het ook erg lekker is.
En niet alleen met de paasdagen zal deze salade lekker smaken. Ook op iedere andere dag. De combinatie van een lekker zacht eitje met daarbij gerookte zalm, frisse blokjes paprika en krokante croutons, afgemaakte met een fris-zoete dressing. Daar zeg ik geen nee tegen, jij!?
Salade gerookte zalm en ei
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze salade met gerookte zalm en ei
Stap 1
Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het brood in stukjes en meng dit met een eetlepel olijfolie, breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de stukjes brood over de bakplaat en rooster dit in 10 minuten krokant.Stap 3
Kook de eieren in 4 minuten (of zolang als je zelf lekker vindt). Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren hierna in 4 parten.Stap 4
Snijd de paprika's in blokjes en snijd de ijsbergsla fijn. Snijd de gerookte zalm ook in stukken.Stap 5
Bereid de dressing door citroensap te mengen met honing, dille, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper.Stap 6
Meng de blokjes paprika door de ijsbergsla en meng dit met de dressing. Verdeel vervolgens de croutons, stukken gerookte zalm en parten ei over de salade.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze salade met gerookte zalm en ei
Stap 1
Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het brood in stukjes en meng dit met een eetlepel olijfolie, breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de stukjes brood over de bakplaat en rooster dit in 10 minuten krokant.Stap 3
Kook de eieren in 4 minuten (of zolang als je zelf lekker vindt). Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren hierna in 4 parten.Stap 4
Snijd de paprika's in blokjes en snijd de ijsbergsla fijn. Snijd de gerookte zalm ook in stukken.Stap 5
Bereid de dressing door citroensap te mengen met honing, dille, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper.Stap 6
Meng de blokjes paprika door de ijsbergsla en meng dit met de dressing. Verdeel vervolgens de croutons, stukken gerookte zalm en parten ei over de salade.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.